Klik Klik

Friday, July 27, 2012

Setelah berdebar2 sepanjang malam tolak la kadar kepenatan sms diterima sebelum subuh lagik time aku tgh susukan Suci, 'kak coco dh smpai la nih' bisik dlm ati tp xcheck pon sms, smbung tdo dan bangun tepat pada waktunye. Checkout and laju2 nk pegi jetty, niat nk breakfast kat kedai mkn yg kitorg mkn petang smlm, katanye bukak kul 8am, niatnye nk memborong kopok lekor goreng pepanas. Tinggal niat aje la sbb kul 8.15am xbukak lagik kedainye. Punye lah takut tertinggal boat smpai redho aje nk bekfast kat jetty walhal van group Maszuber xsampai pon lagik. Excited punye pasal

Sampai kat jetty, tnampak sorang retis sedang diinterview oleh beberapa wartawan kecil, anak peniaga gerai kt situ. Turun kan barang, Papi pegi parking (RM10/day x 3days = RM30) then kitorg pasrah bekfas kat situ yg self service. Ok2 aje la makanannye. Patu bila sume org smpai dok sebok2 kat jetty sempat aku susukan Suci smbil bersila kat situ haha terbaek.

Diwaktu ini, barang keluarga bahagia jgn nk ckp lah. Takpe kitorg tulang besi tapi ucapan terima kasih tak terhingga kepada kengkawan yg ikhlas mbantu kitorg mengangkat barang,

bak kata John

'akak nnti bawak la byk2 sand toy mcm nih' bila beliau seronok membina sand castle,

jawapan ku mudah aje

'ade tolong angkat barang?' hahah sumpah sarcastic, seb beik keahlian aku xditarik balik oleh tuan presiden


 mana retisnye? nmpak kt blkg tuh?


 bukan.. bukan nih.. nih laki aku..




nih haa...
 giuliana marina & bill shahrul

sangat kan? haha


Time nih Sami dok tersengih2 smbil ckp dia hepi. Aku excited bercampur gerun, pertamanye kemungkinan nk tgk stroller Suci meluncur ade, keduanye aku xpakai life jacket kalui terbalik itu boat sapa nk selamatkan anak2 aku? tapi 3saat kuar dari jetty dh nmpak permandangan sungguh cun ciptaan Allah, xsampai ke Mauritius pon xpe, Redang pon aku dh syukur sesgt. Besshhhh woooo!!!


Pabila smpai, kitorg pong berkumpul dan diberi penerangan dgn reception yg sungguh halus sorenye. Keluarga Bahagia dpt family room facing sea. Time nih cam nk peluk raba2 serta comolot Maszuber sbb cadangkan Redang Kalong nih. Dapat sms dari Kak Coco utk sesi photography tapi Sami boy dh tuka pakai baju mandi xsabo punye pasal..


 view dari bilik. terbaek sbb leh nmpak 'si musykil' melepek kat hammock


penah smpai ke sudah stroller duk kt dpn challet?


mmg xmo blk kalu gini la


sampai ke sudah juga toy sand Sami kat luar. topi Bob dilupa jangan


dress Suci from MC RM88, ade korg amik gambo?


Jadik sebelum ape2 (walaupon bertungkus lumus pujuk Sami tuka baju utk bgambo yg mmg hampeh xdek pong gambonye) kami pon menuju ke tepi pantai yg panas ya amat itu tp sume cam xsedar diri sbb terlalu hepi bergaya sana sini. sah2 bukan retis, mmg xreti nk cover haha

tu la kali pertama & terakhir pakai coverhead, ntah mana Sami hilangkan hmmphhh

'iye, penat saya mintak tawar time nk beli straw hat nih..' kata artis yg baru nak naik giuliana Marina

cam bese, Suci & Papi sungguh sabo menunggu hehe

Mana retisnye lagik??

kami la retisnye hihihi



ok la ok la ade gambo separuh aje.. jgn kan neklopak, tom krus pon ade..



sila rujuk ke blog Travelholics ye utk paparan gambar secara berganda


Kendian setelah rehat, lunch time yg xdek makna nk amik gambonye sbb kelaparan. Snorkeling diwaktu petang

'nak jama' dulu tak?' tanya artis yg baru nk meningkat naik giuliana marina
'aah aku nk semayang dulu' jawab Na artis photoholic
'semayang dulu ke?' smbil aku tgk jam sbb kul 2.15pm nk g snokeling
'ye la nk pg terjun nih, kang aku mati cemana?' hahahaha ngilai artis photoholic tuh
baiklah, sume mengucap & beristifar terus beredar

akan bersambung

9 hottie:

Lily Riani said...

gambo biqque cool giler... ala ala jackie O.

sucinye pipi nak gigit leh? sihat gilos.

Janggel said...

Omaiiii saya amat tertarik dan menarik membaca cerita artis2 baru nak naik ni!!! Wow penuh intonasi walaupun hanya dengan membaca!!!!

Comel betol si suci dengan bunga setompok besar di kepala!!!

Lagi!!! Lagi!!!!

masMZ said...

wow! wow!! nama retis internasional pun ado!!!!

nak gambarrrrrrrr!!!!!!!!!!!! nakkkkk!!!!!!!!!!!!!!

kakak santekkkk,

kalau saya taw baju tu berharga 88 henget, nescaya saya sudah menjadikan baju itew sahaja sebagai subjek gambar2 saya.... gitewww....... #awattakhabaqsebabsayatakado (haaa cer baca!)

Ely Hasrul said...

suci ikut auntie lily pipi gebuss


mmg byk artis muda2 nih byk ragam janggel, nantikan hahahhaa


wow, kalu tau awal2 ku war2kan rega baju suci, suar sami tuh rm66 poney kat klcc. bagaimana? mau amik gambo ahhaha baju aku 15hengget aje tau!

Anash said...

ala
byk tul nak komen nih!!
tak tentu arah dah...
wah nama akak disebut juga ???
ala..akak masih sedih tak begambo dgn sucipakaibajurm88kalersama dgn akak...
ripit photoshoot baju tuh!!!
hehe...
hujung2 siap ada tazkirah tentang solat...i like!!!

Anash said...

jab..nak ambik nafas
tadi komen berjela
tup2 disconnect by brokbend
aarrgghhhhh....
tensi jabbb
nak gi jemur baju..sat lagi masuk komen

Anash said...

ok nak komen balik
hehe
wow...ada sebut nama akak?
ala...jom ripit photoshoot dgn suci baju kalermerah putih!!!
miss laaaa...

Ely Hasrul said...

amboi byk nye komen kcc hahaha aah akak sorg aje ckp nk amik gambo suci pakai baju rm88. patu retis yg tiada dlm gambo yg diinterview oleh anak peniaga gerai tuh pepaham aje lah sapa yek.. hahaha

Biqque said...

hahahaha retis sgt la aku byk gambar dlm kamera ko! ko plak banyak dlm kamera aku! hahahaha!

na ckp camtu ke pasal solat mati tu?? hahahaha lawak gile ok!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.