Klik Klik

Saturday, February 11, 2012

Kalu pasal rumah, nk pilih pintu pon buleh gaduh. 
First thing aku xpaham napa Papi nak tuko pintu. Ini pintu asal



Papi cakap nk pintu yg berkuasa tinggi. Aku cakap kalu susah sgt nk bukak pintu time aku rushing nk masuk umah, nk terkencing ke ape mau aku bakar pintu tuh nanti. Or imagine tgh kena kejar dgn org jahat nk masuk umah pon susah (ok imaginasi aku tinggi hehe)


papi SUH aku pilih sbb KONONnye ape yg dia buat SUME untuk AKU. Cis aku selalu berada dlm situasi begini. Papi NAKKAN sesuatu dan pikir untuk KEBAIKAN aku. So dia DECIDE sendiri nak BENDE tuh tapi kang dia SUH aku PILIH hishhh

So aku pilih yg begini


Untuk pintu depan, tapi yg single lah yg nih contoh ade tepi sket. Papi cakap 'I TAK SUKA KALER PUTIH, XMASUK DGN PANEL, I NAK KALER COKLAT GELAP' bukan ker ko yg suh aku pilihhhh???? aku nih dh la cpt hangin hishhhh kang aku derhaka kanggg

Cer tgk panel mana yg tak masuk sgt tuh??

 cer tgk dedua kaler ade! panel window kaler coklat gelap, satu umah ade plaster column puteh tuh.. cis.. xpon buat aje la panel kaler cokelat, aku nk pintu putih, tu naseb aku nk putih kalu nk kaler merah?



Ini untuk pintu belakang. Dia setuju. Pedulik ape aku, kena lah setuju. beli pintu pon tak tanya aku (mulut moncong). Harga jangan tanya. Kalu korg dtg umah aku kang tgk pintu jgn nk komen2 kecuali kaler pintu tuh kaler pilihan aku, sila puji melangit ye hehe

12 hottie:

bdk2 @ John said...

saya first???

bdk2 @ John said...

saya suka tgk pintu yg first tu. nmpk mcm macho yakni tahan lasak. kalo yg putih tu ala2 makcik selemah jah. pastu nnt sammy suka conteng2. tak ke? heeheh

Ely Hasrul said...

hishh dh bgn dh budak nihh hahhaha pintu first tuh pintu asal.. xtau nk campak mana sbb papi nk tuko.. yg putih tuh santek tau.. xpe heavy duty xbleh nk makan conteng sbb ribu2 reganye hahahha cam sial

Anash said...

Ely
pintu pertama cun...
yang putih tuh konsider ada ciri2 keselamatan ...ie. double lock etc..
pernah dulu nak tukar pintu double lock mcm warna putih tuh...

bila pikir rm ribu riban..terus terdiam dan sampai sekarang maintain pintu lama..heheh

ok noted..kena puji melangit bila nengok pintu ely...hehe

Ely Hasrul said...

k coco

cina kedai tuh ckp kalu kaler brown tak santek design tuh haha.. tp bese lah saya nih suka kaler yg xmcm org lain..

bg sy xyah la tuko pintu pakai aje yg ade dulu.. mmg la lock nye atas bwh dpn blkg tp sbb reganye tuh cam hishhh hishh hisshhhhhhh.. yg pintu blkg tuh leh bukak dua, kalu ade pencuri or hantu xkuasa aku nk peek2 pon hahahhaa..

BlueEwoke said...

wah kelas pintunyeeeeeeeeeeeeeeeeee..pintu umah kitorg gune daun nipah je, ala2 tarzan gitu.

Janggel said...

pintu satu tu dah cantik dah..nape nak tukar??? yg kaler putih tu macam cepat kotor je.

MasZuber said...

pintu lama tak tau letak mana??? meh meh meh sini kasi i. ;)

x sabo nak house warming umah baru nanti!

Ely Hasrul said...

Na, daun nipah? hahaha umah ko dh la hebak tinggi melangit siap daun nipah kelas abiss

Janggel, aku pon mengajukan soklan yg sama kenapa kena tuko. yg putih tu bukan kayu so susah nk kotor eh kalu kotor tangan sapa la tuh xbasuh haha

Mas, hahaha pintu lama tuh nk kena jual kt ebay hahahhaa.. ha nnti house warming dtg ye.. insyaAllah tp lama lagik la bila ntah tu la la la la la

gadisBunga said...

alaaa....boleh custom2 design dak pintu tu? kalo boleh tingkap pun nak custom design.

tombol pun kene pileh jugak tu. kalau boleh design senirik tombol pun best jugak eh.

ekekeke~

*

pintu lama tu boleh buat meja. hahaha!!!

kak ina kl said...

o aa cantik per..tak kisahlah camner patern pintu tu janji ada pintu tak ternganga..

apasal kamu x jadi gi uss tu? sebab perut dah besar ker?

amboi rajin tul mak dan anak buat topi harijadi..kreatif aa

Ely Hasrul said...

GB,

kalu jenis DIY pintu lama tu jgn kan buat meja, day bed pon buleh haha.. huishh nk customized sume bulehh tinggal sedia duit aje hishh ni rumah idaman aje, bukan astana hahaha



kak ina,

kalu sy pakai aje yg sedia ade, xyah nk tambah kos, ape2 jgn smpai xdek pintu hihi..

xjadik pegi USS aritu sbb pikir2 xlarat nk jalan, end up mmg betol pon mmber sume kata panas, long q (mcm la sy bleh main pon) patu rmaai sgt visitor.. xpe next time.. mana tau k ina nk pg lagik bleh sy join haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.