Klik Klik

Monday, May 9, 2011

Tetiba movie hebat bagai bertimpa2 kan? Tak pasal2 aje sume nk kuar serentak. Dalam pada busy tak sempat & takde duit (nak selit gak tuh hehe) kitorg sempat menyaksikan dua movie ini. 

'Camne Mael? Best tak?' tanya aku kat Mael Baker sbb aku tau dia pg tgk mlm sebelumnye
'Best camne? best sebagai peminat ke.. best ok2 aje' tnya aku lagik bila Mael ckp Thor best dgn muka berkerut
'saya mmg minat, jadik saya kategorikan best tapi realiti sgt la kak.. saya nak fantasi lebeh.. patu cite mcm pendek.. action xbyk.. ' dan seterusnye... hehe aku paham, kalu peminat cite2 gini.. fantasi sgt mengarut pon xpe..

So berbekalkn pengenalan Mael itu, kitorg tgk kat KLCC. Saja spend satu hari dgn Papi & Sami (ekceli memujuk Papi sbb xjadik pegi Genting.. bukan tak jadi.. postpone hehe)
Pon sebenarnye bikin gempak aje, niat pg KLCC nk tgk Fast 5 tapi seat dh penuh sgt tuko la ke plan asal hehe

Best tak? bagi aku BESH!! tak caya tnya Sami hehe.. mmg masuk la kat aku. betol ckp Mael. mcm kejap aje movie tu rasenye. Recommended la bagi peminat Marvel. 

Kendian sabtu lepas Papi dgn relanye booking awal2 kt WangsaWalk, couple seat, senang kat aku yg nk susukan Sami. Tapi xbape suka bila strict sgt byk cite Sami tokleh masuk.. ini kire sneak in Sami la nih hehehe

Fast Five


SUMPAH BESH!!!!!
FAST FIVE! FIVE STARS!!!!

Bagi peminat cite aksi yg menonton sindiket movie ini dari yang pertama2 lagik, Fast & Furious 5 mmg recommended sgt2!!

1. Super Fast Action
2. Super Emo
3. Super Tough

and cite running for 2 jam aku harap jadik 3 jam, ade gak scene yg di cut-shortkan seperti Dom menang kete etc. 10mins pertama mmg tidak menghampakan apetah lagik 10min terakhir.. wuuhuuuu.. 

Dalam Fast 5 ini menampilkan balik karakter2 dari Part 1, jadik mmg teruja sgt2. Patu dgn penampilan The Rock mmg suka suka suka. Time cite nih nk kuar aku mmg tak tahu menahu.. alih2 kuar iklan, time tu aku terpikir.. dpt ke dorg buat mcm Bourne sbb bagi aku Bourne series aje yg hebak smpai 3series. Kire bila filem pertama dh abis action mmg tak sangka sgt filem ke-5 boleh kekal spt itu. 

4 thumbs up! (pinjam tgn Sami gak)

Btw, 1min start movie Sami marah2 sbb dia dh nmpak trailer Transformers so bila movie start, dia pon start dgn kuatnye

'kata transformers?! ini bukannn' hahaha bila masa aku ckp kt dia cite transformers.

Then pada masa itu mesti lah ade couple yg lmbt smpai patu gelfren yg pakai kasut tinggi terpijak kaki aku hampeh tulll... 

20mins into cite Sami sleep haha.. then 15mins before abis dia bangun dan sorak2 hukaloh.
p/s - pada yg belum tgk, if pg tgk, tunggu smpai kredit abis ek. ade sneak peak next wuhuu.. pasnih nk beli dvd plak

whats next?

Papi ckp, Transformers, Pirates (POTC) and ape lagik ntah

Aku ckp.. Kongsi mcm hebat.. hihi


4 hottie:

Cawan said...

oh ni dh mmng musim movie time ni!! kami dh almost 5-6 bulan tak menonton, skng dh naik gian semulaa.. mau dating jek kerja nye..

Ely Hasrul said...

tak aci dating.. cian qilah! hehe..

Drama Mama said...

thor best i like! tapi rasa pendek kan..fast 5 amin suka la kan. i tak tau la kalau pi tengok kat cinema silap2 i lena. hahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

fiza said...

Rajin ko tgk wayang erk. Aku dah lama sgt tak tengok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.