Klik Klik

Tuesday, July 20, 2010

aku sampai skang amazed dgn sami. asik tak tersangka lah yg dia dah besar, dah paham and dah pandai la ckp mcm org tua. eeeii geram kadang haha. aritu nurseri dia tutup, aku terpaksa bwk dia ke kedai. pagi2 buta dh smpai. helper aku pon xsampai lagik. sami cam bese la explore dgn excitednye floor kosong (bese g soping mall sesak aje kan hihi) and pelik tgk kain kanvas dok byk tutup2 tmpt. alih2 bila aku start bukak kanvas yg cover lot dia ternganga masuk dlm, slow aje smbil dongak2 tgk baju mata buntang..

'mami, ini ke? ini mami punye ke?' ok aku nangis dlm hati. nangis sbb rasa dia appreciate kerja keras aku dan paham napa aku xbyk masa utk dia skang

last month masa aku tgh byk masa leisure, buat pack me love aje (skang byk gak kena tolak dulu sbb xsempat huhu), smbil lepak tgk tv baring2 berdua cam bese aku ngomel2 berpikir2.. 'ermm esok mami nak masak ape ek?'.. smbil pandang ceiling, sambung angan masakan aku utk breakfast pack.. patu dgr la si kecik tu kat tepi aku smbil juga memandang ceiling umah

'ermmm (benti 2 saat), masakkk....(benti 2 saat) nasik goreng'.. smbil urut2 dagu mmbuat perkiraan samada ok ke tak cadangan dia tu. ya allahhh mcm org tua ok!! hahahaha

kebiasaan bila kuar umah aku ade mood, kalu terlebih naluri ibu aku kan layan la sami yg ala2 kelempap2 pakai kasut, nak kire tangga dpn umah sume. tugas papi bese kunci umah. tapi bila sampai mood express aku laju la aku jln nk tekan lift..ada satu pagi nih.. sami jerit sekuat2nye kat aku yg takat jauh 5 langkah dr dia..

'mami!!.. DONT (benti 5 saat) PERGI... , wait for papi!' ok at least he try.. 'go sayang, go.. tetiba lupe ye xjumpa ayat' hahahah serius muka dia pikir ape nk sebut pergi dlm bahse english hahahah comel ok..

mlm tadik mcm bese papi and sami amik aku kt stesen setiawangsa, dh susu dan main2 dlm kete smbil ala2 sleepy, aku mmg mgoffer nak carry sami. skang aku jarang suh dia pakai kasut aku mmg sukarela la nk dukung dia. rindu beb. sami plak mmg suka la, sapa xsuka kena dukung. xyah jalan hihi.. bila dh smpai depan umah

'mami.. mami.. santeknye kk llcc, kk ll toweLL' aku pon benti dan sama tgk pemandangan indah ciptaan tuhan tu..

'ye sayang, cantek kan klcc, kl tower..'
'i yev u...' sambil sami peluk aku..

ok nangis...

6 hottie:

Liz Rohaizat said...

bab anak, mmg leh jadi emo kan? hehehe

Ely Hasrul said...

tu la over tul hihi

Biqque said...

alahai...menetes air mata auntie biqque...samiiiiiiiiiiiiiiiiiii muah!

Ely Hasrul said...

mmg sami mulut maneh

dibitz said...

nangis jua... ko mmg mami yg hebat skin :)

Ely Hasrul said...

patu kan keesokan paginye, penuh kabus dia leh ckp 'mami, dh tak santek dah k k ll cc c...' hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.