Klik Klik

Thursday, April 7, 2011

HearyeeeHearyeee

Walaupon tarikh harijadi sami boy telah lama luput, niat utk menyambutnye tetap nk diteruskan. Alhamdulillah papi pon dh sihat, hal kedai slowly dh settled.. so kite keje overtime kite berpartey lah ye!. Seminggu sebelum partey bermula, aku slowly membuat preparation termasuk lah jemputan di fesbok, proses mengorder makanan (iye order aje :P) dan juga menyiapkan partey pack.

Memandangkan aku teringin nk mkn Punten, tema masakan jawa terus muncul. Tema besday nye ofcourse lah ultraman kann.. Nmpak gaya nye itu adalah keputusan yg paling tidak bijak di ambil kerana makanan sume nk di import dari sekinchan tapi apakan daya bapak sungguh busy minggu partey kitorg terpaksa mengambik mak kat sekinchan dan lebih parahnye mak mengofferkan diri nak siapkan sume menu itu. Kalau ikutkan hati mmg aku nk kansel aje order menu lain tapi bese lah mak kan.. 

Bukan.. bukan mak masak tak sedap tapi xsuka lah sbb kang yg sakit pinggangnye mak jugak hehe

Memula buat goodie pack dulu..



Ha.. bersepah sana sini.. ini lah jadik kalu buat keje dpn tv hehe. Goodie pack simple aje, isi Bubur Sum Sum buatan mak, ultraman croc button, raisin & rice cracker. Maap ye lolipop lolapopa cokelat basah (erk ape cokelat basah tu haha main sebut aje) sume xdek, sami xmkn takkan aku nk sua kat anak org hehe.


Ni kuah bubur sum sum, senang buat gini tak tumpah



Bubur sum sum nih sumpah aku xmo buat ewah mcm la aku yg masak.. kena gaul smpai 3jam patu smbil tuang ke bekas sambil gaul hamboiii! kalah dodol! haha


Seteruskan aku continue dgn buat deco pulak, sume2 nih kena siap before sami balik dari school dia.. kalau tidak dia akan bersama2 menolong nanti hehe

 Bila balik school sami dh excited sgt2 dah.. itu sticker ultraman tuh dia la yg lekat. 
Tips: include sume aktiviti bersama2 tapi makesure kite dh settle kan 80% of keje ye.. 


Tips meniup belon : suh pak mentua yg telah relaxs2 tuh hahahaha.. at least dia sonok dpt tiup belon bersama cucu..

Sudah siap sume pack & deco, kite beralih pula pada susun atur & makanan..
Tips: paksa suami involve skalik dgn  menyuruh membasuh balkoni & vacuum umah hehe


dan sekalik lagik, involve kan anak sekalik





Masuk2 umah kena greet dgn kepala ultraman hehe.. air kena la kaler merah kaler ultraman haha (padahal mmg nk bancuh sirap aje senang, sedap plak tuh). mineral jgn dilupe, walaupon xkuasa nk buang sticker laboost tuh (ekceli nk lekat sticker ultraman tapi papi tak bagi, buat penat aje haha)


dimulakan dengan pulut kuning. sekalik lagik mak yg masak hehe. byk gak masak 3kilo kot, abis pulak tuh haha. di sajikan dgn rendang ayam hasil masakan restoran Al Az Maju kat ukay perdana, kitorg suka la bekfas kt situ, paling aku suka mkn nasik impit dgn rendang kerang, memula nk order rendang kerang aje tp rasenye xsume org makan..

 Ha! ini la Punten!!
nasi punten nih boleh la diklasifikasikan sebagai nasi impit juga cuma cara memasaknye mcm masak bubur nasik dan digaul dgn santan.. hamboiii sedap berlemak u.. Aqilah suka! punten ini disajikan dgn Sambal bilis cili hijau. perghhhhh


Ok pastu ada juga Meat The Tofu dan Toaster Tuna. Wahh laku jugak, xtau la sedap ke tak aku xmerasa sgt haha.. patu nmpak tak kt dlm mangkuk tu? tu Bubur Merah, mak buat sikit tapi byk sbrnnye tuh cuma lupe nk war2kan kepada org dan ajar cmne nk makan. kesimpulannye aku mkn sorg hahahahhaa

eh mana gambo Pecal??? duhhh sori tiada dlm gambo 

Oh yea, tahun ini tiada sand art. aktiviti hanya lah movie Ultraman dan Hantu Kak Limah Balik Rumah haha.. asik2 pasang cite tuh aje.. smlm balik kedai Sami tetiba aje.. 'mami... mami..' smbil buat tgn pusing2 cehhh hahaha

Dan juga aktiviti mengkaler ultraman.
Tips: google gambo ultraman, photostat patu sediakan pencil kaler. 
mudah sungguh! tapi jgn ikut aksi Maira tuh, nk mkn pecil kaler hahha

Dan kemunculan yg ditunggu2.. Red Velvet Ultraman Head Cake!


 Erk.. ada masalah plak timbul, kek xsempat nk tunggu sbb kepala berat sgt!.. abis leher dia patah.. seb beik Sami dh tgk.. dia xsabo .. tapi Kak Sid baik hati.. dia ganti kek yg lain..


Kek coklat kepala Ultra nih kitorg hantar kat school Sami.. kek RV tuh dh abis kena ngapp hahhaa.. makcik2 yg dtg sume seram sbb kepala merah hahaha

Akan bersambung...

4 hottie:

Natasha Farina Arifin said...

sammy sampai ati tak ajak untie cha datang party sammy....

Ely Hasrul said...

ala auntie cha jauhh.. ke auntie cha ade kt sini? haaa kalu dtg ke sini jgn lupe buzz sami.. next time kite lepak mkn2 okekkk

fiza said...

Meat the tofu & sambal bilis hijau tu sgt sedap, nyesal aku makan sikit ^_^

Ely Hasrul said...

tu la ko! asik layan aku bcakap aje haha.. tau bleh bungkus aritu.. next time okek kite mkn2 lagik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.