Klik Klik

Sunday, February 19, 2012

Macam tak caya aje dh masuk 36minggu. Semalam before Sami's party sempat pepagi pg jumpa gynea. gigih kul 8 lebeh dh smpai hospital.

'so how are u today? everythin good? Mami Papi nk buat ape arinih? nak jalan2?' as usual Dr. Seri dgn gaya percakapan dia yg comel itu, last2 aku ckp la nk buat party Sami tu pasai la dtg awal hihi

'ha mami why u didnt bring the baby book? u oredi 36wks kan?' iye aku mmg lupe lgsg mana aku letak buku baby tuh, xjumpak. then aku agak terkejut sbb aku ingt aku baru 35wks. takpe Dr. Seri ckp 39wks baru 9bln, so aku nih baru 8bln lebeh sket la.. (tp gaya cm tunggu hari okeh hehe)

'ha why u didnt gain any weight? mkn byk sket please...okeh lets check' iye berat aku leh stick kt 68kg. suka okeh gile ko xlarat nk bwk bontot perut

'sume good but the baby growth turun tau.. eventho she weighing at 2.5kg tp kalu ikut growth chart dia.. turun sket' errr haihh ngapa plak ye.. kalu dari cara Dr. Seri cakap mmg dia nih jenis gembira positip aje tp memek mukanye mmg sungguh2 suh aku makan byk... aku malas nk tnya mkn ape sume sbb aku skang selalu skip mkn ubat so aku pon angguk2 aje lah hihi

Bila aku tgk scan mmg tulis la (xpaham sgt pon, nk tunjuk ke Shahrule xdtg plak dokter tuh cis) growth tuh cam 34weeks.. aiseh dh la baby kecik nih mmg kategori baby kecik (mcm sami pon) tp bg aku dia dh beso sgt lah sbb dulu seingat aku a mth before deliver sami dia xsmpai 2kg pon

Ermm aku pon xtau la nk buat ape, Papi ckp aku penat sgt kot sebokkan hal besday Sami (sbb memlm ade aje aktiviti aku dgn Sami) ntah. yang pasti pasni aku nk g soping2 la sbb smlm Papi tnya

'barang baby ape yg xbeli lagik..' wahhh suka!

tapi tadik Papi ckp lagik

'i nak beli notebook la utk Saminye pressent, bleh i skype time u dlm pantang' errr ape nih? Sami tu bukan dia tau pon kena dpt hadiah ke ape.. dpt party aje dia dh puas ati sgt, cost party tuh pon terang2 dh nk jejak cost notebook tu.. jap cer kire secara kasar 150+200+360+350+40+60+120 ++etc (bleh bli teket kapal terbang dah haa) (tp sami punye kegembiraan mmg priceless sbb bila dh mlm dia ckp, mami sami hepi sami suka tengkiu mami ..ko tak nangis?.. haha) so aku pon jawab

'beli aje ipad sbb senang i nk bwk mana2' ehh?? hahahhahaha

Memandangkan kena mkn banyak.. nk throw potluck lah next week!
sapa nk juin angkat tangan!

 Flash & Dash2 vs BMW

kete Auntie BIqque kasik ade lampu..

Cer tgk sapa yg overst?!

12 hottie:

bdk2 @ John said...

saya tak mungkin first!

bdk2 @ John said...

overst tau mami nih! kasik notebook nak ipad pulak! kekeke..

btw, kerusi hijau tu utk sami ke? sy ingtkan mcm tangga nk pnjt amek barang. hehehe.

ipad! suka suka!!! muahaha...
potluck? hurm...mcm mana ni???

Janggel said...

Hehehhe bestnya sami cakap macam tu! Нεнεнεнεнε
Potlak? Nak join! Hari apa?

Anash said...

wow? potluck?
beside pool kah?
naaakkkkk!!!!

Ely Hasrul said...

tak mungkin first? oh tidakkkk hahahah

john kusi ijo tu baby/high chair sami, ade parts utk dia baby siap harnest bagaii, now tuka toddler pasnih bleh bukak jadik kusi kids/adult up to 100 kg gitu. rega? rm1300 makasehhhh (ko tgk la kusi tu smpai bebila sure ade sbb mahal nk mampos kena guna smpai mampos hhaahah)

Ely Hasrul said...

janggel + k coco, sbtu? ahad? pagi? ptg? mlm? siang? anytimeeee!!! buat kue tiau sodap kan?? pas mkn, mandi pool patu naik atas tgk tv tido haaahaaah

MasZuber said...

hmm terharu bile sami buleh ckp macam tue..rase dia dah besar pulek..

Janggel said...

Kalo bole sabtu la...ahad parents saya nak menjengan anaj nya disini.... (bestkan takyah balik kg, mak bapak dtg melawat heheheh)

Anash said...

hehehe...
ely..main swimming pool??
yesss!!!naaakkk!!!

Janggel? nak pegi ker?
lenlain? aloo?
(overst plak nampak?)

tgk tv pastu tido?
pehh...gile lepak !!
hahah

Ely Hasrul said...

mas, mmg dia dh beso pon ckp cm org beso cuma dia tu bile org ramai2 dia xfrenli. konon macho. so mas, potluck mau juin?


janggel, typo tu cm lein mcm aje. melampau tu mak pak dtg melawat cis.. (eh mcm aku xbese hehe)

kak coco, nnti kang sy cr dvd cetak rompak yg 100% clear okeh hahaha moWie screening la plak.. dedulu selalu ade moWie screening bersama gangbang..

Liz Rohaizat said...

kenapa setiap kali ko ada entry baru, John mesti nak jadi pengomen no 1? macam berlawan dengan sesapa pulak.

bab2 hadiah, rasanya bapak memang over. dia akan beli hadiah 2 in 1. hadiah utk anak tapi bapak boleh tumpang sekaki.

Ely Hasrul said...

liz,

sbb john kanak2 riang hehe
aku pong xpaham, bile part beli hadiah aje bapaknye nk tompang sekaki.. xdek plak dia mention nk beli haidah utk aniverseri nnti ke ape cis hahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.