Klik Klik

Thursday, March 8, 2012

Bukan ape. Dah xsanggup dah nk rambang mata. Skang dok sebok tgk soft toys plakkkk, hishh kalu gini mmg xmo kuar umah!


Tadik g Sogo. Niat hati nk carik bedsheet baru. Ye la nk pakai kat Sekinchan nnti. Patu katanye sale start sabtu nih. Aiseh malas terus nk tgk tp kt level bawah tuh berlambak2 la baju smpai 70%. Dapat la sehelai tiga eh bukan dua? hehe.. bukan ape, nk pakai time pantang nnti. yang ade butang kat depan, senang nk susu. Lagikpon ikut pengalaman kang jiran2 sblh umah nk dtg malas la aku nk selak sana sini nk nyusu. Siap sms Papi tuh ade baju pilihan. Papi xbyk tnya, soklan dia BERAPA? hahaha bukan berapa helai bape harga ke ape, berapa dia kena transfer. aku dgn penuh diplomasi ckp nk tgk2 dulu (dia xtau aku dh beli time tuh)


Patu naik tingkat atas, ade dress aku berkenan. Cun! tp pikir2 pas bersalin xbleh pakai sbb susah nk susu terus poton. Frust lah!. Naik lagik ke kids dept sbb aku ade baca kat blog mana ntah tulis ade Sale Polo. To be frank aku xminat sbbnye pertama design, kedua melambak betol imitationnye. Tapi cam bese hormon soping aku memaksa aku pi survey. sebab yg menyokong lagik adalah Abang ade bagi satu tshirt polo kt Sami, mmg aku suka materialnye. So aku nk tgk kalu2 ade aku nk rembat. eh kata survey? Benar, aku merembat la baju and suar jeans utk Sami.


'dik mmg harga asal dia ratus2 ker?' gile kau satu tshirt cam seratus lebeh
'aah kak' jawab adik cashier tuh tp dlm hati aku masih xpercaya. Sure ko naik harga kan sbb senang nk buat sale haha dengki


Kendian aku naik balik, eh balik? ekceli aku dh naik kt Hall 5 Baby Fair tp buat2 cm xnmpak aku turun blk hehe.. dh naik tu alang2 aku amik la ape yg patut.. kendian bleh plak nmpak brand Trudy & Teddy. huishh belek2 ade plak yg berkenan. Aku sakit jiwa dgn brand nih ekceli, xtau la dia under Baby Kiko ke ape tapi kalu kt Jusco tuh rega baju mmg ratusan lah mencik! cuma aku akui design & quality nye mmg santek, mmg baju yg hanya ko pakaikan kat anak time Raya atau g memana event aje. Cam jaja Gojes quote aritu 'baju belasahan baju MotherCare' haha



Cer tgk

 eh tak lah, kitorg xguna biozip. gila nk beli sabun smpai 4kg





malas nk kire bape byk baju, suar, skirt, dress etc kt dlm nih. Nih sume yg size 6bln ke atas yg size nye mmg agak beso, cer pikir plak cemana yg size utk new born below 6mth? aku nye beg sume dh pack siap2.. cer kire.. cer kire.. nih yg blum bleh pakai. pasnih kalu nk soping mmg kena beli 2thn keatas haha.. towel, blanket, sweater etc jgn la berani tnya rasa cm bersalah aje bila tgk melambak2, kalu xsempat pakai mau aku jual balik


Hishh tak tahan aku! cpt2 lah bersalin!
Esok xmo lah g expo kt MV tuh! nak duk umah!!



love note:
Congrats to Yatie & Man kat Singapore, Yatie due sama ngan aku tp mlm tadik dia dh bersalin 2nd baby dah... Syukur alhamdulillah sume selamat.
Tak sabo nk jumpa dorg


answer & get lucky

11 hottie:

bdk2 @ John said...

#untungla org tu nk bersalin dah tp masih larat duk bersoping bagai kat sogo. muahaha.

Ely Hasrul said...

perbuatan org terlebeh hormon mmg cenggini.. siap jumpak dress cun sesuai pakai kt redang muahahaha.. tp xbli pon..

BlueEwoke said...

wah syoknye soping baju2 baby nih..aku pun suka! Ok nanti nk pegi check out kat sogo tu plak.
Trudy teddy tu memang nampak cam quality okay. Aqilah ada 2 pasang, tp org kasi ler hahaha

Ely Hasrul said...

trudy teddy tuh aku geram sbb cam mahal bebeno dressnye sume 90 hengget keatas.. cam ralat aje kalu beli sdr hahahah

AjlaA said...

tajuk tak larat dah tapi ada jugak tangkapan. mcm mane itu. hehe

g sogo time x sale pun dh rambang mata, pergi time sale merambang lalu merembat akhirnya. adoyai~

Ely Hasrul said...

hehe Ajlaa, ekceli nih kali pertama jejak sogo utk mbeli sejak 3-4 thn lps, time tuh mmg pg dgn kakak dr pagi smpai ke ptg ntah buat ape ntah dlm tuh hishhh patu tobat xmo pg lagik haha

Azizan Zolkipli said...

banyaknya baju dalam kotak tu ! tak abis pakai ooo ... kalau tak mau guna lagi, jual untuk kutip derma pun bagus juga tu ...

fiza said...

Amboi...byk nya baju anak dara ko ☺☺

Memang rambang mata klo tgk baju bb girl.

Ely Hasrul said...

wak jan,

mmg gitu lah kalu xabis pakai tp xtau la kalu dh bsalin hilang mood nk soping mmg pakai la baju tuh berulang haha


fiza,

tadik ade hush puppies sale plak kt MV tuhh hishhh hishhh

MasZuber said...

mak aihhh sempat lagi dia shopping2!!!

bagus2, bykkan berjalan..nanti senang suci nak kluar!

Ely Hasrul said...

mas, ha nnti kan cemana cite suci leh kuar cpt nk mampos hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.