Klik Klik

Monday, April 16, 2012

Last saturday mmg sebok. Sampai sakit badan aku smpai nak demam. Maklum le org dalam pantang tp perahsan dh lepas pantang. Ade checkup Suci utk 1mth and amik Hep-B and Sami pon kitorg register baru and amik shot utk 4-6yrs. Senang satu paed aje.

Dr. Sharmila nih assign paed utk Suci tp sbb dia ok kitorg teruskan aje. Comel orgnye aku xbleh nk agak umur dia berapa. Bila sampai aje mula la aku sebok nk menimbang eh haha.. memula timbang Sami Alhamdulillah Sami dh 14kg++ haha xtau la berat ke ringan utk budak 4thn tp tinggi xsampai 100cm pon, haihhh bila la nk lepas 120cm nih.. kalu idak tak byk la bleh main kt USS nnti :P

Then bila Suci pulak hulamak sudah 4.7kg! haha gile seram tp Dr. Sharmila kata mmg bagus la growth dia and normal, yg xnormal dulu Sami lah haha. Aku? jgn tanya masih 59kg, aku assume jeans aku 2kg boobs susu aku 2kg haha. Dan dgn ini juga saya berjanji dgn diri sendiri tidak akan meninggalkan pam susu saya smpai bila2 pon, gila lah satu hari keluar susu byk and Suci tak pandai susu bila byk sgt so dia asik la nk marah2.


Kuat Suci nangis, aku agak surprised time nih sbb bila masuk bilik aje terus Dr. Sharmila amk Suci main2 dgn dia patu check2 and bila lepas dia cucuk terus dia dukung and pujuk2 Suci smbil tunjuk KLCC (view dr bilik dia). Selama nih kitorg jumpa paed Sami xdek plak dia nk buat mcm tu.




Papi yg seram


patu Suci suka aje.

Then bila time Sami, Papi pangku Sami, cucuk kt tgn, Sami dgn beraninye tgk xmo pejam mata and tak nangis pon! dia ckp tak sakit! wow!! good boy sungguh!!
(as usual kitorg la yg overst)


Lepas aje settled kt PCMC terus ke KLCC aduish penatnye, gara2 nk carik hadiah utk Jarish Farhan (besday partey stori kendian). And Sami yg tak mintak ape2 tapi sbb dia good boy Papi telah belikan dia Iron Man toys


dengan mask sekalik okeh. ntah bape reganye dh le takde diskaun. tu xmintak tuh, kalu dia mintak? haihhh dah ckp mmg kitorg yg overst haha


Petang tuh jugak dpt sms dari Enda, Bak meninggal.
Innalillahainnailaihirojiun, al-Fatihah. Takziah Enda.
Semoga roh Bak dicucuri rahmat amin


16 hottie:

Mommy_Cha said...

hai berjalan sakan mommy? hehehehe..kurusnye u..auww! i like! suci dah debab debob nih...ley geng mikha..;)

Ely Hasrul said...

kurus? wahh mommy cha sungguh baek ati haha.. mmg double chin menembam tau.. bile kite nk lepak? nnti cha kasik la no tepon mana tau bebila bleh lepak. free kang email kat sini elysuhaili@yahoo.com

xoxo

Lady Finger said...

dah berani tunjukkan diri ye..aku masih lg bersembunyi... ;(

AKO @ retna said...

wow, gud boy la sami...
camni baru ada semangat abang perwira depan suci.. hehehe..

eh eh ko dah kat KL ke?
pantang sendiri kat sini?

MasZuber said...

rindu sama kakak santekkk

shah_rule said...

dah balek dari sawah padi, suci terdiam lak tengok klcc yer~ bagus sami good boy tak nangis, kalo tak susah nak inject.. haha

suke tengok famili camni kenal doktor sendiri, tau ape nak buat, tau ubat-ubat sume.. check up sini check sane.. bagus2! keep it up~

gadisBunga said...

59 ada dabel chin?? musyikil kat diri sendiri ni. triple cin dok ada. hahah!

bibir suci tu ada tokoh nak jadi angelina jolie tuh!

Anash said...

yeaaaa...
nanti jumpa di tepen...
kita bergambooo lagi...
ewel2 ada ker?
hahaha

Ely Hasrul said...

ani, napa ko bersembunyik? xabis2 lagik training larik ko tuh?


ako, kt KL dh xlarat nk duk lelama kt sekinchan. besh pg NZ? dok baca xsempat nk komen

Ely Hasrul said...

mas, bila mau jumpak suci??? rindu gakkk!!


abis dh dr shahrule tak available tpaksa la carik dokter lein haha.. mmg kitorg suka stick kt satu dokter tp now dh slowly tuko lain and nnti kang pindah umah tpaksa carik klinik yg memikat ati huh susah tuh!

Ely Hasrul said...

GB, ehem.. angelina jolie tuh kompom suci ikut maminyeee hihihi


kak coco, ewel2 xdek xpe ganti ngan sate pak ein okeh hihihi

kak ina kl said...

amboi dah berjalan sakan dalam pantang ek..sabar ajerlah kamu ni..

cepat ek dah slim badan tu..tahniah aaa

baguslah anak lelaki kamu tu dah boleh tidur sendiri..good boy

Lady Finger said...

aku terstop sebulan...so kene patah balik ler..mmg susah nk jd kurus..godaan byk!!

Ely Hasrul said...

hehe Kak Ina, mmg xtahan nk duk umah.. sebok nk bjalan walhal jln sikit dh penat.. nmpak mcm slim aje kak, tp kalu timbang mau terbalik penimbang tuh hihi.. alhamdulillah Sami mau tido sdr tanpa paksa kalu idak haru gak tuh


Ani, cemana leh ter-stop? patu sebulan plak tuh ter nye! hamboiii!!

Lady Finger said...

penat menjaga anak2 demam plus keje rumah yg menimbun.. Makanye jd mls...pastu malas dan malas dan malas.

Ely Hasrul said...

penat jaga anak tp xturun berat tuh yg al-hangin tuh hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.