Klik Klik

Tuesday, June 15, 2010

Sebenarnye hari nih hari pertama aku start tugas as WAHM. Berdebar & berpeluh juga lah hehehe. Selepas berhenti kerja bulan lepas, papi amik cuti seminggu dan bawak kitorg bercuti ke Jakarta & Bandung tetapi sebenarnye lebeh kepada aku membuat survey material di sana.

Kemudian, bila balik sini aku perlukan hampir 2 minggu utk selaraskan plan & tugas2 yang perlu/wajib aku buat. 2 minggu?? melampau!! major duty nye ialah MENGEMAS RUMAH!!!. dan baru semalam lah aku berjaya membuat rumah kelihatan kemas hehehe.. Jadi boleh dikatakan selama 2 minggu nih, aku bergelar WAHW - work at home wife bukan mom hahahhahahhaa..

Alhamdulillah, bayaran muka untuk lot kecil kedai sudah dibayar, agreement sudah disign. Lot display ye bukan lot kedai yg beso2 tu. Lot kedai yg beso2 tu belum mampu. Yang mampunye lot kedai yg kecik2 aje (walaupon monthly sewa nye mahal 3 kali ganda dari kedai2 kt wangsawalk itu cess).. rata2 shopping mall panggil kiosk or push cart. Tapi lot kitorg dipanggil Promotion Booth. Lokasi pilihan ialah di Subang Parade. Walau bagaimanapon booth hanya akan beroperasi pada awal July. Jadi bulan ini adalah bulan menikmati world cup eh silap menikmati saat2 menjadik WAHM hehe. Bulan depan aku dh start sebok nak manage booth sampai lah ke Raya insyaAllah. Lepas raya jika semuanya berjalan lancar, aku akan kembali jadik WAHM. 

Sekarang Sami sedang nyenyak tidur, ini la masa yg sesuai untuk aku meluaskan pandangan ewah.. sebenarnye aku masih mencari material untuk bulan depan. Mana tahu jumpa yg berkenan tetapi agak susah nak mencari pembekal blouse/baju kurung batik siap di internet nih ya. Nih yg nak terjah kilangnye terus nih hehehe..

Insya Allah Pack Me Love & Take Me Home akan bergabung untuk Sunday Sale yg aku tengah bercita2 nak organize, sebelum aku terlalu busy bulan depan dengan booth Take Me Home lebih baik juga aku buat food tasting & stock clearance serentak. Ye dak?

Wish Me Luck!!

6 hottie:

Rozy said...

all the best..all the best!!
aku sanagt kagum ngan ko ahh..

Anasfadilah said...

good luck!! :D

Ely Hasrul said...

tengkiu2.. aku tgh susah hati gak sbb dah benti tp gaji xdpt lagik.. ade cite terselindung juga aku benti keje awal.. tertunggak la hutang2 aku kang huwaaa

Biqque said...

mintak hasrul la bayo...nanti ko dah untung duit niaga, haaaaaaaaa kaya tauuuuuu!

eT said...

gudluck...all the best...

Ely Hasrul said...

thanks eT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.