Klik Klik

Tuesday, July 31, 2012

Iye, selepas makan dan tazkirah dari artis photoholics Na, memasing pon bersiap serta terkocoh2 takut kena tinggal boat. RM20 sewa snorkel & life jacket (adult) and RM10 for kids (life jacket jek). Bijak kan sbb aku yg carry Suci xpakai life jacket, mmg bijak dgn xreti berenangnye patu duk kat sblh laki org time nk transfer g boat beso. Jaga2 Mak Jemah salah kepit laki org karang, bahye hihihi


elok sgt lah duk belah tepi hishh cemas tul time nih, maklum la baru first day kat laut hihi

Pabil smpai ke tmpt yg agak jauh smpai melintas Marine Park, boat pon belabuh and semua org dh exited xsabo nk tunjuk skill

'wow byya, mcm athlete renang, kalu xmenang xtau la' seloroh Tuan Presiden time nk pg tadik hehe

'apee ade duyung?' xtau ngapa sume org menoleh ke situu

Setelah sume org turun, bergiat cergas la plak Papi nk bwk Sami sbb Sami ngikut perangai aku yg seram dgn air tapi getik melebih cam bleh dpt gold medal synchronize swimming haha terjerit2 Sami ketakutan. Aku dok lepak aje kat atas, sesekali teringin nk turun tapi seram, sesekali terdgr sore Kak Coco terjerit manja tgayut2 kt tepi boat terkejut dgn tali life jacket sdr

terjerit2 Sami takut Papi terlepaskan dia. letih tul. ikan mmg byk, dia seram katanye 'fish nk makan Sami' hihihiih Kak Coco pula dok turun naik turun naik eh xjadik turun eh xjadik naik, eh jauh sgt nk kejor segerombolan artis kuak lentang yg dh jauh bebeno peginye. 'kalau sy pg sana kak, kompom xdpt blk sini dah pancit haha' time nih Papi tnya aku kalu nk turun. Err.. ?

 Kak Coco berbelah bagi nk pegi ke tidak. Tak pasti ape masalah beliau

my faveret of the day, Suci yg berperangai sungguh suci maryam murni


then Kak Coco layan Sami


 then Sami layan Kak Coco sampai abis roti ditabur


Inilah kali terakhir kami melihat Kak Coco

Agaknye mamat boat tuh kesian kat Kak Coco, disuruhnye beach boy rambut karat bwk Kak Coco pusing, dari atas aku dgr 'u pegang ini saja, nafas sini, xpayah buat ape' wahhh dihatiku sudah excited nk folo, ade private beach boy sendiri sudah bagus. Setelah bertukar gear dgn Papi



10mins
'mana kak anash nih? dari td i tunggu??'



20mins
'hishh tadik kata pusing boat aje nih' geram & rimas aku menunggu



30mins
'mana kak anash?' tnya geng yg lain



'eeeeiii xtauuu ade budak tarik dia..' jeles aku!!



jadik aku pon turun sdr dgn berat hati


'lepas la.. pegi tengah sikit...' ala Papi nih mcm xtau aku ngeri




ni lah yg paling jauh aku mampu, seram. kalu ade Papi kompom aku bergayut aje kt dia. Papi kata byk coral mati. Papi suka air jadik mmg seronok la dia swim, aku pon suka air, suka bergaya tepi air je lah.


Setelah memasing berjaya menunjukkan skill, kami pon belayar pulang ewahh dan bersiap sedia utk minum petang, lapar okeh haha.. kendian sapa ntah ngajak jenjalan tepi pantai smpai ke jiran sebelah, maka berjalan lah kite..

masuk ke hutan, byk tumbuhan, ade tempat kena tinggal, busuk, ade tempat pembuangan sampah secara terlarang, bahaya ade tebuan, smpai ke Laguna, wow



biarkan aje sesapa layan Sami

bila princess dh tido Papi bising ajak balik, separuh ikut balik. time senja. sehram.. sume xmo ckp, sunyik.. tetiba

'papi, haa sini ade hantuuu kat pokok tuh ade hantuu.. kalau gelap malam ade hantuuu .. mami tengok rumah tuuuu'

hissshhh Sami nihhh!!! bersambung lah!

6 hottie:

Biqque said...

hahahahahaha! kalo aku tau sami ckp ada hantu, aku lari pecut dulu!

Janggel said...

HAHAHAHA
PArt last tu paling lawak!! Hantu ye Semi? Kawan baik semi kan tu kat rumah lama? kekekeke

psttt: Rumah baru ada hantu tak Semi?

masMZ said...

hahahahahahaha nasib baik Sami jer yang cakap.... kalau tetiber yang lagi kecik tu yang bercakap, mao bertaburr semua orang lari siap leh masuk laut snorkelling balik kot!!!

Tempat tu memang tak akan lalu ker kalao malam... huuuuuuu banyak nau bangunan tinggal, kot lar ada pesta.... namaoooOOOooo....

Anash said...

hahaahahahahahahhaahahahahhahaahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaahhahahahaha
(jab hambek oksigen..)
hahahahahahahhahaaahahahahahh
(hui..sampai kuar ayer mate nih)..
hahahahahahaha
tak bleh tahan ok?
akak sendiri tak ingat yang akak pernah ter-menjerit dengan tali life jacket ituh!!
hahahahaha...sengal
iye akak ade masalah dengan laut dalam...
heheh
wah..terharu, ok, sebab concern akak tak naik-naik lebih 30 minit kena eskot by bicboi itu..lap you elyy and the rest..hehe
(sambung baca balik-gelihati entry nih ..)

Ely Hasrul said...

mas sami kan dh kena sound awal2 dlm hutan jgn ckp kekuat. alih2 dua tiga kali dia dok takut2kn kitorg, punye la jln cpt2.. takut la gak suci nmpak ape2 kang nangis xbenti kang haha


kcoco, hhahahahahha mmg letih tunggu akak berenang kejo yg lein, alih2 dgr sore kecik kt bwh rupenye dok bgayut la kt tepi haha

cite sy mmg version lain la sbb xjoin artis kuak lentang hihihi

Ely Hasrul said...

biqque, korg dh la dok berlenggang kangkung kat blkg, sami dgn sore kuatnye kat depan hishh al-sehram gak time tuh.. nk marah dia kang sesama sore kuat dok syyhhh shhh aje la hahahahha


janggel, diam lah baru tadik dia kata mami kalau gelap2 nnti ade antu hishhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.