Klik Klik

Friday, August 12, 2011

Okeh. 

Mari kite berangan2. 

Bakal kitchen Rumah Idaman nanti aku lebeh prefer cabinets yang ala english style, klasik gitu ala senang cite bukan modern ah. Napa? takde ape sgt pon saja gatai. Aku takde idaman mana2 kabinet pon tapi Papi yg sebok dok beli magazine, google gambo sana sini paksa aku pilih. Hahaha leceh dpt bini yg malas soping KALAU TAKDE DUIT NIH. haahhaha aku kalu takde duit jgn window soping nk kuar umah pon malas. hahaha

Tapi setelah lama juga membelek dan berangan dpt lah juga aku gambaran kitchen yg aku kehendaki tp hanya dari segi design dan kaler saja. lokasi nk letak sinki, dapur sume kejadah aku xpikir lagik sbb aku rasa dapur aku kecik. Meh tgk antara gambo pilihan




 Island yg beso & mahal, hi-bar ape jadah bukan lah pilihan aku sgt. Aku cuma rasa nk kabinet gitu aje lah. Xyah berglass sgt smpai bleh nmpak pinggan mangkuk pon takpa sbb aku bukannye ade pinggan mahal baling kt lantai xpecah haha.. kang penuh aku susun tupperware aku adelah. 

Walaupon aku bukannye jenis yg pengemas membersih smpai licin aku suka juga kaler2 yg terang spt putih di atas cuma aku nih kan tak berapa gembira kalu kaler tu xdek kaler2 pelangi hihi.. (dulu time kawin tingin tema pelangi) jadik kabinet spt di atas tapi aku nak kaler ala2 biru grey gitu.. 





 Seperti kaler2 ini:




 Kalau rasa tokleh bayangkan.. bila di jalan raya tjumpa kete honda ke bimmer ke yg kaler biru grey ala metalic or not itu la kaler pilihan aku.. hehe



 seperti ini:



Okeh tak kalu kabiner dapur kaler ini?? hehhehe

Takdak contoh layout tapi memandangkan nnti sume peralatan electrik ala2 kaler putih & grey aku rasa sesuai kot.. ape2pon Papi ikutkan aje. dia kan sayang bini hihihi.. tapi aku rasa dia lebih lega sbb aku dh buat keputusan hahahha..

Ape2 pon sume di atas (tidak termasuk kete ye sbb aku tak beli kete baru pon) kena merujuk kepada tahap kewangan dahulu. kalu rase2 nye xcukup mmg aku takkan ade cabinets. aku letak aje dapur masak aku skang nehh abis cite!



12 hottie:

Biqque said...

umah cantek, kabinet mesti cantek, serta kereta pun cantek! dilupa jgn, pagar pun kena cantek!

zaidah said...

suka jugak kaler biru grey tu...nampak moden

Ely Hasrul said...

biqque pagar kena cantek? alamak haha.. part kete tu aku polish aje la bluberi skang hihi


zaidah: byk gak jumpa gambo kabinet biru grey tuh.. dlm gambo cantek.. kalu betol xtau la seram gak tuh kang dh psg buruk aje nyesal hahaha

Natasha Farina Arifin said...

dapo baru....kalo boleh nak dapo besar2 boleh masak sambil berlari-lari mcm heroin industan hehehe...dapo Linda Onn tuh pon lawa tema red+black+white...marbeles...tapi kna rajin cuci ar pulak...huhuhu

Ely Hasrul said...

alamak cha kena lari2 ke nnti haha.. nk google la dapur linda onn hehe

Lady Finger said...

pilih kale yg susah nak nampak habuk..tgk dapur aku..seminggu sekali jer aku cuci..tu pun kalau mood rajin..kalau tak aku biorkan aje..hahahaha..pemalas punye org

Ely Hasrul said...

kalu nk asik pilih kaler susah nk nmpak habuk mmg kaler ituu aje la ye. sila cer kaler ape yg xnmpak habuk.. kalu dh rajin mcm aku nih ani mmg sume kaler nmpak habuk hahahha

CatlinaFly said...

salam ely..lama tak singgah sini..wah sammi nak dapat adik? dah bape bulan neh? :) ramai tul blogger yang saing2 peknen tahun ni alhamdulillah...

Ely Hasrul said...

aah Cat. tambah rezeki tahun nih. adik sami nk sama2 dgn sami lahir leapyear hehe

Home Improvement said...

I'm so glad to read your blog. it is very informative
Home Improvement

Ely Hasrul said...

thks Home Improvement. Think i've been in ur page few times. we just done with our drawings hopefully the kitchen will look nice :)

Mrs Kamilah said...

Bestnye. Tapi saya boleh berangan je la dulu. Tak tau bila baru nak ada rumah sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.