Klik Klik

Thursday, February 24, 2011

Sebenarnye dalam 2-3 minggu nih aku xbleh tido, xlena tido patu bila terbangun aje sure tak leh tido balik. Susah hati. Patu demam pulak. Ye la kalu dh susah hati sgt aku bleh demam. Time tu aku terpikir nk tulis blog dgn tajuk - sapa2 yg ckp duit tidak membahagiakan itu sume penipu besar!!! hahahhaa.. perasan tak org yg selalu ckp cmtu sume nye org yg banyak duit, org yg dh berjaya sgt2, org yg famous dan org yg mmg takde masalah duit lah. bagi aku duit mmg tak leh bagi kebahagiaan tapi kalau takde duit langsung ape jadahnye kannnn.. hahha skang nih mmg tgh stress nk carik duit.

Pastu plak mak kol ckp bapak sakit tgn. bapak mmg sipi2 ade penyakit gout (cmtu ke eja?) so kadang kaki dia sakit, kadang tgn dia. ekceli bukan mak kol aku, kakak yg ckp, kakak tgh dlm conference, mmg sebok nk mampos suh aku kol bapak. tujuan mak nk suh kitorg anak nih yg ckp dgn bapak ialah kerana bapak tu bese la org tua mana nk g spital sume, sume main beli ubat kt klinik. bz sgt la konon. kalau mak ckp tu mmg bapak bolayan aje. tp mak ckp tgn bapak sakit smpai xleh bwk kete. kete bapak manual, kena plak tgn kiri mmg susah la. aku pulak tgh heavy demam, sami pulak cirit birit (tu alasan mak suh bentikan susu tuh sbb dia kata sami jangkit demam dari aku.. la la la la), papi plak kaki nye begitu alih2 esoknye aku kol abang dh amik mak dgn bapak.

kitorg bertiga, abang la paling dekat sbb duk kat shah alam. shah alam kt uitm pulak tu, dekat sgt lah. time dia duk kapar dulu mmg lagik dekat. so kitorg pon ari khamis minggu lps pi la umah abang (kakak xkasik mak ngan bapak blk sekinchan kang susah nk jaga) walaupon maid abang sudah lari, kak ma plak tgh sarat dgn perut dia yg kecik tu mcm mengandung 3bulan je aku tgk (jeles perut dia kecik) dan2 plak kak ma tgh bz dgn exam, abang paksa gak mak ngan bapak duk situ. 

and hari ahad lepas, aku time tu kt subang jumpa org 

'hello mak, mak tgh buat ape?' aku tepon mak time tu dlm kul 2lebeh
'tgh masak, masak kambing.. kakak ade kt sini' jawap mak, aku mmg tau kakak nk ke situ cuma aku totally serabut, kakak pon demam dan serabut juga, abang terkial2 jaga anak kt umah sbb kak ma pegi kelas (kak ma smbung master kot sbb dia dgn abang suka buat acara belajar berganti2 pasnih abang buat phd plak haii bior lah asal dorg hepi). time nih aku cam pelik apesal lmbt masak hehe

memula papi mcm malas nk ke shah alam tapi dia ikutkan aku aje. xsmpai 1/2jam kitorg smpai. sami yg baru tido tersengih2 dikejutkan oleh para sepupu sematinya. aku ngan papi terus masuk dapur amik pinggan makan sbb mak ngan kakak tgh mkn time tuh hahahha

'haii cptnye, rasa mcm baru aje adik kol' tnya mak
'dah mak kata mak masak hahahhaha' tak senonoh jawapan

lepas mkn kitorg meleset2, aku hepi aje sbb xyah jaga sami. sami tidak lagik mempedulikan kitorg. lps zohor yg agak lambat hehehe mak ajak pegi carik suar. mak dtg umah abg sehelai sepinggang, nak suar kat Hari Hari katanye. aku mengiyakan aje padahal kata kejap aje kt papi tadik, sepatutnye terus blk umah. kakak plak dgn muka malasnye mengofferkan diri nk ikut. lama gak spend time kt Hari Hari, ade suar pendek tu aku berkenan tp walaupon harga 10hengget aje tgh xdek duit nih baik aku berjimat. 

balik ke rumah abang dh kul 5 lebeh. kak ma xblk lagik dr kelas (ala kelas kt uitm bukan jauh pon), abang pulak tgh nk buat cucur tepong (mmg fav abang), dah aku melangut tunggu cucur masak hahahha dan entah mcm mana lps aje abis cite cina yg lawak (abang byk dvd cina yg lawak2) aku suh abang pasang cite hantu mak limah balik umah. Dah sudahhhh terus melekat kt situ dok gelak tak benti hahahhahaa


Sambil tgk tu aku saja la amik2 gambo, bila belek2 balik gambo baru aku tersedar, aku mmg xnak balik time tuh.. aku rindu kan family aku dan aku perasan aku tak stress lgsg time lepak kt umah abang. Ekceli selama kitorg kt umah abang, adik ipar abang 2-3 org main kuar masuk hahaha... baik si arda, hamdi tetiba didi dtg kitorg selamba aje. dorg pon dtg masuk2 terus bukak tudung saji.. hahaha.. abang dh kawin 10tahun rasenye, bercinta 15tahun.. jadik takat adik2 ipar dia yg seramai 6 org tuh mmg kamceng sgt la dgn kitorg... (smpai boifren si arda dtg jemput pon mak dok intai2 menyebok nk tau hahahha)



 time nih tgh tgk cite cina, lawak sungguh

 tgk la sami tuh lepak situ tanpa pedulikan kitorg 
(tu blum scene dia jatuh sbb panjat pagar umah abang)



bukan nk tunjuk gambo danish, tapi si zuyyin yg dok main bekas simpan toys dia hahahah mau lemas gitu 

 time nih sami dh mandi dh ready nk balik, tu kt screen tu bukan rajnikhan ke ape tapi si johan dalm cite mak limah tu hahahha

 tu kak ma baru balik kelas

 dh tv beso, suara pon kuar dr blkg sofa kitorg duk jauh2 la hehe

tgk la bebudak tuh.. si danish dh atas jarish dah hahahaha

xoxo

2 hottie:

Natasha Farina Arifin said...

Hye nice entry here… im cik cha, very new berblogging-blogging nih! Hehehe…masa terluang bila dapat berehat ngan family mmg bestttttttttt
do visit my blog at http://sharemyloves.blogspot.com

Ely Hasrul said...

hi cik cha!

welcome to dunia blog hehe.. i pon xdek la lama berblogging.. keep in touch ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.