Klik Klik

Wednesday, October 21, 2009

Tadik papi cite, tazkirah kat opis dia. ustaz tu ckp punye la besar pahala seorg isteri tu dapat, xtau nk describe camne dgn hanya

'menghantar suami ke pintu umah bila suami nak kuar and menyambut suami bila suami pulang'

Wow. beshnye. ustaz tu pon cite isteri Rasulullah saw, Khadijah selalu hantar and tunggu baginda rasul bila pulang sampai tido2 la kat pintu umah sebabnye dia tahu betapa besarnye pahala dia dapat.

Ustaz tu pon cakap ade pompan tanya dia soklan, camne pulak kalu isteri yg bekerja suami duk umah, kire kalu suami itu buat gitu dpt pahala tak. ustaz tu jawab, senang aje jawapannye. TAK. hhehehe isteri2 aje senang nak dapat pahala.

So aku pon tadik sungguh kobar2 la nk buat gitu, patu papi nk maghrib aku pon sebok la nk anto. sebelum nih bukan xpenah anto and tunggu depan pintu cuma kalu xsempat idak la aku beria2. patu papi ckp dia balik kang dia nk ketuk pintu, so aku bleh la tunggu dpn pintu tapi tadik bile papi balik, dia ketuk pintu aku tgh susukn sami, aisehh xdpt la buat. xpe isyak kang buleh lagik.

eh ok lah! sami poop! dia ade perangai baru, korek poop dia patu tunjuk kt kitorg haiishhhhh

p/s - isteri pon paling senang la nk dapat dosa

6 hottie:

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

1) tu la jd isteri & mom ni senang masuk syurga & senang masuk neraka..kalau buat benda tu ikhlas gerenti pahala, tp kalau merungut skit habis kena minum balik.

2)haiyoo..sammy korek2 lak..ni kena cepat2 potty ni. td i tgk video on potty training, dia kata try mula bg dia pakai cloth diaper or training pantz. kan both tu jenis tak super absorbant.. so biar dia rasa sejuk2 geli2 kat dlm pantz tu. lg satu, bila dia poop dlm diaper. time u nak tukar tu. u bukak diaper, then scoop poop masuk dlm jamban & flush..so dia paham yg poop goes into that magic bowl.

fiza said...

Betul3x, pompuan senang nak dpt pahala & senang gak nak dpt dosa. Renung² kan & selamat beramal ^_^

Masayu Ahmad said...

yelah kan

masak dapt pahala, mengandung dpt pahala, mengemas dpt pahal..

kalau lakukan dgn ikhlas,, betapa mudahnya nk masuk syurga..

tp kt neraka wanitalah paling ramai penghuni..

Ely Hasrul said...

nih yg nk listkn aktiviti yg bleh dpt pahala nih hahaha

huh bagus tuh ija, start today nk flush poop lah, nih kang nk carik gak poti training cpt2..

Drama Mama said...

haaaaa best ni...kena bagun awal la camtu hantar husband gi keja kat uka pintu..haha slalu malas.

eh, habit sammy sama ngn irfan! suka kroek pehtu tunjuk! eeeewwwwwww!

Ely Hasrul said...

kena bgn awal tuh yg malas tuh hehehehe.. haih mmg mcm2 la perangai dorang nih.. suka korek2 plak hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.