Klik Klik

Monday, October 5, 2009

Hamboii tajukkk!

Semalam sepetang ke awal mlm kitorg lepak kat umah uncle c. lepak ptg dgn undangan, meleret smpai ke mlm tanpa diundang. tuan umah pelawa mesra, kitorg offer dgn rela, papi la malas nk balik. hehehehe.

Partey diumah biqque mmg besh. besh ar mkn free patu ade cabutan bertuah. cam bese aku xpenah la bertuah. gile bengkek ngan zaff laki bini bleh dpt. patu si tukang amik gambo pon dapat. mana aci.ini tidak adil. sudah conflict of interest. aku dh nk sabotaj tapi seb beik sami dpt. tengkiu auntie biqque! lompat2 sami main kete ben10 siap marah kiki sebok sekalik nak main. hahahahaha.

Dalam ramai2 tetamu ade la satu keluarga nih yg anak nye sungguh la comel hensem. gile tak comel mata kebiruan rambut blonde (mmg la aku melebeh2 tapi pendek ckp cam anak mat saleh lah!) ungkapan org melayu nih kalu kite ckp 'hoiii cam anak mat saleh laaa' haa kompom org sedia maklum insan yg kite maksudkan itu menarik orgnye. manis dan indah rupa parasnye. titik.

Hendak dibandingkan dgn sami kalu pendapat aku musti lah anak aku paling comel sekalik di dunia ini. tapi kalu masuk pertandingan xmenang kot sami tu hahahaha. sami pulak semlm perangai ya allahhh turun naik mood dia. penuh attitude capital A. kejap hepi kejap cranky. kejap excited kejap 'takuit'. kesana sini buat scene. TAPI memandangkan sami memakai pakaian mengikut tema majlis, dia mmg la mendapat perhatian termasuk la ibu kepada budak hensem yg kusebutkan diatas. sorry cik puan. lupe nk tanya nama hehehehe.

puan tanpa nama: hehehehe comel sami dh dua tahun dah?

aku hot mami: blum. baru setahun tujuh.

puan tanpa namaL: oooo cepat dia ek?

aku yg juga 'cepat' nih dpt tangkap la maksud dia. ye lah sikecik tuh sungguh lincah menunjukkan kekuatan kakinye ke sana sini siap menjatuhkn diri lagik, mulut juga mengomel tanpa henti dah la dia xpelat ckp mcm org besar mcm tau2 aje. (ok kuat ngomel tu ku akui ikut aku ler tu hehehehehe)

puan tanpa nama: makan ape?

aku hot mami: aaaa? makan ape ye? (walaupun aku 'cepat' aku terkesima la dgn soklan yg tak dijangka itu)

puan tanpa nama: ye la mkn ape time mengandung dulu ke (ade harapan dlm soklan dia)

oooooo terus otak aku laju nk pikir ape jawapan (siap ade rasa bangga gak la org puji anak aku walaupon hakikatnye persamaan perkataan cepat/ active sami nih buleh juga dikategorikan sebagai  'noti' tapi noti/nakal tu ungkapan zaman aku kecik2. zaman skang sume pendekatan positif) (ingat gak ari tu uya sound aku asik la ckp 'mami tak suka'. hahahha gelak aku, bapak aku pon bising 'sume2 tak boleh', haii bapak skang cucu sume boleh? napa aku dulu sume xboleh???) (p/s uya, ye la sami dok buli anak org tolak2 budak lain kompom la aku xsuka hehehehe)

aku hot mami: ermm (sambil senyum sbb xmo kasik jawapan melampau cam ibu overst) entah ye, tapi dia breastfeed la smpai skang (senyum lagik aku)

puan tanpa nama: patut laaaaa. badan kecik susu byk ye? (sambil tgk tetek aku)

aku hot mami: eh dulu beso nih, byk (cis dh la tetek kempes skang cis lagik)

puan tanpa nama: dia susu botol (sambil tunjuk kat anak dia yg hensem tuh, okk dah la hensem behave plak tuu!!!) dia lambat sket (smbung lagik dgn nada rendah) (alemak)

aku hot mami: bape umur dia? (tnya aku cobak memahami conversation itu)

puan tanpa nama: 3. dia lambat.nih sami dh bleh ckp lari2. dulu 3bln aje susu patu dh takde dah.

