Klik Klik

Thursday, June 21, 2012

Maap. Maap banyak2. Terlalu bz dan penat. Tiada masa nk update blog, Cite From Taiping Zoo with Love tertunggak apetah lagik majelis2 yg dihadiri (hamboiii mcm retis) btw thanks Hanin for Aqiqah invitation. Update on that later.

Juga Maap kepada pemenang permainan Mari Meneka. Code voucher akan dihantar dgn kadar segera, tapi lambat pon xpe sbb xsempat nk upload item lagik. Tapi tak maap kepada pemenang utama En. Janggel sbb nk makan durian tak ajak (siap ar kooo)

Kali ini saya dgn jayanye ingin mengshare gambo Kitchen Ku, Kitchen Ku Jua Bukan Kitchen Mu. Ermmm rerasa ape kaler curtain yg sesuai utk kitchen ye.. Sapa yg memberi suggestion yg bernas saya jemput dtg makan satu ari nanti.. tapi ini bukan permainan tau.. dh pulak kalu kuar permainan mari men-suggest letih makcik nk membuatnye hehe

Eventho kitchen ku kecil sahaja, saya bahagikan kepada 3 bahagian

'papi i nak dining nook mcm chilis' my faveret place ever

'ok sukati u' jawapan bernas papi

Part I - Dining Nook

side wall color - sky blue
cushion seat - grey blue
table surface - original plan wood with lampang tapi ID suggest pakai solid surface hazey white. ekceli dia xkasik guna lampang design sbb lari dr konsep umah. 'dia nih jiwa kacau' jenis ID kat salesgirl tiles tuh
view - laundry area (xbesh sungguh view) partly garden (perasan) and semestinye tv utk tontonan ramai (wajib)



 xtau nk deco lite mcm mana, tapi next time aje pasang, aircond pon bior aje, ko ingat duit aku bersepah? (ayat sentap)

haaaa agak2 kaler blind cemana yg sehhsuaiii dgn tingkap neh..  geli kan?



Part II - Cooking Area

cabinet - white kaler to be safe, tak berani ahkak nk amik kaler sebenar yg diminati sesgt tuh. simple long kabinet

 tiles akan menutupi sume wall. harga tiles jgn tanya seb beik kak coco banje makan

 dapur masak disini

 nnti buat drop ceiling. tapi dinding ade lebeh kaler iris tip, so painter suka suki cat, sukati ko lah ko yg penat

chopping area kt blkg nook

sambil masak smbil bukak folding door utility room

 fridge kat sini, sblh oven etc. eh oven?? kena blajo baking ar pasnihhh


Part III - Walk In Pantry

 faveret color, lupe code kaler tp kaler tu la yg sbnrnye nk kat kabinet, tp seram xberani, kang jadik kaler lain aku nyumpah tiap ari


'alo uncle bila mau kasik quotation kat saya??' gile apo takde rak lagik, cemana aku nk susun rempah ratus yg aku xpenah guna tuh nanti?

'aiya amoi.. lu mau mcm mana?? mau itu rak kecik2 pendek2 mau letak itu sos cili ka? manyak pendek rak nnti kalu botol suma jatuh mcm mana??.. ini bilik saya tak pernah bikin macam mana lu mau lalu??' ok takpa la uncle, u siapkan aje kabinet.. sambil berlalu pegi cam nk google gambo patu tunjuk kt uncle tu.. tapi tak pe lah...




Sekian sesi hati gembira nk share kt sini. Terima lah gambar dibawah ikhlas dari Kak Coco, tengkiu kakakku semoga murah rezeki lein kali belanja lagikkkk


la la la la la la la la la

12 hottie:

Biqque said...

Sukak! Bleh bertandang umah ko main masak2!

Area chilis tu kalo org blah dlm nak kuar terkencing, suh lalu bwh meja je sbb org lain xnak spot dia kena curi hahaha!

Janggel said...

HAIP haip haip ni yg nak ngamuk ni! aku ajak dalam twitt tau! Hehehe. Jom le.

aritu aku pegi lalu lalang depan kedai ko tu tapi ko takde... kalo tak dah 15 lai baju aku angkut buat beniaga kat tempat lain pulak,..


nyampah.
hehehe


tak sabau nak g umah baru.

Anash said...

wajib komen entry nih sebab nama dipanggil2 beberapa kali
hhahaaa...
memang rezeki ely..call last minute memang akak nak kuar makan tengahari..
kan...tak pasal2 berkenalan dgn opismet akak...
hahahah

sah
sibuk bebeno nak deco kitchen...
nak bagi pendapat, tak reti le pulak

Lady Finger said...

tak yah letak langsir...tp ko tinted yg kaler2 corak2 tu...lebih pencahayaan

Liz Rohaizat said...

cantik dapur ko! sukaaaa

ibuhebat said...

saya rasa kalo dapur sesuai curtain yg jenis tarik tali then curtain tu terbuka dari bawah ke atas... apa ke nama jenis curtain tu tak ingat plak..

Ely Hasrul said...

biqque, ape? main masak2 msk lemak ketamm??? onnnnnnnn hahahhaha.. aah kalu dpt spot besh sayang nk blah hahahaha


janggel, jual kt tmpt lain? okek bila mau dtg kedai bungkus baju? letak kt opis ok? hahahha dtg umah pasnih wajib sbb kena amik gambo hihihi


kak coco, kitchen aje la yg dpt pon, yg lain duk atas lantai je la ekk hihihi

Ely Hasrul said...

aniii!!! aku suka ko nye suggestion!!!! nnti aku ckp kt ID aku tp bese kalu tinted corak2 nih kompom2 la cam mesjid gitu kan.. lagik skalik mau dia ckp aku jiwa kacau hihihih


liz, pasnih ko kena dtg selalu sbb nk ngajo aku baking hahahha


ibuhebat, ha pakai blind bese aje lah senang cuma design kaler sume xtau nk pilih cemana

Lady Finger said...

kalau bilik solat bleh la corak ala2 masjid..ko cari la design munge matehari ke...comey skit..tp kalau corak masjid pon ok gak..mana la tau dpt hidayah time makan..hihihi

Ely Hasrul said...

kensel!! nk pakai blind aje.. sume tak approve by ID aku hihihiihihi

Lady Finger said...

laaaa..td aku tgk rancangan chopped tu..mmg sesuai la...ish..leceh la blind

Ely Hasrul said...

the latest kakak aku ckp biar naked gitu aje dgn grill, masalahnye grill aku xdek design takat lurus melintang aje.. la la la la la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.