Klik Klik

Thursday, September 17, 2009

Rata2 hari nih org dah start cuti and buat last minute shopping. Aku pon tak terlepas gak, cam mlm tadik sami dh sleep pon kitorg usung g jj au2. papi nk potong rambut. aku plak baru nk terhegeh2 nak carik brooch utk mak & kakak (juga utk diri sdr). Setelah dibantu oleh Yong secara maya (hehhehe yong tlg pilihkan brooch thru ym) aku dh tau la serba sedikit reka bentuk and harga brooch nih. tapi xdpt la pegi plaza gm tu yong. xpe la mahal sket asal selesa tempatnye (selesa mmg la selesa tapi xsempat pilih sbb kedai luar jusco tu tutup kul 10.30, kitorg smpai pon 9.45 pas papi abis terawih so aku tgh tergedik2 cam nk amik half day la arini sbb xpuas ati hahahaha)

Mlm tadik pon xsempat nk carik earing utk shasha. Anak buah kesayangan aku yg suka sgt pow busu dia nih tgh gedik2 nk pakai earing. bertahun2 dia nk pakai tapi takut alih2 seminggu pose aritu tindik telinga. hah aku tau la kompom dia harapkn busu dia nih belikan earing. haiii nak buat cemana dh anak buah. bukan ramai pon anak buah, 4 org aje ponnn. kalu kasik duit raya sorang 100 baru 400.. hoi!!!??? sori tahun nih busu tidak bekerja so sorg 10hengget aje. hehehehhe.

Esok aku dh start cuti tapi papi still keje, bleh aje nk g shopping tapi xlarat la nk usung si kecik tu. kang dia nk berlari2 nk nangis ke ape poton aje aku nk memilih barang. lebeh2 lagik umah xkemas, baju melambak xbasuh, baju nk blk kg xsiap pack lagik huyuh pening kepala makcik. byk sgt kt kepala nih nk kena buat tapi tak terbuat.

Pending List:

1. Kena beli brooch utk kakak & mak. And maybe bleh riki henbeg utk mak gak. Mak pengumpul setia kasut dan henbeg tu psl kalu kitorg jadik tokey kasut & henbeg smpai tak tpakai tp mak xbising pon. mana la tumpah kuah kalu tak ke nasik.

2. Beli earing bling2 utk shasha and Busu pon nak gak :P

3. Carik songkok utk Sami--- tapi kalu xjumpak xpe, sami suka pakai songkok / kopiah tapi suka gak main campak2 cam org celebrate graduation day tuh

4. Beli beras 3 kampit -- sbb kakak pesan suh anto g umah bakti, mlm nih nk beli kt C4. Pon nk carik pinggan cawan pakai buang. Senang sapa nk basuh pinggan raya nanti? definitely bukan aku

5. Jumpa kakak mlm nih utk amik brg2 ape yg patut termasuk la baju raya aku.. haii jgn la si Poh Leng tu xsiapkn baju aku udah. brg2 itu termasuk la frozen karipap, kek dari mak ita, baju raya, duit raya errr ade lagik ke

6. Jumpa Tinn mlm esok nk amik baju melayu Sami, tu pon xtau umah Tinn kat mana lambat la kitorg nk smpai kang - baju papi kt sekinchan aje

7. Pack brg blk kampung -- kena pack sorg2 sbb gile kuasa lagikpon xbleh nk harap pertolongan dari Papi sebab kat umah dia manja mcm sami

8. Oh kena jumpa Mak Uda -- dia pesan duit raya dari kakak alaaaa gatal la Uda.... :p tapi bleh mintak duit raya dr dia.. ermm bagusss

9. Kena shopping lauk raya. Papi kata beli kat sekinchan aje. xpon beli aje kat tesco kuala selangor. aku takut sume org borong smpai dh abis stock aje. nasib ahhh susah gak dpt laki yg bese smbut raya 'biasa2' aje.. 'biasa' sampai lauk ade ke tak xbape pedulik ermmm

10. oh yeaaaa nak carik bunga api!!! wahhh tahun nih 1st time sami main bunga api... hahahaha aku yg excited!!!

11. opsss bateri camera jgn dilupa!!! bila la nk beli kamera baruuu nk nangis rasenye pakai kamera buruk tuuu sabar aje la..

Buat masa nih tu aje la yg pending. xcukup carik aje kt sekinchan. Kitorg blk kampung jumaat mlm sabtu pas terawih. oleh itu ingin la diucapkan kepada semua Selamat Menyambut Bulan Syawal Maaf Zahir & Batin. Di musim perayaan, semua tgh gembira sama2 la kite beringat terutama tang makan smpai lupe daratan tu.. dan juga time memandu.. byk2 bersabar.

note: ade gak niat nk bwk blk penimbang utk peringatan diri hehehehehehehe







otw to office this morning

papi  : 'b, if kite xsempat g bangkok deepavali nih kite pg raya haji nak?' smbil tersengih2 nih..
aku   : ..... hanya mengangkat kening sbb aku tgh mood raya....

3 hottie:

fiza said...

Ssalam ely...amboi...byknya pending list ko :)

Aku pon nak wish Salam Aidilfitri utkmu sekeluarga. Berhati2 di jalan raya. Smoga Lebaran ini di sambut dgn kegembiraan :)

Rozy said...

ely..

wahh..semangat tol baca entry raya nko... me pun dah mood raya nih.. keja dah ke laut dah.. hehehhehe

biqque said...

kim salam mak ngan bapak ngan kakak ngan abang ngan sume2 la senang cite!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.