Klik Klik

Friday, April 16, 2010

Kasihan sungguh kat Sami. Bleh plak last tuesday dia demam balik.. panas sungguh, petang demamnye. Time amik kat nurseri basah kepala dia.. 'kitorg lap kak, tetiba panas pulak petang2 nih badan dia'.. ala siannye. Balik umah senyap aje dia tgk tv xtolong langsung kat aku. Besenye dia akan tolong 'makan' nasik lemak hehe bukan tlg buat tlg mkn..

Malam tu jugak aku pasan cam blkg telinga dia ade jerawat (seperti jerawat), time tuh mmg sami byk mnggaru angkara gigitan mites kena kat sekinchan (kalau sudah keturunan kulit manja) 'hey jangan! dont touch sakit nanti' marah dia xbagi tgk.. Sampai pagi la demamnye. Rabu ptg tuh amik demam balik, 'pagi ok kak, ptg panas blk badan dia' 'kat blkg telinga dia tu napa kak? ptg semlm saya perasan' tnya teacher sarah. 'nak pg klinik la nih teacher, mcm bisul aje' sbb aku dh nmpak mende tu cam nk kuar nanah n ade darah sket. 'sbb tu ke dia demam kak?' sian sungguh la Sami kalu sbb mende tuh dia demam

'aah, bisul nih. kite buang nanah ye..' setelah Dr. Mas peksa. ape lagik nangis la sami sampai nak susu pon xmo dlm klinik. bila nk buat dressing rambut dia yg mmg dh mullet banget tu kena la potong sket. Dapat la ubat sapu ngan antibiotik sbb ubat demam ade lagik kat umah. kena rm11 mahal sket selalunye rm6 aje.. hehehhe tengkiu exxonmobil. Ari kamis dia dh xdemam tapi kat school nangis kata teacher sara 'dia sedih xdpt nk swimming'.. ala mmg la thursday ade swmming class tp dokter xkasik basah kn bisul tu..

Malam tu terus la aku nk potong rambut tepi dia n bersihkn luka. Sekalik belek2 dh la susah payah nk mintak dia kasik tunjuk kepala dia, tgk2 cam dh kena infection.. ade la 4-5 ketul kecik2 cam jerawat kecik yg sakit tu and ade satu yg beso mcm melepuh tu siap ade nanah. Ala... siannye.. setelah sesi pujuk memujuk akhirnya berjaya menerim rambut sami. Aku ckp kt papi pas nih nk buat mohawk sbb dh cam mullet sgt2. Papi kata kalau buat potongan atas sure dh cam iban cut. Jawapan aku senang aje 'xpe la mmg dia anak org iban pon' hehe. Bangga ape. kalau lah dapat blk Sabah sure sejarah keturunan aku korek.

Nih ptg nih xtau cmne. harap2 kering la bisul nye or else kena jumpak dokter balik. sian dia. So ptg nih (sbb xsabo) nk bwk sami g barber hehehe





Nak buat cmnih ah.. hehe


3 hottie:

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

akak boleh bayangkan bisul tu memang sakit, akak yang dah tua pun sakit sampai kuar air mata

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

adoi...i tgk i terasa sakit dah...eeee..cian dia..i kalo ada jerawat atas pala tu sakit rasa nak lempang orang. ni kan budak kecik ni kena bisul..adei..

kalo miya tgk tu mesti dia rasa nak cucuk bisul..maklum la, jakun skit bila ada benda pelik kat badan ni.

Ely Hasrul said...

hahahah miya alwiz buat auntie gelak.. uit ija i miss u.

skang bisul tu dh kering yg bwh.. yg atas ade satu tgh mengembang nk masak.. menci betol tgk.. xdek mata lagik.. kadang susu dia mngiring dia ckp la sakit.. smlm dia nangis sdr sbb dia nk pakai cekak ..hak elen.. cekak tu pertama org pompan pakai.. kedua nye dh tau sakit napa nk pakai hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.