Klik Klik

Monday, February 7, 2011

Pada hari Papi schedule utk ACL, sempat juga aku bawak Sami pg basuh kete (untuk menenangkan hati juga sebenarnye) His first carwash experience. Iye, mmg berkarat la kete nak kena basuh. Sami sungguh excited. Memula plan mmg nak basuh kete kat Esso Ampang kt blkg Ampang Puteri, tapi cm bese mmg full house kat situ. Aku xtau la ape history carwash tuh tapi mmg rancak bisnes nye dh bertahun. Dari jauh aku dh nmpak car washer tuh bertungkus lumus 3 kete dan dari jauh juga aku nmpak 3 kete lagik berbaris. Tu dari jauh, belum dari dekat, senangnye aku divert masuk car wash kat Petronas, bersebelahan dgn Esso station tuh. Divide by main road aje. Hasilnye seperti tahun2 yg terdahulu.. lengang haha. Memang rezeki dorg dan mmg rezeki aku gak la sbb nk cepat

Sementara menunggu, Sami semakin excited. Berteduh bawah canopy berbekalkan chipsmore, Sami tekun memerhatikan kereta


'oo my goNNNE.. mami.. macam mana kita nak masuk car??' tanya Sami dgn muka surprisenye smbil jari menuding ke kereta (Sami yakin selama nih org selalu ckp Oh My GoNE haha)

'oo it's ok, tu tgh wash.. see ade snow.. ' jawab aku menconvincekan Sami yg kete tu xdek ape2..

'ooo ada SENOW washhhh'.. balas Sami semakin gembira


Sambil menunggu juga, aku berangan2 lah satu hari nanti pabila abis utang kete, ingin juga aku mengupgrade kaler (kaler aje ok bukan kete baru) ..

'ermm mami rasa mami nk change kaler car la, Sami rasa kaler ape cantek?' tanya aku mintak opinion

'ermm kaler orange!' jawab Sami pantas

'huh? why orange? pelik aku

'mcm nih..' cekap Sami menunjukkan contoh..


Hah.. dia nk kaler cam moto neh?? dan terus Sami bergambar dgn moto2 pujaannya... 



Hehe.. dan lepas siap basuh kete.. kitorg pon pegi jumpa Papi.. Sami siap belikan Papi bear lagik (pakai duit mami pulak tuh.. )


Mami & Sami had fun!
xoxo

2 hottie:

Papakeechee said...

"oo my goNNNE" ... adui!! lawak ah ... sgt adorable budak Sammy tu .... btw I hope Papi gets well soon ya ^_^

Ely Hasrul said...

thanks papakeechee.. tp sungguh xbesh kaler pilihan sami hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.