Klik Klik

Thursday, May 19, 2011

Last month when i read Liz’s entry about her neighbour’s rambutan where she gave for free just to clear the pokok i got super excited as rambutan always my fav local fruit (ok i only fancy local fruit like durian OMG! Ciku OMG! Nangka OMG super tak bleh mkn sbb angin cempedak OMG! Etc) so i quickly reminded Liz to invite me for their next clearance ceremony without any malu atau segan kahkahkahkah

I don’t remember the day but when Liz sms me to come to her place i was quite bengkek with Papi as he wanted to watch the F1 race lah, after Asar lah etc but we managed to get to Langat around 6pm and help Liz and her neighbour kutip rambutan. Err tolong petik idak la ye hehe 

Sami was sleeping and when he woke up he just surprising me with having rambutan mcm dia suka sangat. That is his first experience with rambutan. Good good. Durian suka rambutan suka pisang lagik dia suka. Bagus. While kutiping the rambutans we gossiping a bit about a fren who came earlier and pick the good rambutans, penuh satu guni then selamba pulang without sharing with others haha.. thats not gossip but the truth. Some peps just don’t know the common sense and respect others. For me if dah dpt rambutan free do some good deed la.. help the tuan rumah kemas2, bahagi sama rata jgn tamak sangat and say thank you mana tau next time dpt free lagik and yes end up makcik rambutan gave us 3 plastik beso penuh rmbutan errkkk sedappp naik paras gula aku minggu tuh (jgn xcaya kitorg leh abiskan haha)




The keesokkan harinye i sent 1 plastic to sami’s teacher and told them that the rambutans are free from makcik yg baik hati. Hopefully pahala & rezeki makcik rambutan akan bertambah aminn

p/s – Thu jangan jelessss.. hahaha Liz aritu aku g SGM Thu tnampak gambo rambutan dlm camera aku, jeles dia bila tau aku g umah ko amik rambutan haha

To makcik rambutan & Liz, terima kasih daun keladi :P

6 hottie:

Lady Finger said...

lain kali ajak aku skali..aku pong antu rambutan..

Ely Hasrul said...

huh xmo la ajak ko! ajak g umah aku nk masak sedap2 pon xmo dtg :P

fiza said...

Sedap tu rambutan kuning. Lama dah tak mkn rambutan.

Liz Rohaizat said...

haha... Thu jeles ke? tu la, dia tak jenguk blog aku. mana la dia tau psl clearance session nie.

makcik ckp, lain kata dia suruh jemput ko lagi. yg geng selamba blk tu, makcik dah pangkah. hahaha

Lady Finger said...

kakakaka.jgn la merajuk..insya-Allah..1 fine day aku datang umah ko..don't worry..yg penting..jgn lupa jemput..kikiki..psst..cepat skit pindah puchong..puchong yek?

Ely Hasrul said...

mmg sedap!! fresh!! patu abis satu plastik mkn, then kupas plastik lain dpt 3 tupperware beso simpan dlm fridge.. heaven.. jgn xtau xsmpai 3ari abis sume hahahhahaha

ha bagus Liz, next time aku tak malu lagik tau.. sila jemput hahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.