Klik Klik

Monday, February 20, 2012

'so Mami how's your labor prep with Ning?' tanya Dr. Seri lagik siap buat2 breathing control lagik. Dgn personal class - labor prep RM150 baru lah aku tingat cara2 nk bersalin wic is dulu cm xbape sempat diaplikasikan hehe

'dh decide ur labor plan?' smbil buat scan

'i nak simple, bila sampai nk refresh, epidural, sleep if can and deliver' iye itu mmg plan aku. aku xsuka keadaan yg rimas, Dr. Seri agree aje sbb aku yg nk bersalin bukan dia. Aku ckp aku suka suasana tenang & positip walaupon aku nih jenis al-kehpoh

'ha good it's up to u.. if u suka mcm tu kite mmg ikut aje, no need to feel any pain sbb tu pon mmg deliver natural' smbung Dr. Seri. 

'xkesah la doc org lain nk rasa sakit ke ape, they cant say amik epidural xrasa nikmat labor, if u nk rasa sakit go for it but pahala sama aje' hahahah betol, total respect yg nk lahirkan anak tanpa pain medication tp aku tak go for it. Pernah gak ade yg ckp kt aku, tu bukan labor yg sebenar. Ko gile ke ape? abis cmne Sami tu lahir? ko ingt 90% org sengaja ke nk buat c-section? org selalu ckp 'nikmat bersalin' 'nak rasa pengalaman mak dulu2' 'nk pahala' bla bla etc pernah tak terpikir melahirkan anak itu risiko nye boleh menyebabkan kematian? Alhamdulillah aku senang nk lahirkan Sami tapi kali ini hanya Allah lah yg tahu sbb setiap kelahiran tu kan unik.. ahh senang cite ko nk bersalin cemana sukati ko lah haha

Ramai juga nk jadik dokter dgn kata epidural tak bagus ie byk kesan smpingan yg buruk, personally aku xpenah plak dgr dokter2 ckp cengitu. Lelagik gynea.. boleh google atau baca disini 

Aritu masuk labor room mmg selesa la biliknye. Aku dh ckp siap2 kt midwife tuh susu ibu policy mmg sgt aku utamakan, untuk penyusuan yg berjaya baby kena latch kt mother within one hour lahir so kang aku tgh mamai2 xdpt susu mau sume org mamai kena maki dgn aku haha ckp cam diva sgt kan?

Lupa nk check dgn gynea bape cost labor tp aritu Jaja Gojes deliver tmpt yg sama, gynea yg sama, method yg sama 7k++ tambah sedap dia keje Khazanah 100% covered EM? errmm Papi kena kire duit ah pasnih.. 

kalu nak murah ntah2 dpt free bleh jek pi kat Shahrule tapi hahahahhahahaha gile ahhhh

15 hottie:

fiza said...

Bestnya...khazanah cover 100%, bley beranak byk kali...hahahaha...Mcm aku kena pay and claim.

Ely Hasrul said...

xsilap aku petronas & khazanah tu ade share kt prince court eh ntah tp mmg katanye pcmc tuh dorg punye.. aku pon xpaham tp mmg 100% cover tu yg besh sgt kan? kalu papi pon mmg xkan nmpak la bill tu cuma anak & spouse kena pay & claim.. eh pay & claim kalu g jumpa dokter kot.. bese admit or buat surgery by GL, tp belen papi kena bayo blk la kt opis cuma labor aje dia dh kasik GL bape amt siap2.

xpe fiza asal bleh claim.. kalu xbleh tu yg cam tarik napas

Liz Rohaizat said...

aku bersalin kat government hospital je. takde la doktor nak tanya birth plan ke ape. hahaha. terima je la servis yg ada kat sana.

tapi alhamdulillah, ampang hospital yg aku pergi. eventhough government hospital, service mmg bagus.

masMZ said...

laju sungguh hapdet dua tiga hari nih.......

first sebelum diorang!!

another few weeks lagi kan??! Huuuuu..... Nebesnya :D

Ely Hasrul said...

liz,

hosp ampang baru servis bagus, ekceli gomen hosp nih servis tu kureng sbb terlalu rmaai patient. xlarat la kan midwife tu nk layan sume org tp kalu ade kes bahaya sume refer ke gomen, manade private berani nk tanggung. aku kalu ikut bapak aku checkup kt hkl mmg tabik gile dgn misi2 kt sana, kalu aku dh xtahan sabo dah hhahahaha

Ely Hasrul said...

mas,

nk update psl besday xdek gambo cesss.. nebes tak nebes xtau nk ckp haha

mamano'a said...

don care bout others..i mmg cik somi suh amik jer epi tu..mampu bayar..even dia dokto, tp dia tetap suh bini dia pkai epi..sbb dia tau mmg sakit bersalin tu..kita nk bg selamat mak dgn ank..bukan nk bg selamat anak jer..

pedulikkan org yg pandang lekeh ibu² yg amik epi ni...asal selamat sudah..syahid ke x itu Allah tentukan

Ely Hasrul said...

mamanoa, yg penting sume selamat aminn :)

Janggel said...

Sanggup ke pegi kat shahrule tu???? wakakaka tak dapat ak bayangkan!

Ely Hasrul said...

janggel, takkkkkkk sangguuppppppppp! hahahaha

bdk2 @ John said...

mmg prince court tu petronas yg punyaaaaaaa..that's why free.

MasZuber said...

shah rule okeh jaaa kot ;p

tapi kakak sanggup kaaaa? hahahaha

bersalain normal 7K? mak aihhh..kalo C-section berapa banyak le pule tue...huhuhu

Ely Hasrul said...

bila la EM nk ade hospital sdr, bangunan opis pon sewa ngan klcc ciss..

mas, tak sangguppppp hahahahha.. kawan aku dulu bsalin kt ampng puteri 10k c-sec dia kata package tu siap ngan package maki skalik, so dia leh marah midwife bebila hahahha

famil said...

company cover 2000 jer kot.. 5000 kalau cesar... cheapskate banyak..

dan dia cover untuk 3 org anak jer.. lebih dr tu, keluar poket sendirik

Ely Hasrul said...

so aku salah pilih laki ke or laki aku salah pilih O&G kompeni? hahah.. xpelah Famil, asal cover sket dh ok jadik makesure xbleh lebih 3anak ye.. huhu.. pasnih aku tutup.. tunggu ko plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.