Klik Klik

Tuesday, February 28, 2012

Kalu nak dibandingkan Papi dgn aku, aku akan ckp Papi kuat soping. 
Sami plak cam ngikut trend Papi

Tak caya, cer tgk Sami nih, sabtu lepas before Potluck bermula sempat lah g C4 Wangsa Maju beli brg ssket, kenkonon nk beli smpai RM200 sbb leh dpt voucher RM40 tp xsmpai pon.. separuh aje belanja. Before g bayar Sami cakap 'mami pegi sana dulu, situ ade toys..' eh bukan nk beli groceries ke?



 Part nih mmg Mami geleng kepala sebabnye..


Papi dia pon sebok ke sana sini belek toys! hishhh.. tu blum smlm dia pi Toys r Us Ikano carik green lantern toys utk Sami (konon la nk bagi sempena besday Sami arinih)



Tapi aku malas nk bebel sbb aku tgh seronok dpt bende nih. Aku nk cite pasal aku punye new gadget ekceli.. hehe


Medela Freestyle

To be frank aku xpenah cuba, based review kengkawan aje. sebetolnye Avent Manual aku ade lagik which is sgt2 berkesan & mberi jasa kat aku tp aku kasik Kak Ma pinjam (ape ntah salahnye bukan xleh amik blk sbb Kak Ma tak guna pon hihi)

Actually nk guna pon aku xtau kahkahkah beli time Motherhood Expo aritu, memula nk beli kt Lunatots aje sbb gerai tu aje yg jual. tu pon xdek le free gift ke ape. Original price kat Malaysia nih dlm RM2229 xsilap aku and time tu Lunatots offer RM1999 xsilap la.. maybe tu dia kasik beg susu skalik.. alih2 tgh tunggu Papi dtg nmpak gerai bongok takde signboard ape pon tapi sume brg Medela. Then nmpak org beli FS nih siap ade free gift termometer yg tembak tuh.. huishh kena tnya nih

'the price RM1888 with free gift termometer worth 200+ and medela nipple cream' acuh tak acuh aje minah cina tu ckp, xdek marketing skill. Mungkin sbb dia sorg and gerai dia buruk cam tmpt org jual kotak. Tapi dia xsombong. Terus makcik berkenan and xsabo nk tunjuk kt Papi. Time tuh Avent Double Pump jual dlm RM1500+

Bila Papi sampai dia kata 'i nak beli on sunday tunggu price turun' haaa time nih aku 1% lagik nk jadik naga. Mulut terus moncong tp Papi ajak singgah la booth buruk nih

'u think the price will be reduced on Sunday?' aku bertanya lepas menunggu dlm 10min sbb ade org tgh beli pump yg aku idam2kan 

'oo tis is the last box wooo' minah cina tuh cam tercengang..

'hah? we take it now!' terus Papi kuarkan duit tp ade plak banner Maybank Treats kt gerai dia. Pelik la minah nih tak buat promo ape2 langsung tp dh barang laku xsempat la dia nk cite offer dia kan. Kite plak yg kena tnya

'sori aaa the supplier only give me abt 10boxes, tis is the last, i try find for you..' dia cuba selongkar kalu2 ade lain sbb bese la Papi xsuka last piece walhal box tuh xdibukak pong haha..

'haa tis arr if u use ur Maybank kad, instant rebate RM1 every RM200' minah tu ckp bila Papi tnya and spjg tuh dorg berborak aku sumpah tak paham rope2nye dia buat potongan terus! wahhh dh kire2 end up Papi bayo Pump tuh dlm RM1600+ aje.. wow rebate lagik RM200+ gitu! beshnyeeeee

THANK YOU PAPI!!


Tgh buat pembayaran, ade org dtg dr blkg.. 

'How much the Freestyle?' 
'sori wooo finish oredi.. tis is last..' 


Alhamdulillah mmg rezeki Suci aritu.. BIG GRIN!

15 hottie:

fiza said...

Memang rezeki betul lah, myrah dah tu. Bestnya dpt FS ☺☺

bdk2 @ John said...

saya first ke akak? hehehe

Ely Hasrul said...

tu la fiza, alhamdulillah. aku sengaja letak rega sbb ade yg bertanya. yg seangkatan dgn kite paham lah ye haha.. kang org pelik plak ngapa aku cite psl FS nih and xpaham kadar excitednye..

mintak2 susu aku byk mcm dulu.. aminn

bdk2 @ John said...

bertuah betol kakak santek...tempiasnya sampai ke john sbb dpt makan satey free. kekeke

masMZ said...

yes!!!! first lagik sebelom diorang!!! hahahahahaa.... ye ker first????

Murah betul rezeki Suci ni, :)

Ely Hasrul said...

takde2.. sume tak first hahaha.. tp mas xbleh blah nk first sblm yg lain hahaha..


doa2kan lagik bertambah rezeki pasnih.. bleh berBBQ pulak hehe

Anash said...

kan ..
ely
...murah rezeki betul ngandungkan suci...
stroller menang first prize
dapat beli barang harga manyak diskaun ...
tu le murah rezeki belanja kwn2 makan...
hahahah
suka..tumpang suka

Ely Hasrul said...

tu la kak coco. rezeki Allah bg mcm2 cara.. ekceli hampir dh beli pump tuh bln 12 tp xdpt murah mcm tu.. alhamdulillah.. nnti kite mkn2 lagik! yeay!

BlueEwoke said...

Wah murah dah tu kalau dpt 1600+..rezeki! rezeki! Adik aku pakai FS nih, dia kata memang best..tu dah bising, takde storage nk letak susu dah, last2 dia nk derma kat org..ni blog dia http://extraordinaryaffection.blogspot.com/2012/02/bf-diary-space-space-space.html

Aku pinjam FS adik aku la kendian hari nanti heheheh

Ely Hasrul said...

aku dulu sami xsuka susu dlm botol tp bila dia setahun aku ade prob, depression teruk gile so susu kurang seb beik sume bekalan cukup memandangkan dia xsuka susu time kat nursery hehe

tp dulu mmg susu aku byk cuma aku xcukup ilmu bab pam2 nih.. mintak2 pasnih susu aku byk and bleh stok bebyk gak..

kak ina kl said...

dah beli kena bf sampai baby besarlah ek..tak pernah dapat pengalaman gunakan pam sebab tak mampu masa anak kecik

Ely Hasrul said...

kak ina, sami mmg nyusu smpai beso ekceli dia benti pon sbb sy pegnen hihi

tp dulu xdek le beli FS nih, beli spectra and avent je hihi

AjlaA said...

kaaaaakkk!
2 hari kursus ni sy tgk kwn sy dok pakai Medela Freestyle. sebab dok seblah beliau je time kursus, smbl dgr talk smbl mengepam.berbotol2 dpt.

mmg freestyle lah katenye. time drive, masak pun boleh. sebab die dtg sekali dgn penyangkut kan. ktorg yg menengok neh terus terberkenan. kene tgkp satu lah nnt. hihi

Lily Riani said...

kemana nye tumpah nye kuah kalau tak ke roti canai

Ely Hasrul said...

Ajlaa.. aah ramai leh pam freestyle gitu tp xtau la kang nk pakai ke dak penyangkutnye sbb dulu kalu pam suka pegang botol tuh.. saiko time pam pon nk tgk susu kuar haha




lily, sami selalu ckp 'papi ade duit tak?' bila dia nk something hishh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.