Klik Klik

Tuesday, February 9, 2010

Mami selalu berpesan kat sami supaya extra careful. sikit2 mami suh sami careful. sebabnye sami suka buat stunt. sami suka nk terjun tiruk dimana2, buat scene eksiden dan juga sami semulajadik accident prone cam mami gak :p jarang gak la sami dgr cakap mami. mami pon xsure sami paham ke idak. everytime sami ngadu sakit sbb terjatuh mami mesti ckp extra careful ok

Semlm ptw g pasar mlm sami dgn senang hati berdiri sambil berpaut kat dashboard dan menegur sume jenis kenderaan. 'tu tu bas haaaa' 'tu tu big lorry, haaa' ewah cam kite nih pulak xkenal and dia la yg memperkenalkan kenderaan kat kite. Papi pula sebagai driver kitorg mmg jarang juga mendengar pesanan mami. Papi mmg akan bertukar menjadik monster kalu memandu. Mami selalu hangin sbb papi kadang2 lupe yg sami ade di depan.

Sedang kitorg menuju mencarik parking jln pula agak sesak papi dgn sewenang2nye mengelak moto (walaupon xperlu elak) saja aje papi nk ikut baran dia buat kejutan peralihan stereng dgn lajunye ke sblh kiri dan dibalas terus ke sblh kanan. Si kecil sami yg sedang berdiri pon terus meliuk sama. Tidak la laju sgt tetapi terikut la badan sume sebagai penumpang. Mami melirik ke papi dan baru hendak membuka mulut apabila..

'Api.. Care..Er..Ful Papi.. 'Careful pi' 'Pa..Papi Careful' 'Papi Careful' akhirnya berjaya juga sami sudah kan ayat dia, biasalah apabila ingin bercakap secara cepat mula la sami nye ayat tersekat2. Papi dan mami saling berpandangan.

'U nih xprihatin langsung, tgk Sami pon boleh paham u drive teruk, kita bukan nak ke mana2.. sabarlah.. pentingkan keselamatan' bebel Mami tetapi Mami dan Papi sbnrnye amazed dgn sami

'ok Sami, Papi sori ok' Papi jawab agak termalu di situ..

Seb beik mami xbebel pasal safety first kat papi, dh la kat opis dia team safety kalu mami bebel mau setebal safety manual karang.

Pandai sungguh baby mami. Terharu lah.

Balik dari pasar malam, terus mami hidang makanan kat sami and sami elok aje duduk kat trip trap dia. Papi pula memukar baju dan apabila papi keluar dari bilik..

'Papi.. makan' pelawa sami..

Time tu mami pon baru nak masuk bilik dan terus masing2 buat muka nak nangis..huwaaa comel sgt!!

2 hottie:

biqque said...

owh godddddddddddddddd! i luv samiiiiiiiiiiiii! such a brilliant one!

Ely Hasrul said...

ha la.. aku sedih.. rase cam dh tua sgt lah kalu anak dh bleh tegur kite hahahhaa.. satu paling obvious.. kalu aku bebel kat hsrl ke ape kan.. tetiba sami datang ckp 'papi!' dgn gaya mcm hepp.. then dia tepuk hsrl kire cam tlg pukulkan la sbb papi dia noti.. hahahaha lawak gile okkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.