Klik Klik

Friday, February 11, 2011

Pada suatu malam, Sami telah didenda kerana habit nye yg suka vandalize toys sendirik dan juga tidak mahu mengemas bila dh abis main. Lagik di campaknye ade lah. Jadik aku telah menyimpan sume toys sami kt dlm guest room dan kunci terus bilik itu. No more toys, no more ultraman movies etc
Jangan sangka Sami akan merayu. Tidak. Keras hati dia nih haha. Apa yg boleh dia buat adalah melayan diri sendiri smbil belajar. Sami pon suka la melukis2 dan mengkaler2 sume buku dia. Tidak disangka di suatu malam

'mami! see cantik tak train sami?' tnya Sami sambil menunjukkan lukisannya


ala.. comelnye!!! excited aku tgk!!
Banyak malam juga aku simpan toys dia sbb xlarat nk kemas and layan, lebih2 lagik dgn keadaan Papi yg susah nk berjalan. Tetapi ada satu malam itu sungguh mencuit hati pabila Sami mengajak Papi membaca


 memandangkan kaki Papi sakit, Sami pon ingin memberi sokongan dgn menampal sticker di kaki sendiri..


Cantek tak baju pink Sami??? (duhh pink, like Uncle Sam ckp real man wear pink, in this case, Atuk Sami belikan baju pink kat Istanbul ermm)

Dimasa yg lain, pabila sudah bosan membaca, melukis, mewarna, menconteng dan mengoyak Sami beralih ke buku kemahiran pula. Tetapi sungguh la cheeky bila aku tgk dia xdpt nk lalu maze tuh, sticker egg kat tgh2 tu dia alih ke dlm maze, so akhirnya dia dpt la jumpa egg tu tanpa perlu carik jalan yg betol. Noti kan??


See, senang kan Mami? Mana dia dpt idea cam tu pon aku xtau.. (kat kepala ingin menyalahkan orang lain hehe)
 

Dan akhirnya, semalam aku bagilah dia menonton ultraman dan mengeluarkan toys dia sikit2 sbb bukan nye makin behave tp makin menyeksa aku sbb dia xde bende nk main, abis la kitorg jadik mangsa. Dan apabila aku kuarkan ultraman mini dia, Sami terus ke balkoni dan..

'Mami..ultraman nk sun..' huh? dh kena simpan dlm bilik gelap kena sun bathing ker???


zzzzzzz

6 hottie:

fiza said...

Pandainya sami lukis train. Si iman asyik soh aku lukis jer, bila aku soh dia lukis sendiri dia cakap 'ala...kita tak pandai'...hhhmmmm...

Cute jer ultraman tu, pandai sami susun.

Drama Mama said...

wahh cantik ok dia lukis train! ultraman dia nak sun???wakkakakakka! cerdik la budak nih! erkkk...nampak sangat mak dia suka bawak dia pi sun bathing. hahaha!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Papakeechee said...

eh how old is sami!?!?? pandai nyer dia lukis ... btw love the last pic ... so cute!!! ... zzzzzzzz =P

Ely Hasrul said...

fiza aku pon excited tau dia lukis.. bus pon dia lukis sebijik cam bus mini tu hahha tp dia suka cpt2 paham atau koyak..

papakeechee sami 28th nih masuk 3yrs. dia mmg suka susun toys dia gitu tp xsangka lah smpai kena sun bathh hahahhaha

zura, baru mlm tadik dia ckp.. ;mami bila kite nak holiday lagik..' ciss zzz

Biqque said...

aku akui, sami MMG budak yg cerdik, pintar, cerdas, pandai, dan seangkatan dengannya...

TAPIIII selagi dia tanak kat aku, aku majuk!

Ely Hasrul said...

hahaha sami suka auntie biqq tapi dia lebeh suka uncle c hahahha

xtahan bila dia nk main ngan uncle c tapi uncle c dia blur.. hahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.