Klik Klik

Tuesday, October 20, 2009

Masa sami kecik2 dulu mami selalu buntu sebab mami xtau satu pon nursery rhymes. kata papi, ABC pon mami salah nyanyi. Mami tau twinkle2 little star aje. tu pon sbb mami xmo kalah ngan auntie biqq yang hebak nyanyi lagu itik tuh. see tajuknye pon mami xtau. pas tu sami good boy mlm2 cpt aje tido. kadang belum maghrib sami dah tido. mami risau. risau la konon nnti sami lambat ABC sebab kan zaman skang sume budak begitu pandai sekalik. ye la time mlm la mami nak main n ajar sami. dushh (mami ketuk kepala sdr). napa plak la mami nak sami cpt pandai ABC. xdek xdek. mami xkesah. sami take la sami punye time.

Tapi mami tau mami mmg byk mulut. mami suka borak2 ngan sami. mami suka tunjuk bende baru kat sami and mami suka lukis2. so mami belikan drawing board untuk sami and mami suh papi beli grolier set hahaha papi la kena bayo sbb dia leh tolak tax. patu mami tgk sami pon cam mami. suka lukis2. suka ckp (papi ckp sami byk ckp mcm mami cess). and sami suka baca (errr nih sami ikut auntie elly yg suka baca tu kot, mami start membaca nih baru2 aje hahahaha).

Mami xkesah camne pencapaian sami sampai la mami notice bila mami show or draw satu objek, dua kali lukis sami dh ingat. memula mami ingat sami main hafal aje sampai la sami buktikan kat mami yg sami betol2 paham.. wahh mami bangga.

Dalam kete lepas flyover ampang point nk g bukit..

'mosque! ala bak bak (allah huakbar)' tunjuk sami kat satu bangunan belah kiri yg macam masjid

mami yg ala2 terpanjat memandang bangunan itu 'eh no! thats not a mosque' balas mami xkuat tapi xjuga perlahan sambil pandang tepat ke mata sami

sami yg mmg comel pon pandang tepat ke mata mami diam cam mintak jawapan. xsampai 10saat mami tersedar,

'eh sayang. sori. yes sayang.. errr mosque..' mami terus rasa bersalah

'jgn kan sami, org besar pon ingat tu mesjid tau b' papi sambung nak tambah rasa bersalah mami..

aisehhh sori sayang. mami masih belajar. mami ingat sami dh besar2 plak. bangunan tu kuil singh. kubah and design dia mcm mesjid. napa la mami nk kasik sami konpius. tapi seb beik sbb pas tu if sami nmpak mosque sami tetap tau itu mosque.

Sekarang mami tgh rindu kat sami sbb mlm tadik kite xsempat nak main2. kul 8 lebeh sami susu terus sami sleep. tonite kite play abc lagik ok? nk draw? ha lukis la ..conteng la sukati sami

kejadian baru2 ini

'dia ada lukis2 dinding?'

'ada..'jawab mami agak tersenyum

'hiishh ikut sapa lah, hasrul dulu tak macam tuh'

'hah mmg ikut mami dia lah! mami dia suka melukis! biarlah dia nk lukis! creative!' jawab mami xkuat xjuga perlahan tapi muka serius sambil usap2 kepala sami.

BAHBIIIIII mami tahan aje mulut nak maki.. asal tak sapa perangai ngan papi dia, asal sami terlebeh cranky, manja sume asik la nk compare! abis ko nk ckp ape? sami yg noti ke atau aku xpandai jaga anak??? keje asik nk komplen itu ini. anak aku sukati aku laaaaaaaaaa!!!!!

opss mami ter emo. sori. tapi mami dah fedap dgr ayat 'dulu hasrul tak macam nih pon' . mami rasa cam nk tendang bakul aje bila dgr statement gitu. seb beik sami ikut muka papi. kalu ikut muka mami? ntah ape pulak yg dicakapnye.

8 hottie:

Rozy said...

sammy seorang yg bijak macam hot mommy nyaa.. kan..kan..kann..

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

ingat anak menurun ke perangai mak bapak time kecik..dia menurun peramai mak bapak yg dah besar tu la, then dia develop perangai dia sendiri, buat pe nak tiru2 org sgt. nak original ada personality sendiri kan sammy? kikikiki..

sammy budak bijak, kan? tak nak tiru2 sapa2?

Anasfadilah said...

menconteng dinding adalah kreatif,bukan benda yg jahat atau teruk

saya bercadang nak belikan Ziyyad easel,so he can conteng freely in his own space

p/s::i add u in my bloglist :D

cintaKusayangMu said...

ish..ish...ish..klu ku mau hot terbakor darah dibuatnye bila compare2 cmtu...suka ati kita la kn..ank kita...

biqque said...

sami akan jadi budak yang baik dan pandai! itu PASTI!

dulu hasrul tak camtu, dulu skin tak camtu, tu sume mak pak mana yg nak ngaku?! sah2 anak dia yg baik dan bagus kan? pedulikkan sume tu...

biar banyak cakap, dari membisu tak pandai communicate.
biar aktif ke sana sini, dari melengung macam budak bodo.

yg penting, sami bahagia dunia akhirat. auntie biq tetep sayang sami tapi jangan conteng dinding umah auntie biq ye? ye? nanti auntie biq buat satu slot khas untuk cooooooooooonteng je kat umah MAMI! ye? ye? kita beli cat yg bleh tanggal2 tu ye? ye?

Ely Hasrul said...

ha la!.. byk bende dia bleh develop by conteng2 aje. kitorg tegah la gak bile dia start conteng dinding sbb kadang kertas dia conteng tu dh koyak.

tingat dulu masa sekolah rendah bapak kasik conteng satu part dinding kat umah. bapak ckp lukis or tulis ape2 esp perkataan bahse english yg kite xtau. so bila tulis cth: eat= esoknye tgk bapak letak eat = makan. haaa cam kamus la hahahahhaa walaupon bapak xdek phd bapak masih kretip nk develop skill anak. tengkiu bapak i lap u.

Drama Mama said...

oh sami conteng dinding kecik2 besar2 nanti jadi arkitek k..aunty pon suka conteng dinding kecik2 dulu. develop ur creativity hehe ;-)

dibitz said...

eleh nakal sket ikut mami, pandai aje ikut papi... nakal la bagus, kembang minda. jangan jahat tu yg penting.. eee tak suka la org compare2 ni...

apa2pun sami mmg pandai dan petah! aku suka!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.