Klik Klik

Friday, May 4, 2012

Dah mcm rutin plak bila ke Penang gatal sungguh nak kontek Zura, and as we're so kepoh (iye bukan aku saja yg kepoh tau, Papi pon kepoh gak haha) kami pon membuat date dgn kelurga kecil yg akan bertambah itu.

Setelah dok ber-sms mengubah2 tempat sbb dua2 pelahap dan agak rambang tak tau nk makan kt mana, akhirnye satu tempat yg menariks telah dipersetujui. Jemputree. Kadar excited aku dah naik sesangat ditambah perut yg lapar kami pon berjanji utk terus berjumpa kat tempat makan yg pertama kali aku dgr itu.

And to add the excitement ....


GREAT! they are close due to under renovation. Cis so we opted for second option iaitu Mizi Bistro located kt town sbb dorg kata ade gak kat tmpt lein. Know wat kat mana??



It's SWATOW LANE Ya'll!! hahahahaha sumpah mengimbas kenangan lama!

not sure it's the same hawker road or not as Zura pon xtau tmpt nih dulu hihi.. but they said Mizi Bistro is one of the halal western resto in Penang (walaupon ade seketika aku dgn Zura cam berkerut muka sbb dorg ade serve alkohol err kata owner melayu?)


Front of the resto somehow we ate at behind sbb tempat nih mcm the curve, sume belah dlm yg happening. The food? mmg marbeles! big portion & value for money.



 Sami had Chicken Chop Mushroom


 Ofkos la ahkak makan lamb. Mushroom soup sumpah sedap and the meal set jgn marah dtg dgn unlimited ice cream refill tau hishhh dh ler ahkak masih dlm pantang, terpaksa berlakon minum hot cokelat cis!


pinggan ibu mengandung Fillet Fish xsilap


Big portion Spagetti for Irfan and the Bapaks couldnt be bothered nk tunjuk ape dorg makan, Papi mkn steak kot sbb memasing dh kelaparan. Pastu dedua tersandar kekenyangan kahkahkahkah!

And Amin, oh my mmg buat lawak sbb bila nk amik gamba aje 'eh napa xdek flash? aku nih dh la gelap .. kang xnampak!' hoii lawak okeh.. tak penah tpikir cmtuh hahahhaha



Seb beik la dedua bwk toy sendiri and mmg kebetulan dedua ade iron man fiuhh
Irfan sungguh hensem, charming pon iye, sore serak cakap lembut aje dh beso sok kompom playboy hahaha


Hishh Zura yg pegnan aku plak yg gemok.
Anyway tengkiu Zura sekeluarga sbb tak letih2 nk layan kitorg everytime kitorg turun sana, bak kata Amin 'suh aje la depa pindah sini' haha aku rasa dia pelik apesal la kitorg suka dtg sana. Gila tak suka, Penang besh wooo

Sesapa nk try Mizi Bistro datang la ke Penang

sambung later

10 hottie:

Anash said...

what?
unlimited refill ais-cream?
pehhh
jom penang again???
(tak pernah naik feri penang..huhu)

masMZ said...

alalalaalalaaaa seken balik!!! cessss pantasnya kak anash!

jom kak anash pi makan unlimited refill eskem tuhhhhhh..... ishkkkkk dah citer eskem tetengah hari ni pulak! ishk ishk ishkkkkkk..... kak anash, cepat kidnap saya sekarang juga!!!!!!!

sami makan nak beriya, dagu bagai semua makan.... hehehe

Liz Rohaizat said...

tu la. aku pun pelik. rajin sangat ko pegi penang! hehehe

Janggel said...

Sedapnya makan-makan tu. Dah lama tak makan macamtu, asyik makan makanan asia je.

MasZuber said...

hishhh kene carik neh

bulan depan saye ke penang!

Ely Hasrul said...

kak coco ade meal set rm25 hengget terdiri dari air minum, soup od the day, one meal and unlimited eskrem bleh tak????


mas, psl makan laju aje hahhahaha tp mmg besh lah lepak situ cuma smpai kul 10lebeh aje kena halau sbb dorg nk tutup ternganga kejap sbb kalu kt KL sure smpai kul 2-3 pagi hahahaha

Ely Hasrul said...

Liz, hehe kalu nk vacation nk kemana lagik, tak penang PD hhehehe


Janggel, ekceli memula pilih jemputree tuh sbb nk mkn asia la, katanye campur local and western tp tutup cess tp mizi nih tak menghampakan lah siap xabis mkn

Ely Hasrul said...

maszuber, ha jgn lupe amik gambo hihii

kak ina kl said...

amboi sakan kamu gi berjalan ek..hard rock tu murah aaa ...
insyallah bulan dec pun nak gi pp gak tapi tak duk kat hrp sbb kena ambik 2 bilik..pengsan nak membayar nanti

Ely Hasrul said...

kak ina, kalu 2 bilik pengsan tergolek kompom sy xduk situ haha.. tp selain hadrok sy suka gak duk copthorne, selesa biliknye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.