Klik Klik

Friday, May 22, 2009

Day 1 – Fly To Jakarta (Takkan berenang kot..)

Last week kitorg pg Jakarta for Heru's wedding. It was a laid back & lazy day. Arab & Na Cik Elly sent us to KLCC and we spend 2hrs at nursing room KLCC waiting for Papi with regular TGV's caramel popcorn (yummie), fajitas (double yummie) and fries both from Chilis. Sempat la dapat kawan baru - Diah and her 2yrs old son - Fasha. Yg lucunye Diah tu orang Jakarta hehehhe

Then we headed to KL Sentral amik bus and arrived at LCCT around 7.30pm huh time nih berkejar la gak sbb nak tapau mash potatoes for Heru (KFC kat sana xdek mashie) (patu penat aje papi lari g fudkot dia padahal kat arrival entrance tu ade jek kiosk KFC cis). Elok aje we check in we have to pay another rm10 coz airasia skang sungguh bijak, 1 luggage ropenye not per person it's per weight. xkesah la.

Terus g boarding, sempat la tanya akak immigration tu

'kak, gambar baby nih nak kena tuka tak? sbb next month nk kuar lagik'

'jap ek...' jawab akak tu smbil tgk muka sami.. ala botak nye sama aje.. heheheheh

'xpayah bleh guna lagik' .. ha bagus..

Sami punye la hepi (dia tu tau aje everytime g holiday). Hepi sampai lari sana sini mintak makanan orang patu muntah didepan boarding entrance tu hehehehhe. kuar sume fries dia.. dah start dah.. Patu bile masuk cabin punye la excited xpenah fly mlm, suka tgk lampu2 siap xtido!!! penatnyeee... petama kali la xtdo. Kitorg sampai Jakarta airport kul 9.50pm local time. Papi amik masa lama gak isi form sbb xdek pen dlm flight, seb beik xyah queue (xdek kuasa la immigration tu nak suh kitorg beratur bile dia tgk sami lari sana sini)

Keluar aje dr airport dah nampak Heru lambai2. uishhh Om sudah kurus!

'Kurus ely? beratnya masih sama' gelak Heru.. oii sama ke? nampak kurus tu yg penting hahahhaha

'Lapar' we said

'Ok, Ibu dah prepare food' hahahahah direct aje ckp lapo

Sampai aje kat umah Ibu slps lebeh kurang 40mins, lps salam2 and congrats Patra & Adam sbb dorg pon baru kawin last month. Kitorg nk mandi dulu (ekceli nk change sami dulu). Sami cam bese, excited tapi taknak salam tuan umah & bertambah seronok sbb dapat mandi. Lelagik toilet guess room tu sebeso bilik komputer umah nih, sami seronok pegang gayung sambil splash2 air dan tetiba

'Sami! ya allah' papi jerit.. aku pon cam cuak gile tapi bile aku tau sami buat ape aku gelak xbenti

Tau dak sami bleh ketuk kepala paip dgn gayung sampai tcabut bende tuh, abis air mencurah2. malunyeeeeeee.. dah la umah Ibu tu sume barangnye mahal2, masuk umah pon pakai kasut dia bleh pecahkan paip air plakkk ya allahhhh ....

'usah ribut2..' spontan Ibu jawab when we apologized. malu gile ok. Hehehehe

First nite kat Jakarta diabiskan dgn mkn dengan byknye, borak xhengat and tdo mati sbb penat sgt.

Day 2 – To Bandung With Love

Kitorg bangun agak pagi la sbb pakai jam time mesia, terang time jam mesia tapi bile tau time jakarta cam haram aje. Lepas bekfas and siap2 kitorg pg bandung dulu ngan Heru. Ibu, Patra, Adam & Nadia (Heru's lil sis) datang esok. Otw g bandung Heru singgah kat r&r beli starbuck. Huh bleh la ade stabak kat rest area dorang cis. Heru siap belikn kitorg ice blended, cam bese Sami suka la nak mintak sket, alih2 abis seat kete Om Heru ngan choc blended stabak..

'Errr.. Heru.. sori sami dah kotorkn seat' serba salah aku

'it's ok..not a problem' jawab Heru tanpa amik pot pon.. dia bukan kesah.. tapi aku kesah la.. pakcik tu bawak mercc......

Arrived at Bandung around 3pm, Melly dah jerit2 nak jumpa. Ikut adatnye 2 weeks before wed dorg xleh jumpa even Melly xleh kuar umah tapi makcik tu dh mcm cacing kepanasan hehehhe. Heru bwk kitorg g umah Tante Misye, their wedding planner and ask us to pilih baju. What? errr its ok Heru, i just wear my baju kurung. Gile ah sume kebaya sungguh la Ibuk2 gitu. Papi pon nk pakai shirt dia aje. Lagikpon xnk susahkn Heru sbb tau dia bayar sume2 tu.

Umah Heru cantik & selesa utk org yg baru kawin, Heru sewa umah tu pon murah aje, umah setingkat 3 bilik (tmasuk bilik maid) rm500 sbln tapiiii style dorg sana sewa umah dorg kena bayo upfront. If nk sewa setahun ha ko byr la sewa umah setahun. Gile ah. Kalu xdek duit jgn harap la ko dpt sewa. Kite kt sini nk bayo deposit 2 bulan pon mencanak carik duit.

