Klik Klik

Thursday, May 14, 2009

Pada 23hb April yg lepas, semasa tgh mkn tghari ngan biqque.. kakak kol..

'u tau.. eeeiii bengang nye i... bk2 dh nk launch i xdpt pon invitation! padahal i dh register!!' bebel kakak

'ye ke.. so cmne?' jawab aku tanpa sebarang minat

'i otw g sana nk register.. i geram sbb xyah bayar installment during construction' jawab kakak lagik

'wat?? so kena buat ape? bila launch nye? sbtu? i nak pegi lah!!' aku start excited

'no...the things is sabtu people already bring the bank draft and get invited. terus book. beli' explain kakak

'nanti i bgtau hsrl' sambung aku terus letak phone. mkn & lupe kejap psl umah tu.

Later that nite, aku bgtau papi. aku ckp if nk book pon bagus walaupon papi dh decided xmo umah kat bandar kinrara. sebab?. sebab dia dh nampak jamm teruk kat bukit jalil, selesa duduk kl and mmg mngidam abis la ngan sering ukay. aku pujuk gak nk pg gak launching nye. patu papi browse website I&P (island peninsular, developer perumahan bandar kinrara) patu jerit2 kat aku sbb brochurenye agak menariks. patu sukati aje suh aku pi amik brochure kt i&p keesokkan arinye..

'i xbleh nk decide selagik i xnmpak umah tu..' ringkas aje papi ckp cengitu. ye la sukati aje bini dia suh prepare down payment 10k hehehhee




Esoknye friday, kakak kol kata dia dh registerkan kitorg utk invitation letter. umah xleh book kecuali kite dapat invitation letter ngan bank draft 10k. oooo bank draft ke?? patu papi cam saja2 aje xbwk buku asb. Tapi sbb aku cm nk majuk papi suh amik buku asb kat umah patu pas semayang jumaat dia kuarkn duit terus tranfer kat account kakak, patu terus kakak prepare kan bank draft. fiuuhhh lega. aku ckp kat papi.. ape salahnye prepare sume2 tu.. if xsuka xyah beli.. heheheh
Patu ptg jumaat tu gak papi suh tnya biqque bleh tak tumpang tdo umah dorg memandangkn papi ngan kakak ckp org dh beratur dh kat dpn i&p tu nk book umah. huyuh. papi ckp mmg org akan camping la tido dpn opis tu.. huyuhh sekalik lagik.. end up nye kitorg pon begitu kahakhakahakhkaha







Masa mlm sbtu kitorg sampai.. kitorg org ke 26 secara xrasmi nye.. hamboiii gile ke? dh la ade 40units aje. patu 12 dh taken by staff. 4 dh tolak sbb semi d kitorg xbekenan. patu corner lot ngan end lot yg besh org lein dh aim.. ala ade rezeki ke nih? papi mmg xberapa sgt. dia buat sume2 nih sbb ikutkn kehendak bini kesayangan dia aje ehemm aku la tu hehehhee tapii bila dh smpai opis i&p mlm tu.. papi plak terover excited. siap buat list unit mana dia nak. kitorg decided mmg nk beli. if dapat corner or end mmg plan nk duduk.. if intermediate papi xmo or maybe beli for investment. patu kire2 mmg cukup la duit utk bayo down payment fiuhhh

Sami dah tdo kesiannn






so mlm tu papi, abang mie (abg ipar) ngan husband kak hanna(opismate kakak) antara org yg 'tdo' dpn opis i&p. xjadik tido umah biqq, tdo umah kakak aje.. papi siap ckp
'u bwk sami tdo umah kakak, i tunggu sini' ckp cam tentera bagi arahan
'taknak i teman? sure?' tanya aku blk
'xyah.. i nak tdo sini.. nanti u xdpt umah plak' ewahhhh
camne pon tmpt launching tu siap ade kusi ngan refreshment. brochure, model, list harga sume ade. majoriti yg tunggu chinese so kitorg rasa ade la peluang nk dptkn umah sbb umah kitorg nak dpt surau.
umah idaman kitorg: corner lot no 19, 42' x 85', build up 2633sf
dan setelah keesokkan harinye menempuh satu mlm yg xbape enak. alhamdulillah kitorg dapat book umah idaman itu. tu xcite lagik papi hampir naik angin bab aku xdek ic, dia siap nk blk amik passport sbb if book xleh sign s&p nasib lawyer bleh pospon next monday nye. then kakak hangin gak sbb semi-d dia nak dh kena amik patu end up amik end lot (berjiran la ngan kakak). dgn tetiba dpt info if xjadik beli umah forfeited 1% down paymentnye. huishh memacam lah.
Tapi setelah menempuh pelbagai kepeningan dan kemasukan info melampaui batas. alhamdulillah. masa kat bandung last week kitorg dapat news.. loan umah dah approved. yeahuuu ari nih pon dh amik s&p. tinggal sign loan and kuarkn duit epf. loan umah mmg xyah bayo sampai la dpt cf.. so lagik 2 thn duduk kat bandar kinrara kah? huh sedih plak..





5 hottie:

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

uish letih sungguh budak tu, sampai tido ternganga

biqque said...

cakap banyak tak mo, aku mintak pool je...tu je k?

cintaKusayangMu said...

wa....bestnye dh ader umah sendiri...
mummy qis gak yg lom ada umah sendiri....rasa cm xnk bli umah...nk bli tnh n wat umah ikut design sendiri..wakaka...mcm la byk sgt duit tabung ku itew...hahaha

fiza said...

yeay....dah beli umah, bestnya ely, besar btul umah mu :)

elysuhaili said...

alhamdulillah sume smooth aje. jadik berangan la nk tunggu umah siap nih.. esok2 buat gathering kt umah aje.. hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.