Klik Klik

Monday, August 15, 2011

Nampaknye bende pertama papi buat kat umah itu ialah install CoolBatts which the guy explained later that normally they install after we finished all the renovation. Laaa apesal tak ckp awai2.. 

Part2 gini aku xmasuk campur sgt. Aku takde la nak pasang sgt tapi tak halang juga papi nak pasang. CoolBatts nih just lay kat roof utk kurangkan panas dalam umah. err papi ckp turun kan suhu dekat 3degree? eh xtau aku main teka. bagi aku kalu xdek peruntukan letak aircon cukup la coolbatts dgn kipas putar hehe. 

Kejadian sabtu lepas diiringi dgn jurugambar tidak bertauliah







Mende nih papi booked time HomeDec zaman bila ntah. harga murah skit dr skang. RM2.60/sqft xsilap. katanye harga skang RM3.20/sqft and if kat HomeDec skang RM2.90/sqft. Turn out Abg Mie pon nk pasang bende nih tp xtau la kakak nak ke tak hehe

Sapa yg tak bertauliah tu?

Siapa lagik kalu bukan Sammy Boy



Hasil tangkapan beliau:





Banyak lagik gambo tapi tak semenggah la rasenye haha

Pasti papi ckp pasni nk buat Piping untuk pasang Solar system, Plumbing, Wiring,  & Wall kat belakang. Meh kite berangan pasai wall blkg. Nak google gambo

Ada candangan jenis wall tak? kayu? batu? dawai? hehe

6 hottie:

Drama Mama said...

bestnya bila nak pindah ni? coolbatts ni apakah tak pernah dengar plak before this. hehehev

Ely Hasrul said...

i pon xpenah dgr.. insulation ntah konon bleh kurg kan panas dlm umah la gitu.. waulahuaklam hehe

Papakeechee said...

rumah baru!!! yeay!!! nanti dah reno satu rumah update please ... i love to see newly/re-renovated house ...

Ely Hasrul said...

tak reno sgt la pasang ape yg patut aje dulu.. slow2 tapi kena pindah tahun nih gak xlarat dh tgk umah skang ahhaha

ANZ said...

berkesan tak coolbatts ni?

Ely Hasrul said...

anz, xtau nk ckp cemana, sbb xtau before and after haha, suppose berkesan lah cuma naseb badan umah kitorg belah matahari menyinar sepanas2 nye.. jadik agak terik la kenkadang \, baju sungguh cpt kering tp kire kalu xpasang mungkin bertambah panas la kot.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.