Klik Klik

Tuesday, August 16, 2011

Sebenarnye aku nk jerit jek 'tak tahan!!' tapi mengenangkan sabar itu separuh dari Iman. Aku diam aje lah. 

Ramai kawan2 terkejut bila Papi umumkan aku pegnen. Papi yg umumkan tu yg xtahan tuh haha. Kakak pon terkejut 'kata cukup satu?' tnya Kakak. Kak Ma menyatakan kerisauan duit raya nak kena tambah tahun dpn (dia xtau ke tahun nih aku kena tambah bagi duit raya gak kat Qudsiy? cis). Mak? Bapak? Gembira dgn ucapan 'sudah2 la Sammi tu berhentikan susu dia'. Papi? terbaek & Sami? 'mami sakitnye perut samiii.. dlm perut sami nih ade baby...' dia dh start terima yg dlm perut aku ade baby tapi baby ye bukan adik. so dlm perut dia pon ade baby gak. 

Aku? terus terang aku xpasti. Aku ingat aku ready dari segi mental. oh fizikal mmg tak ready okeh sbb aku kan bising aku gemok. Sampai aku beli dvd workout sume tu ape kes kan. Sampai papi belikan aku pakej Spa lah! (okeh ini surprise aku xtau tp skang dh tau sbb kena tnya bleh ke utk pompan pegnen. tak sangka sungguh. tengkiu papi. kang aku blog psl tu kendian)

Apa yg tak tahannye?

Papi ckp 'nnti kalau dh kuar comel mcm sami u menyesal ckp mcm nih'

Apa aku jawab?

'i xkesah kalau terus dapat. i xsuka time pregnant i xsuka confinement. i miserable' explain aku. 

Aku ingat papi nk diam tapi xsangka dia pujuk aku ckp

'b kalau i boleh tarik, i amik b' ala sweet nye papi aku. walau sehebat mana aku puji papi selama ini papi bukan lah jenis yg bermulut manis dan pandai memujuk. oh dia tiada common sense org nye dan pastinye dia takde buruk sangka terhadap org lain. kalau korg kenal papi korg akan paham. dan kompom spt sista akan quote

'hasrul mmg mcm tu' hehe

Dulu time pregnankan Sami yg unplanned itu, Aku tidak komplen ape2. sbb aku takmo Sami kecik ati. Aku komplen seminggu dua kaw2 punye patu aku terima kaw2. Hasilnye Sami jadik cucu yg paling senang dijaga. Iye skang kan aku pegnen lagik. Aku bese2 aje. tidak excited mana tapi aku menerima juga. aku berdoa supaya dia sihat & jadik baby yg mudah mcm Sami juga.

Mencabarnye pregnanci dulu lagik mencabar yg sekarang ini! Aku yg penah mengidap IBS nih makin teruk pula. Aku Tak Tahan! Tak dapat nk berpuasa dan asik tidak selesa. Sedih sungguh. Sabar Sabar Sabar. Aku pasti sgt Allah syg kat aku. Aku mmg tabik sungguh la pada kaum ibu yg mau pregnan & menambah anak. Sesungguhnye aku tidak tahan semasa mengandung apetah lagik dalam waktu berpantang. 

Alhamdulillah aku senang bersalin. Dulu. Sekarang? Banyak2 berdoa lah ye

 Ini time first meeting dgn Dr. Ariza kat APSH. gynea dulu. 6weeks. Papi suh tuka hospital



Ini time admitted kat PCMC. Dr. Tan gynea nye. 8weeks. Dari segi khidmat mmg superb tapi aku xselesa dokter lelaki apetah lagik bukan beragama islam. 

18hb nih first appointment dgn Dr. Seri Suniza kat PCMC gak. Susah sungguh buat appointment dgn Dr. Seri nih. diharap reputasi nye hebat la ye spt yg diperkatakan. 100% org ckp 'ini mesti girl' aku senang aje jawab 'xkesah boy ke girl, ape2 jadik yg pasti this is the last one!' aku tahu papi xsetuju tapi mengikut sejarah aku yg suka berkepit dgn anak aku rasa aku hanya mampu jaga Papi & 2 anak sahaja. umur pon sudah lanjut. Sami pon BF smpai 3tahun lebeh and counting. Imagine la second baby karang. 

Time balik kampung aritu Kak Ma ckp 'byknye la botol, patut 2 aje skang nih 3 xpsal2 byk botol' aku tau dia xkomplen dpt anak 3 atau 4 cuma dia mengomel sbb penat. Kalau anda bukan Ibu atau parents jgn berani judge okeh. Kendian aku nyatakan kerisauan aku 'Kak Ma, adik dh biasa dgn Sami, mcm mana nk layan anak perempuan?' seram okeh! mcm mana aku nk ajar dia pee? mcm mana kalau dia asik nangis aje nanti? 

Nampak sgt aku byk risau & kuat komplen kan?

Risau sgt bukan hanya pada kandungan. Risau hal2 dunia yg lain juga. 
Ya Allah Ya Tuhanku.. Kuatkan lah Iman aku Aminnn

2 hottie:

fiza said...

Hope semuanya berjalan dgn lancar...insya'allah. Rumah baru, baby baru ☺☺

Ely Hasrul said...

Tengkiu Fiza, xtau la napa asik susah hati..tiap mlm susah tido :((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.