Klik Klik

Monday, October 5, 2009

Memandangkan dah banyak perkataan sami buleh sebut dan dia juga tidak pelat. bertambah senang la kitorg nak berkomunikasi dgn dia. ye la dia pandai ckp sure la dia paham. paling aku suka dia bleh rasa. rasa ape? hahahah rasa tiupan angin. since lepas pantang asal kuar umah aje.. aku selalu ckp.. 'wind.. blow sami wind..' patu aku selalu suh dia morning kat sunshine.  semalam sambil la main bunga teratai tipu auntie biq, tetiba sami diam berdiri sambil senyum2 tutup mata .. wind... windd.. ooo ropenye dia tgh menikmati angin yg tgh bertiup sepoi2 bahasa itu hahahahah comelnye!

Banyak2 perkara kitorg buat aku selalu akan elak dari menakut2kan dia. xmo la kang sume bende dia nk takut. hasilnye dia melompat kesukaan bila nampak lipas hamboiii kena ubah strategi nih.. di satu awal malam sedang aku kan papi menyebokkn diri di dapur. (papi suka tolong kat dapur). sami tgh sonok main dlm dunia dia dpn tv. tv plak time tu tgk on air cite orang minyak xingat channel bape. malas nk tuko bukan kitorg tgk pon

tiba-tiba..

sami lari ke dapur...

'takuit.. takuit'... adu sami smbil buat muka nak nangis

'hug..hug...'

aku cam terpingga2...

Laaaa dia bleh beza ke sound seram sume????? ye la bukan dia paham pon cite tuh dan dia xtgk pon.. so makna musti dia dgr sound system nye... huh kadang2 aku lupe sami tu pon manusia .. ade naluri.. hahahahahha

p/s - sami penah gak tgk scene perang ngan papi dia takut gak hehehehhee

5 hottie:

biqque said...

yg dia tengok kepala gerak2 tu pun dia takuit takuit gak kan? pandai!

tah2 dia penah tgk tak orang minyak tu skinnnnnnn haaaaaaaaaaaaa tatauuuuuuuuuu! takuitttttttt!

apa2 pun aku masih ternganga dengar dia sebut ADAMMMMMMMM hahaha!

p/s: comel gile, macam orang perlis cakap, takuit, lutuit, puluit! hehe...

Ely Hasrul said...

ha la.. takuit..takuit.. kadang dia sebut kakuit.. paling xtahan ko dh dgr kan dia ckp 'adoiii' cam mak nenek siot hahahahaha

Rozy said...

takiut..takuit..

banyak dah vocab sami naa..
hadiff baru tau sebut abah, tatak, nak ngan berh jaa..

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

hahahah..cute sungguh la sami ni..

Ely Hasrul said...

ha dia kire kategori cpt gak la ckp nye. papi ckp ikut mulut aku yg kepoh nih.. alamek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.