Klik Klik

Wednesday, March 28, 2012

'sami... sami.. ala la la..' dodoi Kak Ma smbil angkat Suci.. napa Sami? sbb mmg sebijik muka Sami pon hahhaa cuma Suci tak secerah Sami, eh Sami tu cerah ker? ha cer byg Suci cemana haha tp aku xkesah malah amazed sbb Suci sungguh baik hati. Baik hati tuh maksud langsung tak buat perangai, Alhamdulillah setakat dlm pantang nih mmg baik hati sungguh! yang buat perangai selalu sapa lagik kalu bukan Sami Boy

 

dengan Mami Cantek kat Columbia Hosp.

 
eh bila masa g sepital tuh? hihi bleh plak Abg Mie sakit belakang smpai xleh bangun. Bukan la gatal nk pg melawat sesaja tapi Suci ade appointment ngan Paed so alang2 g KL singgah la melawat org sakit.

 
Suci after 9days gained 0.5kg! syukur alhamdulillah sbb cemana bleh naik setengah kilo tuh kalu bukan dgn susu mami? yeay!! and aku pon cuba2 la menimbang gak, seb beik tak terbalik penimbang tuh, 64kg?? okek aku kire jeans aku pakai tuh 2kg beratnye hihi

Auntie Biqque, Suci xdek socks,
dia pakai socks Abg Sami yg kecik tp beso kt dia.. sob sob

Then last week pon kitorg pg KL gak, hamboii ko pantang ke g holiday neh?? ade la hal yg tetiba smpai aku blk kejap and singgah ke Idzham jumpa dokter faveret aku Dr. Roselinda

 
'jap doc, i nk timbang' berdoa gak jgn la penimbang tuh terbalik sbb aku jgn kan berdiet, pakai bengkong pon idak

'hishh xpayah la timbang, susu u tuh aje dh bape kilo' betoi gak aku jumpa dia pon sbb aku demam kena bengkak susu, tp aku nk timbang gak.  after 16days berat aku 59kg. aku tau penimbang tuh accurate sbb bertahun aku menimbang kt situ haha.. so aku buat tekaan susu aku aje dh 2kilo so tolak dari situ lagik la yek hahahah melampau!

 
Ape yg support system nye?

 
Aku byk kali mention aku xsuka masa berpantang. Hormon tak betol sume itu adelah benar tp aku xmo cite atau malas nk cite napa aku xsuka cuma aku nk ucapkan berbanyak terima kasih kepada Papi dan juga personal LC aku ewahhh Tha atas bantuan & sokongan yg diberi. Bertambah besh Suci ade stock Colostrum dlm 15oz and EBM dekat 200oz

 
Oh yea kengkawan, aku baca sume entry tp xsempat nk komen. Sila update selalu ye and anggaplah aku mcm Lily, komen dlm hati

 
To Traveholic We Are Awesome yg akan memulakan Misi Suci sabtu nih jgn expect aku akan kurus cun melecun ye.. percayalah ibu menyusu nih tak menggunakan polisi diet sampai slim tetapi menjalankan kaedah ibu menyusu mmg selalu lapar! haha 

 
Pesanan dari Mak

'mak dah beli bahan2 nk buat ewel-ewel (sebutan e-world)'

'ewel-ewel tuh ape mak?' mcm penah dgr bese aku tau makan aje

'ala kuih yg bla bla bla ' aku kan cpt lupe

'napa nk buat?' aku bukan bleh mkn apesal nk buat2 kuih nih

'untuk KAWAN KAWAN adik nk dtg nanti' haaaa amik ko! xjadik datang siap!
 Misi Sumpah aku beri nnti haha


Suci is waiting..

13 hottie:

Biqque said...

hahahaha aku tatau la brapa ramai yg bleh dtg, byya n maszuber tak dpt dtg, sorang kat india, sorang kena keje. fatt katanya parents nak dtg, so 50-50. yg pasti aku, na+family, and geng2 retis tu :D kak anash, tak sure.

ye, nanti sampai la stokin tu ye :) harap2 tak kecik tak besor!

suci gelap ke cerah ke, yg penting, baju warna-warni ok!!!

fiza said...

Ko dah nak balik Bukit antarabangsa ker minggu nih? Nnt roger sbb aku mungkin balik gombak minggu ni, bley singgah tgk anak dara yg tomei ni ☺☺

Janggel said...

tak sabonya nak makan ewel-ewel!!!

BlueEwoke said...

Alaaaaa Suci..sungguh suci!! Aku rasa baby girl memang tak byk cekadak sgt, Aqilah time kecik2 dulu pun baik je..sekarang je buas sikit mcm2 perangai hahahaha..

Suci tunggu Aqilah..nanti leh posing sesamaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wow kolostrum banyaknye!! jeles..

Ely Hasrul said...

Biqque, yg penting nnti Suci la yg retis nye, baju kaler2 sudah pasti mana xtumpah kuah kalu ke nasik, aku kan suka kaler2 pelangi haha eh maszuber xblk lagik ker? lamanye pg kak coco tak amik cuti ker?? haha kejam suh org amik cuti


Fiza, aku blk ari ahad.. nnti kite koling2 ye..

Ely Hasrul said...

janggel, aku pon xtau ewel2 tuh ape.. rasa penah mkn kot.. nnti kalu betol mak buat ha kena la amik gambo haha..


Na, ko jgn.. antara cucu bapak aku, Sami la selama ke nih pegang title cucu yg baik mmg xbyk ragam.. memandangkan aku grumpy time pegnen aku seram gak dgn Suci nih Alhamdulillah dia laaagikk baik dr Sami.. cucu yg lain? ya Allah bukan bese2 aje tp jenis yg nk ngamok nangisss aje.. mmg 'berperangai' betol tau! hahaha

Drama Mama said...

Memang sebijik Sami uuuuu!!!! Ni mesti comei ni nanti!

Ely Hasrul said...

beb, dh tbyg noti cm sami haha

shah_rule said...

stage after bersalin jngan diikutkan sangat, cepat dapat depression, kang tak pasal2 kang masuk ward psychiatry pulak.. mood swing tu mmg common.. so g la makan ewel-ewel tuh bebnyak.. biase kalo stress banyak makan.. badan pun cepat naek.haha tapi takpe hilangkan stress dulu.. pasni bole diet.. cewah~

sorry ely niat hati mmg nak datang jengok suci tapi dalam dilemma nie sbb ade exam coming, dan interview ari selasa nanti. banyak bende nak prepare..

Ely Hasrul said...

dokter, tuh la psl nk blk Kl cecpt. aku nih kalu papi tiada disisi mmg cpt naik darah haha.. diet xpenah ade dlm kamus hidupku cewah

xpe doc, exam paling penting, interview tuh senang aje pakai seksi sure dpt... errr..

Anash said...

adik santekkkk
akak datang nih
gigih hambek cuti sabtu tau!!!
hahahah
(dgn ehsan tumpang kete ChawaNa & Aqillah)...

ewel-ewel??? ok aje layan (dok pikir camneh plak rupe kuih tuh??)

Ely Hasrul said...

watt?? kak coco amik cuti??? ya allah sayangnye cuti ituuu tp sukaaa!!!! 9dgn anggapan hanya menjalankan misi suci, xmo pikir yg dorg nk jalan ntah ke mana lagik ntah)

ewel-ewel tuh sedap saya suka sbb dh tau dh ape ke bendenye tuh haha..tp xtau la org lain suka dak.. kena buat entry khas ewel2 tau!

Lily Riani said...

dah komen dalam ati, dengar dak??? cepat jawab.... ehehhehe.... tunggu kedatangan kami.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.