Klik Klik

Tuesday, March 6, 2012

Entry panjang berjela siap gambo amatur

Terjumpa gambo lama, time melawat Man & Lisa kat Bangkok dulu. Man dh sonok nk bwk kitorg g jenjalan apekan daya aku kena serangan IBS so xdpt nk g Chatucak Market. Pastu dh sihat sket baru la g Pattaya yg Famil ckp mcm PD pffttt tipu!

Perjalanan menggunakan kete Honda tengkiu EM mengambil masa dlm 2jam xsilap, hi-way yg hebat puas ati betol dgn R&R nye


mcm R&R Bandung-Jakarta tapi lagik beso, mcm masuk pekan Tuaran aje aku rasa tp time nih aku xtau lagik pekan Tuaran cemana hihi

On the way tuh nmpak le signboard ke Tonburi (aku lupe cemana ejaan sebenar) Man ckp kt situ lah dia beli perabut dorg, murah kusi kt bwh nih katanye hanya RM150, sesapa yg dh penah dtg umah aku nmpak kusi serupa iye mmg dari Tonburi ke Bukit Antarabangsa tuh RM120 aje Man pi beli, cover aje lein hehe sekalik lagik tengkiu kepada kontena EM

p/s- pada kejadian banjir besar yg lalu habis Tonburi nih tenggelam xsilap aku


Akhirnye kami sampai ke Pattaya yg panas, aku hanya imagine mcm PD aje tau, mmg tak expect ape2 pon sbb aku hanya mengikut org bwk aku berjalan. Nak bwk Sami ke manmade Floating Market katanye

 baru kul 10am dh panas cengini? byk songeh la ko kiah ko naik kete bukan naik bus pon

 ekceli aku pon konpius napa gambo2 aku begini.. ini ke entrance nye? haha


 jemput makan lipas kudung, pilih mana suka

 ekceli Floating Market nih dh komersialize sesgt, dibuatnye gerai2 jualan and bleh naik sampan la kt dlm situ. tourist spot la jadiknye kalu ikut ati aku lebih suka g yg ori nye floating market, tp ikut hati la, ikut badan yg baru nk sihat sini pon way too ok hehe





Kitorg xcuba pon naik sampan so xtau bape chargesnye (ekceli aku dh xingat hehe)

 beso gak kawasan nih ekceli tp time tuh ramai bebeno org datang so al-sempit gak la nk lalu2..

 kat sini mmg bercampur aduk la makanan, ade halal juga non-halal. kena tgk bebetol

 sume bentuk makanan mngiwi2 aku time tuh

 tp aku xtingin la nk rasa durian sbb dh panas sgt hihi


kire bersih skit la dr pasar asal hehe




 pas lepak minum kitorg mkn lempeng sampan plak. dh nama suka lempeng sedap aje la kat aku (kena la sedap lempeng RM1.50 hihi)


 aku rasa nih main entrance hihi

 ramai org hishhh








  
 kt situ ade binatang gak, dekat dgn area parking

 baru aku tingat, kitorg masuk belah sini sbb dekat dgn parking.. sonok Sami lari sana sini.. skit pon dia xkomplen panas.. kecik aje Sami time nih geram!

 simpati aku kt kerbau nih


Juga kat gajah nih, ekceli dorg buat show patu kutip derma. Seingat aku tmpt nih sume free kecuali naik sampan.. tak lama spend time kt sini.. pusing2 tgk2 beli2 souvenir patu g beach plak. eh besh tul jumpak gambo lama dh cam Lily plak.. syiok ah dpt tiru Lily hihi..  

sambung later

9 hottie:

Janggel said...

Mengwi@ tu bahasa jawa kan?
Aku ni walaupon orang Jawa tapi tak reti langsung cakap Jawa hehehee.

Ely Hasrul said...

ko nye jawa tuh takat bape percent aje.. aku nih 100% jawa tau tp nk ckp pon xlepas haha

shah_rule said...

wah wah perut masih kecik~ hehe sami pun kecik lagi comel je larik2 pastu duduk dalam pocket.. haha

entry ni mengingatkan aku bahawasanya tak habes lagi round bangkok sebab tak sampai pattaya~ maknenye kene repeat lagik.. haha

tempat dia bersih la, orang tak ramai ke? ke sebab awal lagi time tuh~

Ely Hasrul said...

aku pk bila masa sami duk dlm poket hahaha ropenye carrier dia hahaha.. time nih dia setahun lebih kot xingat. pattaya besh la bg aku sbb beach dia mmg santek gile wave tinggi tuh..

tempat bersih sbb manmade utk tourist. mmg ramai time nih sbb xsilap kitorg smbut krismas (bila masa la aku sambut kismas nihhh) kt sana.. nu year baru blk sini patu sami masuk spital kena ceri beri haha

gadisBunga said...

ni entri zaman bila ni? perut pun takdak lagi. patut la banyak lupa. hahah!

teringin jugak nak gi driving2 sendiri ke sana. ok ke? byk polis tak? org sana drive cam haromm tak?

Ely Hasrul said...

ini zaman bersumpah takmo pegnen lagik haha..

time nih mmber drive tp kt sana mmg okeh lagik nk drive compared to Indon. takde la haram sgt lebeh kurg kt KL aje haramnye and hi-way mmg besh, bleh pilih nk bayo tol ke tak bayo hahaha bleh gitu. cuma minyak mahal la bese lah ekceli mesia antara minyak yg murah cuma kite kuat komplen.. ye la minyak konon murah kete tax mahal nk mampos.. kat sana minyak mahal tp nk beli kete moto senang eh byk komplen plak aku haha

gadisBunga said...

huu. kalau mcm tu dah tentu2 kene spare duit lebih utk minya. tapi oklah tol tak kene bayo. kalau kat sini pegi balik kl-kedah dah kena 100 toll aje. *hahaha komplen!

Anash said...

wow..
(lagi)
drive ke pataya...
(tetiba teringan nasik pataya..laparr.>)

ok le at least pernah sampai ..
nih sendiri pun tak pernah jejak kaki lagi ..(kena berusaha simpan duwet ...)

Ely Hasrul said...

GB kalu terus duk pattaya pon okeh gak tp sehari dua aje la kot.. beach sana besh tp rasenye xbeso mana pekan nye.. otw blk tuh mmber bwk mkn seafood bapak sedap and murah tp camera dh kong patu dh kupe belah mana.. sana kalu lalu hi-way pon xsemahal sini kot..



kak coco, nnti kite pg sesama lah! hahaha ade plan nk duk kt hadrok situ.. besh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.