Mlm tu kitorg keluar lagik kali nih bwk Melly dgn alasan nk amik wedding ring. Santek cincinnye, murah plak tu. Patu xtau nk mkn kat mana. And again tengkiu Melly sbb suggest kan my new fav food list, Resoles by Derisol. Omg sedap nak mampos resoles nye! Xtau nak describe cemana, maybe cam karipap kot. Isi nye memacam kitorg mkn kt back seat abis satu kotak. Hahahahha (time tulis blog nih aku nk goreng resoles sbb Heru siap tapaukn utk kitorg heheheh)


Day 3 – The Wedding Day

Kitorg pagi2 dah terbangun sbb dgr bising2 kat luar. Ropenye maid Heru tgh basuh kete dia patu ade 2org mamat dh tunggu Heru. Dorg nk bwk goodies ke Gedung (dewan heru nk kawin tu). Heru plak satu mlm xdpt tdo. Nervous ke ape pakcik tu. Ekceli heru nampak relaxs aje. Xtau napa. Siap Tanya kitorg nk g soping memana tak mlm tu.. gile ke ape woi!!!

Nikah kul 4. so tghari tu kitorg siap2 pegi checkin kat wisma (mcm hotel) alamak lupe nama wisma tu. Kt sana kitorg pon jumpa la ngan Bapak, Ibu and makcik2 heru yg dtg dr Jakarta & Palembang. Bile sume dh kumpul sume org pg Dewan sbb nk bersiap sama2 dan tak sangkanye akuuu kena mekap gak ke???

‘ermm ini kawannya Heru? Dari Malaysia?’ Tanya tante2 heru sambil buat muka amazed

‘iya’ jawab aku sambil senyum sumbing. Malu siot aku dh ibuk2 sgt dehhh

‘orang Indonesia duduk di Malaysia atau mmg org Malaysia?’ haaaa amik ko.. seb beik aku pakai baju kurung kalu pakai kebaya tadik???

Hahahahahha kalu tgk gambo mmg xlarat la nk gelak, ngan mekap tebalnye, ngan sanggulnye, sami teruja aje nk tarik rambut aku

The akad ceremony went well (minus sami lari2 dalam mesjid siap nk peluk2 ibu Melly ya allah malunyee). Pengalaman xdpt dilupakan la. Blum Melly yg cun bagai pelakon sinatron. Papi ckp mcm Kris Dayanti hehehehe

Pas aje abis nikah lebeh kurang kul 6 lebeh, kitorg menuju ke dewan balik sambil tunggu waktu sanding. Dalam kul 7 lebeh start la masuk dewan. Melly org sunda, mmg lain la kan budaya sunda. Hebat, gemilang, santek hiasan, makanan mmg byk & lain dari yg lain. Sebab? Sebab xdek kusi utk duduk mkn. Sume guest mkn berdiri.. heheheh except kitorg la mkn kt meja pengantin. Paling xtahan pengantin mkn lassssttt sekalik. Bile sume org dh blk. Huyuh kalu aku dh pengsan. (Gambo dlm facebook)


Day 4 – Grab While We Can

Kitorg nk blk Jakarta ari ahad tu. Balik ngan Patra, Nadia & ibu. Before balik amik gambo dgn sume Tante Heru. Siap tuka2 address, jgn lupe dtg Palembang.. pesan tante.. oraits…Patu sempat pegi Rumah Mode. Sedap la Nadia tgh sonok nk mkn byk aku lagik la kuat mkn. Keje kitorg pusing gerai makanan kat situ. Dipendekkn cite papi spend 1.8milRp soping situ. Convert la sdr heheheheh

Late Afternoon baru gerak dari Bandung, cm bese jalan macet (jamm). Otw tu tgh gembira2 tiba2 sami yg tgh peluk2 papi batuk & muntah.. abis kena baju papi dan kena sikit kat seat.

‘patra..’ aku br nak bgtau patra sbb dh le kena kat seat, nk mintak dia benti la mana2 r&r

‘did he throw up?’ Tanya patra.. heheheheh kompom la bleh bau. Bau susu je la pon..

‘sori tante,,. Kena seat sket..’ oh it’s ok.. is he ok?’ .. haiiii seram aku.. patra nye jazz nih pon agak baru.. haiii napa la sami mami nih… excited sgt ke.. end up.. bukak baju sami bukak baju papi.. dua2 topless hehehehe.

