Klik Klik

Friday, August 19, 2011

Semlm 18/8 kitorg punye 1st appointment dgn Dr. Seri kt PCMC. Before nih we supposed meeting her on July tp bz pospon, then bila admitted on call GP that time Dr. Tan. Now bahana Papi kena call ING coz dorg xmo cover fisio sbb aku tuka gynea. Pala hotak ING! aku maki dlm hati

Tunjuk gambo pintu aje lah ye hehe. Dr. Seri is the only muslim female GP in PCMC and she was recommended by Jaja Gojes. Her reputasi pon mmg marbeles mmg Indah Kabar Indah Rupa lah. She entertain, explain, chit chat so briefly, makes us comfortable (eventho she had to leave us around 15mins to do deliver hukaloh haha) and remind Papi next time come in time. Papi yg salah amik aku lmbt so we late for our appointment hehe.

And the best part she is so supportive when i told her i Sami still BF. BRAVO! first dokter ckp cmtu kat aku. Terus aku sukak gila kat dia. And she kept saying 'lain gender nehhh' due to my condition and also send me for antenatal fisio. Huk aloh. 

Am I so manja or Papi's baby mmg mahal??

 Papi yg setia aka over excited. bila pikir2 every 2 weeks jumpa gynea okeh! 3 gynea yg lain plak tuh! tu pon dia nk pi jumpa Dr. Tan balik for follow up on 2/9 amboiii aku nak raya lah!!

Dr. Seri handed us this cute book with mami's details.


 10 weeks. 

Haha.. baru 3cm tp sbb 3D & 4D nmpak dia cam naik beskal. haha.. comel sungguh. If Sami ade sure dia excited. But previously even Dr. Ariza realized something but she didnt tell us anything and Dr. Tan mentioned something but asked us to bother it and Dr. Seri confirmed it that we had a vanishing twin. fuiyohhh

And we also taken the bloodihell test (sebulan bape kali daaa nk kena cucuk) to check Down Sydrome risk. Mintak2 sume ok aminn. Eventho the test quite expensive and not sure ING will cover or not (eleh ekceli ING bukan cover byk pon) but we decided buat gak. 



Tiba2 berdebar okeh nk amik darah Sebab bad experience time kat ER aritu. Tak sempat nk komplen. Tapi kali nih smooth. Hai before nih derma darah smpai lost count skang nk amik darah masih berdebar? hehe

So sume dah settle, Dr. Seri said tak payah jumpa Dr. Tan and we just proceed to payment & appointment for fisio.

 Macam2 ubat gak aku mintak haha.. aku plak mintak ubat

Datang aje bill:


Ha... nmpak tak yg dlm bracket tuh??

Aku yg mintak seperate bill supaya tak tercekik Papi di bulan pose. 

'i ade deposit kan? tolak aje' request Papi mungkin terkesima tgk bill. Iye mmg sah high mentenan la ye Baby Kecik nih. Aku kire dari jumpa first gynea smpai admitted smpai smlm dh dekat 3ribu dah nehh

Then bad news plak, fisio tokleh GL sbb recommendation dr Dr. Seri. Pay & claim. Pon Exxon tak bayar 100%. Ha tu aku smbung kendian sbb tadik aku g 1st fisio. Esok pagi lagik jgn dilupa. 

Pas settled sume dekat kul 3 okeh. Terus pecut ke BK sbb Papi nk jumpa org I&P psl defect umah tp seb beik kejap aje. And walaupon dh byk kuar duit Papi dgn generousnye melayan aku g JJ AU2 sbb aku nk spender baru. Haha. Aku xtuju lain aku straight aje ke Triump & Wacoal. RM104.50 utk 14pcs kire okeh la kan? (ekceli dlm wallet aku cukup duit tapi siap kol Papi sbb Papi bwk Sami g playland bgtau bape kena bayor hehe) 
Size jgn tanya sbb yg sgt pasti bukan single angka/huruf lagik dah. 

Lepas nih kena berjimat sbb fisio aku kena buat smpai lepas confinement. (ade Hydro terapi lagik u! 1st facility kat Malaysia tau! katanye lah) . Dah le bulan pose nih sume beli gara2 tak bleh nk masak. Sale kat kedai tak berapa ekceli sbb aku tak bleh nk handle skang. Tapi Syukur Alhamdulillah skang masih ade rezeki esok lusa tiada siapa yg tahu. 

To be continued

6 hottie:

Papakeechee said...

tak sempat baca this entry but so excited to see gambo baby tu ... OMG!!! congrats yer ... I;m so happy!!! ^_^

Ely Hasrul said...

tengkiu2.. sume org hepi.. i pon hepi gak tpaksa ganti pose nnti la la la la la la

fuhh fuhh pasnih terkenan kt u hehe

Papakeechee said...

*lap lap* ... so terkena ... hahah .. AMEEENNN InsyALLAH if got rezeki ... and btw pregnant ladies wajib ganti posa ker?

Ely Hasrul said...

ha part ganti pose tuh aritu mmg dh carik2 info. betol lah. mmg kena ganti pada tahun yg sama. sekiranya xlarat atau xsempat boleh dibawa ke thn hadapan tp thn dpnnye kena bayo fidyah la utk belen yg xabis ganti tu begitulah seterusnye.. tahun nih i pose satu ari aje. papi la jenuh kena temankn ganti pose nnti hehhee

Natasha Farina Arifin said...

congrate ye darling..comel baby tuh...

Ely Hasrul said...

tengkiu cha! nnti update on ur baby tau!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.