Klik Klik

Friday, July 23, 2010

Bile duk kat kedai nih kan, asikkk la makan. si ririn pon suka mkn. aku suka style dia mkn sbb sama mcm aku haha. suka pedas patu bleh mkn berulang. beli nasik tghari, tak abis lauk ptg kang mkn balik.

'jimat kak, ini aje dh 8 ringgit, jadi simpan ptg boleh la mkn dua kali, jimat' jelas ririn smbil tunjuk kat aku nasik putih, sayur lemak, sambal belacan, ikan dan air. xdek le mewah sgt tapi dh kalu namanye subang. makanan harga 4ringgit pon bleh jadik 10ringgit.

'saya raya nih nak balik, jadik kena la jimat2..' smbung ririn lagik..

'ye la rin, betol tu..' jawab aku..

Dlm pukul 2 gitu, smlm xbape ramai customer, aku tgk ade la sorg minah nih keje kt dave's deli dtg lepak kedai ririn.

'saya siti kak' siti memperkenalkan dirinya. ku sangka melayu ropenye indon juga..

'lapar lah.. nk mkn ape ye..' tetiba adu siti.. time nih aku agak pelik sbb dia keje kt dave's deli, xkan xdpt mkn? tapi maybe dh bosan mkn situ so nak bende lein

'nih ha ada nasik nih, makan siti makan.. bukan ade sapa nak mkn tu nanti basi..' tetiba aje ririn mengoffer lauk simpanannye.. dan setelah di offer 2-3 kali siti pon mkn.

-----

8pm

'kak lapar la kak, nak mkn ape ye' ririn pulak mngadu lapar.

'ye la rin, bosan2 nih mkn aje la.. dh patut dinner dh nih.. ha tadik nasik kasik kt siti'.. balas aku

'xpe la kak dh rezeki dia, dia lapar jadik kite bagi' bagus betol la ririn nih. aku suka..

-----

9pm

'buat ape tu rin? mana dpt baju tu?' aku tgk ririn membelek satu jersi, lupe plak negara mana. jersi bola la kan ape lagik..

'nih kak, aritu time world cup ade org jual jersi, ala ciplak aje kak, 50ringgit aje.. tp xsmpai2. smpai dh abis world cupnye, kemudian saya tempah hitam.. dtg nye biru, jadik sbb dh hitam abis stok, biru nih dia kasik free duit saya pon dipulang balik kak, wahh lumayan kak 50ringgit tu boleh saya beli kasut anak saya' balas ririn panjang..

'wahh bagus tu rin' balas aku. tumpang suka


Perasan tak, sbb ririn nih dgn ikhlas kasik nasik dia kat si siti padahal tu bekal dia untuk dinner, terus aje tuhan balas. dpt baju free dpt duit lebeh lagik.


xoxo

6 hottie:

Masayu Ahmad said...

ririn tu siapa, ely?

pembantu ely ke...

ramai betul kawan indon ye hihi ;P

Ely Hasrul said...

ririn nih keje kt kedai sebelah.. hihihi.. mmg ramai pon indon keje kt sini...

little black dress said...

harap2 sy pon dapat balasan y baik..
=)

Ely Hasrul said...

tu la harap2 lah..

mama zharfan said...

me BW here...salam ziarah dari Notts UK

Ely Hasrul said...

jauhnye mama zharfan... raya kat mana tahun nih? (jahat soklan hehehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.