Klik Klik

Thursday, April 22, 2010

Dulu time belajar kitorg duk kat Sg. Besi Indah. gila la aku dh lupe nama aparment tu hahaha. Selalu gak la g mkn kat kedai mamak berhampiran. Ade satu malam, aku, enda, dzul ngan sapa lg ntah na cik elly kot g la mkn situ.. aku rasa mlm minggu la sbb kitorg melepak lama (eleh mcm la ko xbese lepak mlm kelas pagi2 xmo bgn g kelas) ok time tu xdek le lewat sgt dlm kul 9 lebeh. sedang kami sonok mkn dan berborak. tetiba kedai ujung sebelah kedai mamak nih.. kedai ujung kedai mkn cina. mamak nih kedai ketiga dari tepi.. kedai kedua dari tepi workshop kot.. mlm2 tutup lah.. so meja mmg bukak smpai kedai sblh.

Ok sambung balik.. secara tiba2 kedai makan cina nih mengeluarkan bunyik yg kuat ala2 sound effect action movie gitu.. ditambah seri dgn kusi plastik melayang ke luar dan dgn org2 sekalik melayang. Dengan sekilasnye kitorg nmpak sorg mamat nih terbang zupp jatuh elok melanggar gerai burger kat luar .. dpn restoren nih jalan.. patu pedesterian beso berumput patu baru la jalan utama (jalan dari mines ke balakong). So mamat yg terbang nih leh tcampak kena gerai burger yg dpn jalan tp kat pedesterian nih tadik (err cmne nk explain) kire bukan takat jatuh dpn kedai aje tau.. Belum sempat kitorg tutup mulut yg ternganga terus jua telinga ditambah dgn bunyik tarikan pagar kedai (ala pagar yg kena tarik dari atas tuh) ye ah kedai makan cina tu terus tutup.. aku rasa ade lagik org dlm tu yg xmo masuk campur..

Time kelam kabut ini, seramai 10org atau lebeh sudah samada lari keluar kedai, menutup kedai, membelasah org atau pon mengejar org. Rope2nye dlm 2-3 min baru la kitorg dapat tangkap ape yg berlaku di depan mata. Mungkin perbalahan dua geng dlm kedai semakin teruk smpai nk pukul dan bunuh. Sementara mamat yg dh lembik di pukul datang pula geng dia nk tolong, sempat la mamat nih lari.. 2-3 orang berlari berlainan arah (sbb kedai dpn jalan beso n tepi tu trafic lite so byk la tmpt nk lari), 5-6 org pula mengejar. Ermm korang rasa kejar begitu saja kah?oh tidak..

Ada 2-3 org memegang parang panjang berkilat mengejar musuhnya dgn niat pastinye menamatkan riwayat dan mmg sebijik la action dlm young and dangerous (yg famour gile tuu fuhh hensem tul ekin cheng time tuh) part parang panjang kena kat jalan bertar mengeluarka percikan api... aku tak tokok tambah sbb mmg sumpah betol!. korg rasa ape perasaan kitorg time tu. kedai mamak nih bukan sorg dua makan. Penuh meja ok. Kat kepala aku doa tiada adegan menyembelih berlaku.. sambil mata terbeliak mulut ternganga ade sorg gangster nih berdiri kat sblh motor kitorg (kebetulan kitorg la yg duk paling ujung dekat ngan kedai makan cina neh) terus menghunus parangnye yg beso itu sambil berkata ' sapa campur siap!' hamboi ko kalu ko xwarning pon ko ingat aku nk tolong bersilat kat situ? sorry.

Kedai burger yg diganggu perniagaan nye itu terus tutup kedai. Nasib baik dorg mmg buat hal dorg kalu dorg mngamok nk tetak sume org aku dh plan gak la nk lari celah mana. Ok tidak smpai 5 menit juga tetiba dtg plakkk kete 2-3 bijik berdesap desup bunyiknye.. datang dari main road benti selamba kat depan tuh (nih la geng mamat yg kena pukul tuh) tarik kawan dorg aksi pukul memukul dan pantas lari (buat u-turn aje pon!) patu bleh benti kat seberang jalan benti balik.. and tau buat ape?? MENGEJEK!  ya allah hahahahha aku xtau la dorg ade senjata ke tak..tp mmg dorg cam ajak gaduh tmpt lein lah.

Ditambah kehebatan spt dlm movie.. kuar gak walkie talkie.. kolling sana sini.. hahahaha gile ah.. harus dibayang, bende nih berlaku xsampai 1/2 jam.. kemudian..

Kerusi ditarik betoi2 sblh aku..

'penjam kusi aaa'

'mamak roti satu' order mamat yg pegang parang tu.. smbil meletakkn parangnye atas meja..


.
.
.
.
.
.







Bahbi tul bikin suspen..

Cerita benar bukan rekaan.. kadang aku terbayang cmne la org yg teruk dipukul/mati sume tu rasa. Ini kena tmpt awam ramai org pon xdek sapa berani tolong.. apetah lagik la kalu tiada orang.. gulp.. summarynye.. jgn la join kongsi gelap.

Sekian

4 hottie:

Miss Q said...

cilanat. haku baca sampai mata tak berkelip weyh!

dalam kepala otak nih, nape bengong sgt x tepon polis! kenapa semua terpana!

Ely Hasrul said...

aah ek aku pon tak tpk napa xtepon polis.. ala tp mendenye dlm 1/2jam je pon.. patu yg teruk maybe mamat kena belasah tu tp xdek le smpai berdarah gory2.. patu sedap aje geng parang tu lepak teh kat situ. hahahah sungguh tak bertanggungjawab kitorg time tuh tp serius takut.. tmn sg besi indah tu area nk ke balakong.. student ramai esp UPM student lah tp gangster pon ramai gak.. apartment kitorg duduk mmg murni aje selamat harmoni tapi kat luar2 tuh tiada sapa yg tau.. hehe.. aku kalu xnmpak mata kepala sdr.. sure aku xcaya.. fuhh

Liz Rohaizat said...

kahkahkah..xleh tahan. cerita serious tp aku tergelak di akhir cerita.

lapar sgt diorg bergaduh sampai leh gi order roti canai. serious hilang rasa garang.

tp benda2 camni, elok tepon polis. tp jgn buat depan org tu. takut diorg nmpk. x psl2 ko kena la

Ely Hasrul said...

punye la dorg xrasa bersalah pas gaduh leh makan hahaha..
noted.. esok2 kalu berlaku aku kol rakan cop

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.