Klik Klik

Monday, May 23, 2011

Salah satu movie yang ditunggu2 oleh Papi

Aku pon mmg on la kalu cite nih. Dah booked siap2 oleh Papi kat Wangsa Walk Friday 8.45pm; memandangkan jumaat lepas ade lunch date dgn Sista and Papi pulak nk work from home, aku dgn bangganye memanggil cleaner dtg umah pukul 5pm hehe. Pagi2 aku buat keje sikit, tghari lepak dgn Sista siap meminta duit Biqque 50hengget secara direct haha.. (nk kena bank in arinih smlm xsempat haha keje kalu xdek duit asik mintak duit Biqque aje) ape taknye iye2 je pagi2 pg beli stok smpai tinggal 20hengget patu terus pi Pavi melepak. Mana cukup 20hengget

Then terus pulang dan memandangkan Emi, cleaner yg biasa dtg bgtau hanya dia sorg aje aku pon cpt2 la kemas2 bilik ape yg patut (aku suka tolong cleaner kemas sbb mmg biasa bilik aku kemas sendiri). Kesian si Emi dari pukul 5 smpai kul 8mlm la baru dia siap. Dan mmg biasa bila dia buat keje petang dia xdek transport nk balik so if aku tak available aku bese bagi duit lebih panggil cab. Siap aje dia buat keje dlm kul 8.10pm cpt2 kitorg turun hantar dia balik, seb beik dia duduk kt flat area Kg. Pasir mmg otw lah nk ke Wangsa Walk

'mami.. Papi drive laju la...' komplen Sami

'Kita dah lambat nih..' Papi bela diri sendiri

dan sungguh tak sangka lah bleh jamm dpn jalan masuk ke parking Wangsa Walk. Aku cpt2 suh Papi blah dari situ and nk parking menyongket aje tepi jalan. Pusing ke blkg pon sama. terpaksa lah aku turun dulu dgn Sami sbb nk amik tiket siap2. Dalam 8.30pm aku baru amik tiket, seb beik gak Papi beli guna Citibank so dpt la fast lane (murahpon beli tiket guna Citibank). Tengah amik tiket Papi kol ckp dia dh parking huh lega..

queue plak nk beli popcorn. Sami request set Kungfu Panda yg beso tuh.. at last beli set combo dgn Kungfu Panda tu sbb tamak. screen dh lama bukak tepat 8.45pm kitorg masuk Movie dah start!!!

Start betol2 time Gibs nk kena bicara dlm court. Sume layan diri sendiri termasuk Sami haha. xsempat nk borak itu ini..



Bak kata Papi 'i prefer scene kat laut..'. kesimpulannye cite nih mmg besh lah!. Cuma kali nih byk scene di darat. cerita bermula Sparrow nk selamatkan Gibs dari kena pancung alih2 dia plak kena tangkap tapi sbb sume org nk kejarkan peta yg kat dia. Dorg nk carik Fountain of Youth. Kalu ikutkan karektor lama hanya Sparrow, Gibs & Barbosa aje. Kali nih Cruz pon berlakon

Papi dh ckp tunggu abis kredit tapi kredit dia xmcm Fast Five, punye lah lama!! think almost 10mins kot!! ya Allahh hahaha tinggal dlm 6 org aje yg tunggu. Sami cam bese 1/2 hr start movie dia dh sleep then bila nk abis dia bangun. Bagus. bleh kitorg kusyuk. 

Paling besh scene ade Mermaid, fuiyohhh patu cam lawak mamat alim tuh badan sungguh puaka buat org terliur aje haha.. and mcm bese cerita nih penuh unsur lawak. Recommended

Bila abis movie kitorg kuar.. org masih ramai lagik di luar, pastinye nak tonton wayang. Kete baru dtg pon ade.. makcik2 jalan penuh perasaan.. masuk aje kat kete

'Papi.. patut la penuhh.. ramai makcik2.. Nur Kasih laaaaa' hahahahha penangan Nur Kasih tu mmg hebat. cik Ros tukang urut aku kat Sekinchan pon plan nk g tengok. Perlukah aku tonton kerana aku langsung xpenah tgk series tu?

Last nite Papi tampal keratan berita updating new movies this year.. dan dia sungguh tak sabar nk tgk First Class... OMG .. please lah.. mmg my faveret ok!!..

Auntie Biqque.. bila nk movie date??

3 hottie:

Ct Arina said...

samelah kite. tggu johnny depp. ehe^^

EZAN IDMA said...

salam sis

Untuk makluman , hadiah penyertaan akan diberikan kepada semua peserta Nama Baby contest dan akan dipos pda bulan 6 nanti. di harap dapat menghantar sekali lagi alamat, nama anda dan nama baby. ke iezanidris@yahoo.com.my

maaf lambt :)thanks :)

Ely Hasrul said...

okek ezan nnti i email k. thks

arina sure ade lagik sambungan..xsabo haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.