Sampai Jakarta dh mlm, capek, mandi (paip air dh dibaiki hehehe), tunggu Ibu sampai patu makan. Time nih sami demam, badan panas. Ibu suh jumpa dokter tapi ubat sume ade. Mlm tu sume tdo awal, esok siap plan nk g Senayan City. Sebab? Bakmi GM la.. another must taste in Jakarta :p

Day 5 – Playland, Senayan City

We woke up ikut local time this time hehhehe. I called kakak and confirmed with her (dia nk blk sama esok). Turun bawah baru tau Ibu kena vertigo. Ibu mmg ade vertigo, which if dia penat sgt dia akan pusing. Kesian Ibu. After bekfas, mintak address umah Ibu dari maid patu amik cab to Senayan City. Dari umah Ibu ke Senayan City ade la setgh jam sbb trafik la.. patu kena la dlm rp40k++. Perkara petama terus carik floor children, carik hadiah untuk baby Nadia sempat gak la grab suar utk sami hehehehe. Patu satu lagik yg wajib Bakmi GM. Errmmmmmmm lumayan dehhh. Tak sempat abis Bakmi sami nak susu patu dia batuk ape lagik… muntah.. duhh tuka baju kt sinki yg bersih and wahhh cekap nye cleaner kat fudkot situuu terus bersih lantai. Bagus2..

Sambil tunggu kakak kitorg spend masa kat Playland. Haaa amik adult yg masuk pon sorg kena charge rp10k tapiii punye la hebat playland dia.. siap ade wii station sampai 4 ok! Blum ngan computer games nye. Kat mesia aku xjumpak la cmnih.. Kakak smpai dlm kul 5 lebeh kitorg dinner kat Hotshot patu balik

Blum lagikkk, amik brg kakak kat hotel Ibis kat Mangga 2 dulu.. errr scary okkk.. mcm red district aje, xsangka siot.. memula cam Pavilion, KLCC kuar sket aje dh cm Kg. Baru, Chowkit hahahhaha.. Punye la jauh kitorg pusing dekat rp75k gak la tambang cab.

Sampai umah Ibu, Heru & Melly xsampai lagik, naik atas dulu mandi manda bersiap and turun sbb Heru baru sampai. Riuh la kitorg sbb kakak pon penah jumpa dorg. Kat bawah Patra & Adam tgk Amazing Race Final (aku dh tau result na cik elly dh sms awal2), aku, Nadia & kakak sebok borak psl prenenci, American Idol and AF (wat? Kahakhakahkah) Papi, Heru & Melly sebok borak smbil tgk gambo wedding. Sami? Sami tdo kat atas hehehehe kesian. Kitorg tdo lambat gak la mlm tu tapi paling lambat Papi & Heru la as usual.



Day 6 – I Miss KL So Much

Pagi2 dah bangun sbb kakak bgn awal. Lagikpon dah plan nk singgah Toko Sakinah kejap. Pas bersiap turun bawah tunggu Ibu blk dari klinik. Ibu baru jumpa kakak pagi tu. Kesian Ibu. Lepak borak and amik gambo kitorg terus gerak. Ibu tak abis2 mnyatakan frust nye sbb xdpt beli ape2 untuk sami. Xpe Ibu, dapat duduk free siap mkn minum pon dh cukup bagus..

Smpai took sakinah masuk dulu Man-U Café, cissss dh xdek baby t eeeii geramnyeee. Patu rikki telekung and kain sbb mak mentua kakak pesan tapi bese lah bak kata ibu beli kenyamanan, jadik sgt nyaman.. harga pon lumayannn.. hehehehehe tiba2..

‘eeeii cantiknye… eeeiii mahalnye…’ amazed aku ngan baju kebaya putih kat patung..

‘aah la… cantekkk eeekkk ha???? Paling murah 500ribu rupiah…’ komen kakak

‘cantik b.. u nak?’ terbeliak gak la aku smbil sengih2 bile papi offer cam tu.. tapi mahal siot.. dh dekat 200 hengget dah tu.. baju sahaja.. xpe la.. next time..

Sambil pusing2 kat situ ngan kakak smbil memuji la baju yg santek tu.. siap berangan nk pakai bile sume.. alih2 Melly yg beli..

‘beli ape melly?’ Tanya aku sbb nmpak beg plastic..

‘beli kain aja’ sambil tunjuk kat aku kain dia beli..

‘ermmm cantiknyee… ‘ puji aku tapi cam bahbi aje sbb aku ternampak resit kain tu rp575.000 eeeiii aku ngan kakak punye la pikir 800 kali nk beli si melly nih senangggg aje beli eeeeiiii

‘Dah jom balik.. nanti xsempat.. airport jauhhhh’

Before masuk kete dgr la papi ngan heru dok tolak menolak..

‘no I don’t want’

‘no I insist’

‘no’

‘no’

Ropenye heru berkeras nk bayo balik flight teket kitorg and papi berkeras xmo. Gile la Heru tuh. Last2 papi ckp guna duit tu beli teket datang KL. Hahahhaha terdiam mamat tu. Sampai aje airport, check in, makan patu cam bese ‘berlari’ masuk boarding and cam cilaka sbb jauh nak mampos aka paling ujunggg sekalik..

Dalam flight sami bleh t al the way. Bagus2. tapi yg xbagusnye sampai airport badan dia panas balik. Demam balik ke???? Seb beik abg mie amik kakak, so dia terus anto kitorg g opis papi (parking kete kt opis papi) sungguh letih tapi seronok.

Congratulations Heru & Melly

‘banyak bersabar and remember she always right’ bisik aku kat heru.. hahahhahahahha







1 hottie:

biqque said...

sungguh teruja aku membacanyer :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.