Klik Klik

Tuesday, November 3, 2009

byk mende nak tulis rasenye. bukan nak cite sgt. tapi nk kosongkan pikiran. bende dh lepas pon asik lekat aje kat kepala. bende tak berpaedah senang aje nak ingat. cuba kalu nk hafal ayat2 lazim.. sungguh xdapat lazimnye. nyiampah

2-3 ari nih sami extra cranky. so kena la extra tlc. xtau la napa dia sikit2 'mami takut' oh takutnye dh betol. bukan takuIt lagik. aku pasan pon sbb dia ckp dia takut tgk kepala 4 the beatles kat HR arituh. tapi yg tambah pelik mlm nih dia panggil kitorg teacher. sikit2 teacher maman, teacher susu, teacher takut. teacher sakit. allah sume teacher. byk kali la kena betolkn yg aku nih mami dia. patu papi nk start miting pon dia ngamuk nangis2 ajak main. sian sungguh. susu? jgn ckp la.. ade le 5 kali dlm sejam. kempes tetek. nih dia tgh tdo. jgn la lama sgt nk bgn or aku end up penuh aje pagi2 cam tadik. smpai ke ptg. pam 3 kali pon xletdwn. harus la sms si Tha, skang aku suka ngadu kat dia. dia lah kaunter pengaduan terbaru aku skang hahahaha.

paling xbesh. dua2 kesayangan aku dh tdo dpn tv tapi aku dok terbuntang mata lagik. aiseh. dapat plak dlm mls2 tgk blog aiseh lagik. jgn la duduk dpn pc mlm2. mmg melarut la karang. xdek mood nih. sbb xdek duit. dh byr sume utang xdek duit xkesah lagik tapi masih berhutang. itu yg paling xbesh. sabar. sabar. sabar.

then aku pelik lagik, aku rasa skang aku xkuat makan. mmg waktu siang susah la aku nk lapar sbb kt opis xdek tmpt menariks nk mkn. patu xdek pantry facilities, so aku xbwk bekal. tapi menci sbb berat naik sekilo lagik. huh dh 53kg ni. dh seminggu berat takat tu aje. amboii cik penimbang mau jomplang pasnih.

tapi byk2 mende xbesh yg berlaku pon aku masih lagik bersyukur. syukur alhamdulillah. sbb petama2 aku sihat (gile xsihat smpai naik berat), lebeh2 lagik stlh buat full medical check up aritu, result pon dh kuar, mmg alhamdulillahhhh sihattt walafiat. consult ngan dokter tuh dia bgtau pas aku wean off susu bleh la amik hepatitis b shot ngan rubella. hahah xdek antibody tuh. bmi baek (kalu nk makan byk lagik boleh katanye). usus besar baek. lung baek (huh ini impress maklum le aku nih bekas heavy-chain smoker for almost 10years. tidak tipu. tapi buat lung test menakjubkan result nye. alhamdulillah allah sayangkan aku ahhahaha. tapi dokter tuh pesan jgn sap kok lagik. seriously kalu tak kerana papi tak kasik and sebab aku ibu menyusu yg perasan seksi aku akan tetap sap kok. gile tu la besfren aku selain sista hahahaha. aku xtau napa papi xkasik, ke sbb aku xkasik dia sap kok gak. ye la nk aku benti kena la sama2 benti. aku benti pon sbb pegnen dulu.. mmg la anak tu mendtgkan kebaikan.

keduanya pule aku bersyukur kerna mendapat suami yg sayang aku sepenuhnye. papi i love u. ape dia punye kurang aku tutup mata aje sbb kebykan kekurangan dia sume mende remeh. iye, mende remeh lama2 bleh membunuh tapi aku bukan nye jenis yg fussy, aku kan ignorance. so aku buat2 bodo aje. paling kuat kang aku pecahkan la cermin kete (hahaha tingat time aku pecahkn cermin depan fucker dulu).

ketiganya syukur alhamdulillah, walaupn aku baru aje bekerja semula, kewangan teruk sbb aku jenis yg boros tapi aku cukup makan pakai. papi tanya aku nk mkn ape bile dia dpt gaji and dia beli baju baru kat aku bila dia berduit. cuma spender yg dh berlobang yg berumur sgt2 tuh aje aku suka pakai gak. ye la kadang mende buruk tu la yg sedap pakainye hehehehe gile tak gile spender pon aku nk cite. walaupon merangkak2, buat masa nih aku dpt gak la cover sume hutang jadik allah dgr juga la doa aku. amin terima kasih allah

aku nak kencing dh nk batu karang nih. kang elok aje buah pinggang sihat lain plak jadiknye. sblm ujung tahun nih nk jumpak dentist. seriuously aku takut. huwaaaaa..... babai. nanti nk update pasal ujung minggu di penang. wahh besh. nak g holiday lagik lah!

tapi tunggu ade duit lebeh :p

7 hottie:

cintaKusayangMu said...

aik..berat mu sama ngn ku ely??sungguh xku percaya..biar betik wei???ku tgh giat ganti pose...sbb utama nye nk ganti pose la..2nd nye sbb ku nk turunkn berat ku ke 50kg...huh...payah betul nk turun ni...

hah..bab jumpa dentist tu..jgn tatot2 ye...klu mu takut..meh ku temankan...kang ku join skali dentist tu check gg mu...mokekkeke

fiza said...

Teacher, TLC tu apa?...ahaks...sian sami, tak puas cuti lagi kot, tu yg cranky.

Btul tu ely, bersyukurlah dgn apa yg kita ada ☺☺☺

CatlinaFly said...

ely..nape dgn sammy tuh..mesti ade mende yg dia takutkan tu..cian dia

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

TLC....bak kata Oprah "eat, pray & love" kalau semua tu cukup, hidup bahagia..tp tu la..dia lupa "syukur........."

biqque said...

soklan...jomplang tu apa?

Ely Hasrul said...

qis: haii keding pon berat kite sama? hahah kompom berat tulang. dentist la paling aku xsukak jumpa. aku takut mende2 yg masuk mulut nih elelelele

fiza: tlc- tender loving care, ade masa2 nk lomantik sume nk extra tlc hehehehe

cat: haaa jng xtau... sami tuh dia tgh main2 ngan kete dia patu dia sorong2 kete tuh dekat ngan sliding door tetiba dia lari kat aku ckp takut.. hahahah ko rasa dia nmpak ape? aku pandang sliding door tu aku syuh syuh marah hahaha sukati aje aku. aritu kitorg lalu batu caves mlm2 dia camtu gak nmpak patung beso tuh tetiba jerit takut2 nk peluk.. selama ke nih lalu situ tgk patung xdek le gitu gayanye.. mls nk pikir dia nampak ape

ija: tu la minah eat pray love tuh jumpak agama buddha kan? kalu jumpak islam sure lagik bahagia dia

biqque: hahaha aku dh agak ko akan tnya jomplang tu. aku rasa dlm bahse jawa terbalik maksudnye. sbb bapak selalu usik mak, dia kata 'jgn naik penimbang tuh, nanti jomplang sbb berat sgt' hahahaha gile seram siot kalu nk timbang berat tp terbalik hahahahha

Zaff said...

dalam banyak-banyak citer, i paling suka cite spender koyak! wakkakakaka.. tergelak gile i bila baca part tu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.