Klik Klik

Tuesday, October 27, 2009

last saturday aku dgn buat mukanye balik ikut kakak. ye lah, papi takmo balik tapi tak ckp tanak. dia diam buat bodo. kire kalu aku buat xtau dia pon buat xtau lah. nk servis bluberi katanye. ye lah, dia kan excited nk g penang. aku yg geram xdpt tahan marah dan nyesal pastu sbb sami yg kena jerit. sami tuh pon satu suka la nak campak barang. barang dalam umah di campak nye keluar umah melalui balkoni bilik. aritu songkok papi ok lagik. kalu dicampaknye kete mainan dia kena kete org kt bwh cmne?

aku siap kol kakak kata xdpt ikut balik. eeeiii mmg geram hati panas!. ye la mak nak pegi haji. mak nak PERGI. paham tak mak nak pergi tempat idaman dia. lama plak tuh. dekat 45hari. bese kalu mak g holiday pon paling lama seminggu. mmg la aku nk balik tiap minggu. papi tak bape paham napa nak kena balik lagik sedangkan nanti nak hantar gak kat kelana jaya. aku malas nk explain sbb mulut aku mmg nipisss aje nk maki. bile aku marah segala perbuatan keturunan dia sume aku ingat and sedap aje kalu aku nk ungkit. tapi bile emosi tak tentu tuh datang aku terus ingat kat kepala yg papi tu suami, syurga aku tuh. lagikpon papi xpenah tinggi sore kat aku. dan aku yg memang memahami nih kena la paham dia yg xpaham sgt adat, budaya juga kureng common sense dia (anak sapa la tuh). lagikpon aku selalu pikir pengorbanan papi kat aku. huishh susah nk carik laki yg sanggup tinggalkan mak sdr sbb cinta mati. sapa tak sayang laki camtu ooiiii...

jadik oleh itu aku juga menyesal la sbb hempas pintu and marahkan sami. terus aku peluk2 dia siap2 kan dia and bwk dia balik kampung (tompang kakak). tu pon dh kire syukur la tuh aku blk tanpa mintak izin (assume diizinkan). tapi aku tau la papi izin sbb dia yg anto aku jumpak kakak. dan kitorg masih comolot bila nak say babai. dia xdek ape. aku aje yg makan hati. kalu ikutkn dh lama aku mati.

jadik dgn gembira bercampur sedih aku blk la kampung. mak gembira aje kebelakangan nih. walaupon byk terima kunjungan, penat buat persediaan. dia tetap gembira. time antar mak smlm aku xnangis pon. aku hepi kembang2 hati aku. amazing lah. aku hepi sbb mak hepi. tapi skang aku dh rindu. alamak mak. tetiba aku tpikir aku dh mintak ampun belum? huwaaaa..

berbalik kepada tajuk diatas, hish aku mmg xleh buat novel, intro ntah ape2. sami juga dgn gembiranya pulang ke kampung memandangkan abang dan kakak sepupunye ade. sampai sekinchan dh lewat kul 6 gitu. terus nak mandikan sami dan nyebok2 tgk kakak nk masak ape. memandangkan lampu toilet kat umah mak suka aje mati bila org ramai2, kitorg mandi kat atas. ye lah dh papi xdek aku mandi la ngan sami sama2 kang susah plak aku nk mandi. cam bese dia gembira dgn gayung ngan baldi tuh. sanggup mandi sejuk2 xmo hot shower. memandangkan toilet atas kecik, cam muat2 la kitorg bedua. tgh aku nk tutup pintu toilet tetiba aku rasa kaki kanan aku sakit, tgk bwh aje baekk aje kepala sami kat kaki aku.. dia jatuh terletang kepala dia landing betol2 kat kaki. ya allah! seb beik kalu idak kompom berdarah kepala tuh

walaupon sami terkejut and sakit skit, dia selamba aje continue main air. pas dh siap2 tu kitorg turun, aku cpt2 mintak mak panggil cik ros tukang urut. bese la alasan nk urut sami padahal aku suka urut ehhehehe. patu sebokkn diri kat dapur, nk goreng telor utk sami. time nih sami dh lapo dh mintak makan.

'adik, sami dh naik meja' ckp mak yg tgh kemas brg ape ntah
'jap yang, mami goreng telo' time tu aku ngan kakak sebok la bukak2 fridge

tetiba

'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa' jerit sami

ya allah elok aje bang cik pegang sudu sambal belacan and ade sambal kat mulut dia! ya allah!!!! terus aku basuh mulut dia, amik air sejuk kat peti es. sami siap 'air.. air' kepedasan. air liur dia xbenti lah sian tul! patu kuarkn ice suh dia kulum. siap sapu butter kat lips. seb beik dia tonyoh mata dia. sian tul la!!! alhamdulillah lps ice kedua dia dh senyap.. slow aje ckp 'akit..' alalala merah mulut sami. kakak ckp dh cam angelina jolie tebal mulut dia.

haiiii sian betol lah!!! elok dia senyap dia smbung main. aku suap dia mkn. pastu aku plak mkn. meh sini try pedas tak pedas. ya allah bapak pedasnye sambal mak nihhhhh!!!! camne la sami leh tahan cmtuuu!!!! tau la org jawa xyah la nk test sambal belacan gitu aje!. ahhahahah kesian sungguh aku kat dia. kadang geram sbb kalu dia nk mkn mmg dia xsabo. kakak kata dia alam flora. badan kecik, kuat makan. mlm tuh dpt la urutkn sami. memula ok patu dia nangis xsuka. pas dh urut dia main cam bese mcm xdek ape yg berlaku.. haii sayang next time dgr ckp mami ok?

p/s- tu blum kire sami campak bende kena kepala mak, pecahkan gelas, hantukkn kepala abg jarish ke dinding, hidung berdarah, bibir luka berdarah, tarik kusyen sepah2 kan umah, tumpahkan air, ikut bapak g kebun cabut ubi, main ngan grasshopper yg terjumpak kt pucuk ubi, tak tido satu ari dan lain2 lagik

6 hottie:

fiza said...

Ely...klo nak jadi istri mithali kena byk sabar ^_^

Hehehe...mcm mana sami bley mkn sambal tu, mesti klakar muka sami kepedasan.

Ely Hasrul said...

tu ah fiza, pas nih aku nk mintak ampun.. mana tau dia terasa.. harap dia xamik ati la kat bini dia yg emo xtentu hala nih hehehehe

patut amik gambo tuh sami mkn sambal hehehee

cintaKusayangMu said...

ya Allah ely..sori la..ku gelak guling2 xcukup katil ni hah dok baca kisah sami mkn smbl belacan..kalah AJ cmni mulut ngn bibir melentiks tu..
dpt ku bygkn...
ksian sami..pedas ye....

Ely Hasrul said...

ekceli kitorg sume pon cam gelakkan sami gak hahahahha gile ah makan sambal saja2

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

bab wifey tu...repeat ayat dulu..tu la isteri senang dpt pahala, senang dpt dosa..cobaaan....

bab sammy explorer..dah jawa tu jawa gak..kecik2 lg dah test sambal belacan. kihkihkih..

dibitz said...

ciannnnyeee sami............ :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.