Klik Klik

Monday, December 7, 2009

Kejar Masa

Kejar Duit

Sapa kejar sapa sebenarnye nih. Rasanye duit tak bertambah. Masa yg makin laju ke aku yg lembab?

Dalam masa 15 bulan lagik rumah kitorg kat BK2 tu bakal siap. Sabtu lepas dok intai2 tapak pembinaan, mat indon kt situ claim 'lagik 2 bulan siap bang'. maksud beliau, phase umah kitorg dibuat dulu, bhgn luar nye siap lah. skang nih bumbung pon dh pasang. Lega aku tgk mmg dorg ade pintu kt tepi. Hehehe dah tau dah nk buat ape kt tepi umah.

Tapi dalam masa 15 bulan nih sempat ke nk bayo sume utang and get ready duit kunci umah & duit reno? Jgn salah sangka, duit reno tu bukan la aku nk furnish umah tu jadik complete set cam bill & guiliananye umah  tapi hanyalah sekadar wiring, lampu, toilet, pagar, kitchen yg makin lama list nye byk aku dh potong. Camne nih list basic pon kena potong.

Itu baru duit permulaan. Paling penting monthly installment. RM2400 lah sebulan senang nk round up. erkk tercekik jap. rasa nye skang nih nk tolong papi bayar RM240 sebulan pon belum tentu aku dpt. Kena main kutu org kaya nih bak kata As hehehehe. Perabot umah aku xpot sgt, umah skang nih penuh ha ngan perabot. xyah nk ngada2 beli baru. dpt tanam pokok rambutan pon dh kire cukup tapi kalu buleh kitchen tu nak la complete. baru bernapsu nk masak. Berderai la airmata aku tgk rega kitchen kabinet skang.


Jangan mengeluh..

Skang nih bayangan cost bulanan tuh masih samar2 sbb kat kepala aku dok pikir, sapa nk jaga sami nanti? tu satu hal lagik. huwaaaaaa siannye la kalu si kecik tu kena tinggal tmpt baru sure dia nangis. dgn aku2 skalik la nangis time tu..

Dap Dup Dap

Dap Dup Dap

Nih yg nak nyanyi lagu dangdut nih..

Dap Dup Dap

Dap Dup Dap

4 hottie:

biqque said...

gerun aku tgk rumah ko...mau puluh riban gak tu nak kena kuar duit! mulalah menabung!

Ely Hasrul said...

pasnih kalu aku panggil kontraktor buat umah aku suh ko jadik mandor, kredit menrangkap quality control hahahahhaha

fiza said...

Aku yg baca pon gerun gak ely..ahaks...gerun pikirkan uwang ☺☺. Aku yg dok apartment ni pon byk duit habis, inikan ko yg rumah beso ni...huhuhuhu...gerun..gerun (^_^).

Nanti sian kat sami, nak kena tukar nursery, sure nangis nyer.

Ely Hasrul said...

sedih aku kalu sami tiap ari nangis cam iman huwaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.