Klik Klik

Friday, February 5, 2010

Aku memang sakit hati nih.

Malas la nak war2 kan yg agent loan bank umah aku lembab. Dah la lembab. Asik salah info. Tak cekap. Keje dah 9thn buat housing loan. Lembab lagik. Dulu time buat loan dah kena maki gila2. Time tu mmg aku hangin aku ckp kat tepon cakap jerit punye kuat sampai aku ugut kalu dia tak settle aku akan anto surat komplen kat boss kepada boss dia and make sure dia kena benti keje. Hah sungguh kejam tapi yg pentingnye aku customer. Customer yg bekerjasama sungguh la dgn dia. Even aku mudahkan keje dia. Aku tak pushie tak banyak karenah. aku xsebok2 pon tnya dia loan approved ke idak. Bila nak sign offer letter pon dia ajak makan tmpt besh aku tolak. Aku cakap xpe. Aku sign aje asal mendenye memuaskan hati aku (loan byk for sure la ko nk banje aku makan kan sbb aku tolak offer dari bank lain khas utk ko)

'Ape beze insurance u ngan others?' aku bertanya

'Sebab kita punye insurance sendiri...' jawab dia dgn gembira siap buat hepi body language lagik

Sekalik satu kesilapan dia buat setelah aku sign surat tuh. Ade ke dia offer aku mende lein. Padahal time nk sign tu aku dh tegaskan aku nak sekian2. Ye la terms korg tulis putar ayat mana aku paham sgt. Patu dok ckp aku yg nak gitu. Ko bodoh ke ape? Patu takut2 nak jumpa aku sbb takut kena penampar kot. Aku bukan la jenis nk sound org kat tepon or belakang2. kalu aku cakap belakang (cam sekarang nih) aku nak gossip aje. So bila jumpak dia tunjuk offer letter baru sama aje ponnnnn!! ade tuka satu baris ayat sikitt aje. Bahbi la ko! Seb beik aku xtuduh korg buat penipuan. Sebabkan mende tuh gak la aku short dekat 4k. Ok takpe lagik bleh settle.

Then semalam papi dapat surat mengatakan insurance umah sekian2 dan suh bayo sekian2. WTF. Aku malas nak baca surat tuh. Dan aku agak marah skang nih sbb papi pon baca sambil lewa. Ye la kalu pasal nk dig info sume aku kena. Sebab ape? Sebab aku pandai cakap? Sebab kalu aku cakap aku nak menang aje? Kalau bende betol dan kalau aku customer mmg la aku nak menang. Tadik nih papi kol cakap duit dia kena potong dari standing instruction. Hah baran la aku. Tak pe lagik. Tepon agent nih xangkat. Sms tak reply. Hangin nye. Ko mmg saja nak kena maki free nih.

Aku tanya kakak. Kakak explain sekian2. Kakak kata xpenah customer dia kena bayar. Dia suh aku check blk letter tuh. Aku gak la kena check. Eiii aku xsuka lah!! Patu kakak suh check gak bank dah bayo kat developer blum utk 15% lagik. Kang bank lambat bayo aku gak la yg kena bayo interest. Tu pon aku xsuka la nak check2! Serabut!

Kakak byk kali mgatakan kepelikan dia thadap agent aku. Agent aku tu segan dgn kakak aku sbb boss dia mmber kakak aku. Patu dia juga takut dgn aku sbb dia xsangka aku garang orangnye. Dia ngadu kat kakak aku..

'i kena maki dgn ur sis' hah berani sungguh ko nk mintak simpati kat kakak aku.

Kakak aku jawab kat dia:

' miss A, elly tu nampak aje macam tu, jenis cool, selamba, biasa2, senang nk buat urusan, tapi u jangan nak main2 buat keje tak cekap dgn dia. Salah info, salah buat keje mmg dia direct sound'

Ha la mmg aku selamba!, time ko jumpak aku kat pejabat developer aku pakai suar pon 3quarter aje. pakai selipar, baby t, muka busuk xmekap tapi ko jgn nak main2 ngan aku. eii marahnye. Tak kesah la kalu kena bayo. Tapi setahu kitorg xpayah bayar. Kakak kata kalu kena bayar, kena mintak refund blk kat bank. Lagik la bahbi aku naik angin. Aku malas tau!

Kakak kata agent tu serba salah and gelabah, kena plak time tuh dia tgh amik course tajuk nye aku xingat tapi topiknye pasal cara2 berkomunikasi dgn pelanggan dan bagaimana nak pastikan pelanggan paham maksudnye. Hah lebeh kurang la tuh. 9thn in loan dept keje ko camnih? grrrrrr

Balik nih aku nk suh papi kansel SI tuh. Standing instruction tu pon ade citenye which is tak wajib buat and papi takmo buat tapi setelah sok sek sok sek buat gak. Ha lagik la byk point aku nak maki. Tu aje la sebenarnye.

p/s- kakak aku bukan takat kawan2 tepi jalan dgn boss agent aku nih. Kakak aku kawan sbb dorg tergolong dlm kategori branch manager. Kakak pulak buat private banking yg customer lagik la subhanallah duit dorg banyak sungguh. Jadik sume info kakak di anggap betol. Mungkin sbb ade kakak kot aku malas buat urusan bank ahaks :P

4 hottie:

fiza said...

Aku yang baca pon jadi sakit hati, sabo yer ely.

Ely Hasrul said...

ha la fiza... potong seratus lebeh aje tapi byk la tuh, bleh aku mkn seminggu tuh! menci.. ptg aku kol dia angkat kata nk kol blk sbb nk bukak acc aku.. alih2 smpai arinih xkol.. ermmm

biqque said...

tell me bout it! aku dah sakit hati gila babas dah dgn mana2 bank pun. bodoh tahap gaban! tak terkata ku nak meluahkannya...

aku jugak cuba utk tidak mengindahkannya...namun apakan daya, it comes back to me, me, ME!

Ely Hasrul said...

hahahah biqq!! paham sungguh aku!! smpai skang aku buat bodo.. smlm dpt surat dorg kasik copy geran.. wahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.