Klik Klik

Wednesday, August 29, 2012

*slap slap slap u*
 
kan kite dah tulis behind the scene, kekdahnye submission date pon next monday, yg gatal nk tgk bebetol ngapa? sila rujuk the making of 2011
 
*slap slap slap u again*
 
*ketawa kak kiah propa*
 
Pendek kata meh kite tgk ape challenge kali nih dari Biqque
 
 
 
 
 
 
Idea Biqque.
1. Blogger bergambar bersama kereta lama dan buruk (mesti kereta berusia 20 tahun atau lebih)
 
 
LAMA DAN BURUK!?? huishh nmpak mudah mcm senang tapi letih gak tuh nk mencariknye! napa kena kete?
 
orang LAMA dan buruk tokleh?
erkk hihihi takde takde, gurau aje, saja nk tunjuk pipi suci yg tombam tuh.. hihihihi
*slap muka sendirik*
 
emakku sayang: ala ape susah, tu kete cik said tuu.. kan buruk tuh!
papiku sayang: tu mmg lama mak tapi xburuk..
emakku sayang: eehhh tu dh kire buruk sgt lah tu...
 
 
 
lama kan kete cik said dpn umah nih.. tapi kete nih chakroi nmpaknye.. berkilat.. cuma xpasti la buleh bergerak lagik ke idak..
 
emakku sayang: pegi la kedai potong ke.. bengkel mana2 ke..
papiku sayang: ha nnti petang kite pg carik B
 
sapa nak masuk photo challenge nih? emak aku ke laki aku?
 
 
di waktu petangnye..
 
 
papiku sayang: ha tu B! tuuu!! kete lama!!! buruk plak tuhhh!!!
 
errr ini rumah orang!! ga ga ga ga
 


2. Blogger bergambar terlentang dimana pelita raya berada di kedua tapak tangan (mesti dua pelita, satu kiri satu kanan)
 
emakku sayang: pelita? ade tuu nak buat ape? dalam selorokan tuh laaa...
(dengan suara tegas tangan wat keje kat dapur patu cam nk start mbebel baik ko blah cecepat.. lenkali aje lah amik gambo dgn pelita)
 
staf kat kedai: tu ade adik.. kat mph tu ada hiasannya pelita dicermin.. mau kakak mintak pinjam dekat security?
(ermm xyah la kak.. nk aku melentang dlm kedai buku ke?)
 
kak ema staf mothercare: ala elyy melambak la pelita kat dpn tuh, pg mintak kat security patu gambo la kat entrance
(pejadah korang nih nk keje ke nk jual pelita??)
 
 
 

3. Blogger bergambar makan kuih raya di dalam kedai/pasaraya sebelah cashier (mesti ada cashier tengah keja, kalo dia gelak lagi bonus)
 
Makan kuih raya? --- SENANGNYEEEE
Sebelah cashier? --- LAGIK LA SENANGGGGG
Dalam kedai/pasaraya??? --- erkkk pasaraya aik heng ke kedai jenis yg cemana??
 
xpe lah kak, saya amik gambo dgn cashier lain lah..
nk carik cashier yg tgh kire duit ribu2.. makasehh
 
 

4. Blogger bergambar main bunga api depan balai bomba dgn kadar api yg besar (pepandai la korang nak buat apa dgn bunga api tu kasi api dia nampak besar)
 
 
 
depan balai bomba??
 
seb beik Sekinchan ade balai bomba..
 
 
main bunga apii?? ape BESAR???!! *bulan pose xbleh mencarut*
 
 
perbualan dari kisah benar realiti tetapi dah di edit sedikit
 
staf parttime: pakcik saya polis di sekian2 kak, malam nih saya nk amik mercun rampasan, tiap tahun dapat kak, akak nak ke?
aku yg lupe diri: nak! nak! tapi akak nk bunga ape jek.. mercun2 akak taknak, akak takut
 
esoknye:
staf parttime: sori kak, takdek, sume mercun yg super bahaya..
yg main pecah2 tangan punye..
aku yg dh sedar diri sket: ye ke.. allah tak bagi la tu.. lupe daratan..
 
 
 

5. Blogger bergambar baju raya yang dilekat penuh dengan sampul duit raya (lagi banyak sampul yg dilekat, lagi bagus)
 
 
ermm.. kena bagi tema nih baju raya tampal2 sampul nih
 
kakak iparku sayang: ya allah senang nye task nih.. napa xckp awal2 kak ma ade sekotak besar penuh smpul raya kat rumah (smbil mendepangkan tangan menunjukkan betapa besarnye kotak kat rumah tuh)
 
 
 
cis!!
sampul raya dari exxon nih mmg exclusive kaler dan kualitinye. abaikan kaler disini sbb aku xreti nk amik gambo santek. tp jgn harap lah nk dpt duit raya dlm nih sbb kalu smpul cengini nk isi dgn singgit mmg rasa terhina sgt lah haha
 
 
 
 
huishh kisah benar nye aku xabis pon amik gambo lagikkk hahahahaha kak ma ckp kali nih challenges nye agak senang nk compare dedulu, kat dia senang lah dia xkena bgambo menelentang! lempang kang!
 
esok kite tgh behind the scene part II by Chawana plak
 
 
 
 
and jgn lupe pi tgk THE BACK SALE kat FACEBOOK-FASHIONLOT.NET
sedikit demi sedikit gambar akan diupload, harga mmg xbleh blah..
datang sini lah tgk sdr :P

6 hottie:

Anash said...

hoh
nih entry ke cite lawak
siut la..tak menahan ada skrip sana sini
hahahahahaha
keras dah muka akak tahan gelak
tapi kan
sama aje situasi akak di kampung sini...
akak tak de apa
yang lebih-lebih ..org lain..hahah

Ely Hasrul said...

ini behind the scene mesti lah bebukan sket hahahaha

sy xcukup gambo nih kak coco.. malasnyeeee

Janggel / Rain said...

HUH kalo ikutkan tarikh sebenar, kompom dah takleh join ni sebb tak siap lagi! HAHAHAa

Ely Hasrul said...

janggel takpeee xcukup xpeee.. ko special entryyy... sure dapat hadiah punyeee (sukati aku aje ade hadiah hahahha)

Biqque said...

KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH AKU GELAK GILE OK BACA ENTRY NI! SUMPAH LAWAK! BODOH SUNGGUH LAWAK CAM NAK MAMPOS! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Ely Hasrul said...

kalah kiah propa gelak haha.. budush la ko, aku xabis amik gambo neh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.