Klik Klik

Friday, April 13, 2012

Kali nih nk bercerita pasal Sami Boy. Sepanjang berpantang kt kampung mmg al-gehram la dgn dia sbb 24jam dia nk layan spongebob, xkesah la asal tak mngaco adiknye masalahnye nk suh mandi susah, nk makan susah paling tensi bila mlm aje menjadik2 dia, tgk spongebob pon bleh terlompat sana sini patu gelak kuat2 bising2 aduishhh.. cemana tgk spongebob bleh gelak? err tapi sebetolnye aku pon gelak tgk spongebob tuh hihi. naseb la adiknye tuh kalu bom meletop pon xbangun.

Bila dh blk KL ingatkn dh kurang lah spongebobnye (yg mana 2 season penuh tuh dia dh tgk 2thn lps tp skang xtau ngapa dia tergilakan sgt) ropenye tidak. Lepas aje sepahkan toys secara menyeluruh dia pi sambung tgk spongebob. Sumpahh malas nk melayannye. Sampai bile time tido kitorg tido dulu sbb malas dh nk ajak2 dia tido..cuma...

Cuma bile dia dh ngantuk dia datang kat aku

'sami nak kiss mami, goodnite mami.. goodnite baby..'

Patu dia tarik tangan Papi

'papi, sami nk sleep, papi popok la sami... '

Popok kat mana?

Bilik dia!!


Huwaaaaa!!! nangis aku dlm ati..

Kalu dia bangun pon, dia masuk bilik ckp nk pee or dia smbung tido dlm bilik kitorg tuh pon bese around subuh.. sedih okeh!!!


Jangan tanya cemana kitorg train dia tido sendiri.. seminggu lebih aku pikir cemana dia bleh nak tdo sendiri.. so konklusi aku

1. Dia dh di saiko beritahu yg bilik kedua itu bilik dia, even nnti rumah idaman pon dia dh pilih sendiri bilik dia. so walaupon bilik dia tido skang nih bilik tetamu tp sume toys box dia dlm bilik nih

2. Katil King kitorg tuh dh sempit la kat dia memandangkan adik dia pon join sama lelagik adik dia sebok nk bangun susu

3. Dia selesa dpt kipas sendiri kt katil beso tuh and adik dia plak 'girl' so tiada rasa nk berebut sangat

4. Alasan yg aku xbleh nk terima - Dia dh beso Huwaaaaaa


Bedset utk bilik baru dia nnti mmg dh beli tp aku ingat nk tuka lah sbb mmg riki set katil bentuk kete or bus sbb katil tinggi siap ade slide aku xjumpak. konon nk custome made tp pikir2 bape lama dia nk pakai katil cengitu (eeii overst kan mami nih!)

Esok nk bawak Sami potong rambut lah kalu sempat sbb dh cam K-Pop sesangat dah!
kalah Uncle John Danny



love note: esok besday partey Abang Jarish Farhan, nak carik rollerblade kt KLCC!

15 hottie:

Danny / John said...

alalala comeynye cakap sami nak sleep, tlg popok. kekeke lawakkk!!!

sami dh besar, kene kurangkan tgk spongebob. tgk doraemon ataupn power rangers boleh.

btw, sila bwt rambut spike! baru kpop! hahaha

ibuhebat said...

thanks for tips utk asingkan tempat tidur anak.. bakal train anak umo 6 thn tido bilik sendiri ni.. since bilik tak cukup, terpaksa guna guest room la nampaknya.. :)

Ely Hasrul said...

tu la nye John, ade ke dia bleh layan spongebob balik.. hishh kalu dr ultraman ke lain okeh gak.. tp dari spongebob lah dia bleh spiking dgn bertambah laju nye hihi


ibuhebat, xpe guest room tuh kenkadang aje pon ade tetamu.. hihi

BlueEwoke said...

Hahaha bestnye sami dah pandai tido sendiri. Malam tadi Aqilah bentang tilam dia kat bilik dia, dia baring2 kejap pastu lari masuk bilik aku..apa kes tah tetibe jek muahahaha..

Aqilah pun ckp popok! Tapi kengkadang, dia popok diri sendiri nk tidor, sb aku bo layan dia hahaha

Mommy_Cha said...

hamboih taleh share dah ngan org lain lah bed tuh eh?...sami so cuteee! untie cha pon minat spongebob! ley geng! ;P

Ely Hasrul said...

Na, dia main lepak2 lah tu pastu tetiba tingat kat korg tuh lari masuk bilik tuh hahaa.. sami tuh mmg kena popok la tp tgk kadar kepenatan dia, kalu penat xsempat popok dh tido kalu tgh manja aku popok smpai aku tido dia xtido2 patu mula la dia kejut aku mula la aku jerit2 kat dia hahahha


auntie cha, mmg bleh geng sesgt gitu haha

Ely Hasrul said...

Na, aku siap kol sturio R kat klcc tnya ade rollerblade ke tak bangla kot yg layan siap ckp size and rega sume haha

Anash said...

popok..
heheh
cumel

spongebob?
hahahah
cumel gak...
(nak kalau ada gary..)

sami dah besar..ok mami kena terima kenyataan itu...





ewel-ewel satu!!!

Ely Hasrul said...

ewel2 bleh suh mak buat nnti hihi

AdanyaKauUntukku said...

huhuhu..just nak komen
cadar sama lah...belang2...
skrang pun pakai cadar ni kat umah.....

Janggel said...

Hmmmm dah beso rupenya sami ni kekekkee. Tolong popok bleh tak? hahahahahaa

Biqque said...

Everytime nak beli baju kat sami mesti dok ingat dia still kecik...skang dah besar...sigh...(baju dewasa murah skit, lega rasanya hahaha!)

MasZuber said...

sami dah besar menjadik anak bujang....

sat lagi mesti nak ade gerpren plak..

Ely Hasrul said...

Ila, ckp psl cadar lama sungguh cadar tuh xbasuh kihkihkih



Janggel, dh beso tp makin susah nk suh bgambo hishhh

Ely Hasrul said...

Auntie Biqque dh balik yeeee??? (smbil tersengih2.. gee geee)



Mas, gelpren? hah kalu ade kena tunjuk kt auntie biqque dulu kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.