Klik Klik

Wednesday, April 25, 2012

Family vacation kali ini kami memilih untuk ke utara tanah air. Antara sebab utama ialah untuk berehat walaupon aku sipi2 baru nak abis pantang. Kebiasaan memilih lokasi utk bercuti tak lain tak bukan mestilah lokasi hotel. Sementelaah Papi ade diskaun voucher & dpt good rate kt Hard Rock, hotel kegemaran Sami, hadrok it is!

Ini juga merupakan percutian pertama kami sekeluarga bahagia tahun ini setelah menambah ahli, bukan lah sesuatu yg baru sbb dulu Sami's 1st trip semasa dia berumur 3bulan cuma Suci aje aku dh xbleh tahan nk berjalan seb beik tak bentan fiuh.


Sami dh ready dgn topi Bob The Builder pemberian Auntie Biqque


Suci pon gembira sepanjang perjalanan xnangis pon smpai aku kuis2 la suh susu hihi


Kompom lah aku ready gak dgn FS. sila biasakan diri ye kawan2.


Memandangkan kami dgn sengaja nye kuar umah lambat, pelan utk makan di Kg. Pelet xdpt diteruskan dan akhirnye sampai ke hotel dlm pukul 4lebih. Terlebih dahulu diucapkan tima kasih kepada Janggel atas info Kg. Pelet itu, mungkin lain kali. Papi cakap dia 'pening sket' alasan nk tido lah tuh. So aku pon spend time dgn Sami yg mmg dh tak sabo2 nk terjun pool.

Pujuk dia mandi kt bilik aje hehe

garden view, nampak pool, nampak laut, nampak sunset,
nampak kapel comolot kt kolam errr

Memandangkan ini kali ketiga kami ke sini, tips yg paling berguna ialah jgn sekali2 amik bilik poolview sbb hotel santai begini sumpah bising time malam apetah lagik waktu siang. Cukup lah sekalik time halloween dulu, if sukakan privacy atau bawa anak kecil go for garden view or hill view, sea view pon okeh tp still kt tgh2 area pool and lounge yg bising. Selain itu anda juga dapat berjimat sbb garden view kompom lah murah sket harga nye. Bilik kami setelah mngunakan voucher RM700 3D2N with breakfast.

Walaupon aku tahu Papi kompom nk tido patu malas nk bawak Sami swim lelagik dia ade plan nk pg gym, biar aku saja yg bawak Sami pg beach. Suci teman Papi tido okeh

'mami, laut ade kat rumah Mbah, Sami nak swimmm..' nmpak sgt Sami mls nk tgk sunset

 Tingin buat parasailing tp xdek sapa nk tgk bebudak. Nk check rate babysitter pon xsempat. Next time aje. Suh Papi buat ngan Sami, Sami kecik sgt la plakk..

And memandangkan xtau nk mkn ape, nk kuar pong malas kite pg Cafe aje lah

jemput makan.. cis lapo la plak tgk gambo nih.. rasenye tiap kali ke sini mkn kt
Cafe haha, kat KL idak ler aku tingin nk pg. Ekceli selection menu bukan faveret aku sbb aku suka mkn lamb tp Ribs nye mmg marveles.

sekian aje hari pertama percutian kali ini. Iye, beginilah kebiasaan cuti kami.. lepak hotel, makan, swim, spa yg ape2 lah yg org lain rasa ntah ape2 tu la yg kitorg buat. Tapi kami tetap bahagia. esok buat hal lain plak okeh. good nite dari Sami

8 hottie:

Janggel said...

Bestnya!!! Ala nape tak singgah kg Pelet tu, takpe la len kali singgah tau!

SAJA NAK BUAT IKLAN HEHEHEHEH TOLONG PROMOTE YER!!!!

Jangan lupa untuk mengundi blog saya:
http://janggeltrekking2.blogspot.com/

dalam kategori dibawah:

http://mitbca.com/category.php?id=13

Biqque said...

sami ni barang seb baik pakai barang auntie biq kasi, kalo tak, kena babap! dah la tanak salam! eh...aritu salam :D

Anash said...

good tips..lenkali jgn hambek bilik mengadap pool...
yea...
walaupun dekat utk kita terjun tiruk dlm swimming pool tapi takan berjam2 nak berendam dalam tuh,kan?
heheheh

Ely Hasrul said...

dah janggel! org ke 32 haha ade gak kategori tuh mmg sesuai sgt lah dgn save the environment haha


auntie biqque, topi tuh mmg kegemaran sami, tgh tgk sponge bob pon dia bleh pakai hihi


kak coco, penah skalik pg time halloween ya allahhhh dh la bilik betol2 ngadap pool, pool bukak smpai 9mlm, siap ade event hantu bagai, lounge bwh yg betol2 bwh bilik ade live band smpai kul 10pm (seb beik sbb kul 10pm live band kt cafe la start) tp pool event yg halloween tuh sumpahh bising hishh nyesal (err xtau ngapa komplen walhal dpt tgk show and fireworks dr balkoni bilik and sami tak komplen pon hahaha)

BlueEwoke said...

Sami comelnye!!! kbai!!! muahahahaha..

Ely Hasrul said...

aah Na mmg comel smpai terkencing la tido, seb beik bleh panggil housekeeping hihi

retna yusof said...

eh eh sami jd otomen ek b4 tido :p

Ely Hasrul said...

Ret, dia kalu buleh nk ade power cm ultraman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.