aku hot mami: hish budak kan lain2. mmg beza sgt ke 'tumbesarannye'? (tanya aku bile aku rasa dia cam nk ngadu aje)

puan tanpa nama: eh kan budak breastfeed lebeh bijak. (aku xmo komen lebeh2 sbb aku tau dia tau kelebihan bf nih). mmg beza, dia sorg aje susu botol mmg nampak beza la dgn sepupu yg lain. dia umur setahun 4 baru jalan.

aku hot mami: (dgn rasa rendah dirinye) ye ke.. budak kan lain2..

Patu cmne ntah conversation tuh terhenti xdpt nak smbung bab dok sebok ngan mende lain. aku nk aje ajak borak lebeh2 lagik dorg pon lepak lama balik lambat tp dok sebok borak ngan mmber lein xsempat.

Kalau aku dpt borak ngan puan tanpa nama itu lagik, aku nk bagitau dia. Doa ibu paling mujarab. brestfeed buleh diusahakan kembali bila dia pegnen lagik. tapi usaha dia skang yg patut diteruskan aka berhenti lah dari perasaan kesal (tidak breasfeed err kesal kot) dan berhentilah dari rasa yg anak itu lambat. kalu dok asik pikir gitu ckp gitu mmg akan betol la jadiknye.  cakap tu kan doa.

Diharap lepas nih dapat la doakan anak tu sentiasa sihat, cergas, cerdas, selamat, hepi ape2 lah yg baik2 saja. kalu betol anak tu 'lambat' maybe leh rujuk ke professional help mana2. yg penting berbangga lah kepada pencapaian anak sdr.

Aku juga harap sami akan lebeh hepi dan sihat. aminnnnn

aku hot mami: adam (sambil tunjuk kat adam yg tgh didukung oleh biqque)

sami: AAA DAAAAMMMMMMM (sebut sami agak kuat sbb xreti nk control tune sore dia lagik)

biqque aka auntie biqque: mulut terlopong mata terbeliak . tak terkata. tak percaya.

hehehehe biqque, sami dh beso la.. dh byk dia bleh ckp.. next time jumpa kompom dia mintak toys kat ko ehheheheh

4 hottie:

dibitz said...

aku tergelak part sami ckp "Ya Allahhhh...!" ikutnada ko kahkahhakhakhahkah... bangga aku ngan sami!

biqque said...

mau tak terlopong! ko ajar sekali je dia sebut dengan betul! hai...sami sami...aku tak sangka la dia dah besar...nak tunggu myra plak ni...dia babai pun aku dah nak nangis tgk...

puan tanpa nama tu kita biarkanlah dia tanpa nama ye...utk pengetahuan, laki nyer cerdik pandai serta kaya...mungkin tak brapa nak mendedahkan anaknyer sangat sbb puan tu suri rumah sepenuh masa...aku yakin dia mmg ajar, cuma tatau la anak dia takmo ikut ke atau pe, wallahualam...doakan yg terbaek je la...

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful a.k.a Proud Zakiah Khairani said...

hehehehe..mmg hamboi la tajuk posting ni..

tp mmg syukur la kan dgn development si sammy ni..memacam benda bijak & cute yg dia dah achieve...minus part2 pervert...aksi mengentel tits tu..or nak tepuk ur ass tu..

Ely Hasrul said...

debi: ha la ko xdengar dia ckp adoii lagik.. biq dh dengar dah hahahaha

biqque: aku dh ajar dia nyanyi hepi besday lupa nk suh dia nyanyi dpn uncle c. aku doakan ko dikurniakan zuriat and ape pon yg jadik doa lah dpt anak yg soleh hehehehe

ija: ha itu lah akibat tgk mami nye two piece aje kat umah ahhahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.