Klik Klik

Thursday, October 11, 2012

Mengimbas kembali entry ini, setelah aku bertungkus lumus. Ini sambungan citenye:
 
  1. Pagi senin ke Kementerian Pelajaran. Block E11 mmg ade kaunter khas nk print copy sijil PMR & SPM. Satu copy RM10. Tahun 1995 bleh dpt within one hour, sebelum tuh kena tunggu 7ari bekerja, jadik mmg al-selamat lah cert PMR aku nk suh Abang Cik nih tolong amikkan, xyah intai ye bang, result xdek A pon..
  2. Setelah settle di Kementerian and tersesat barat nk ke UPM, tengkiu kat Abang Cik nih gak sbb tolong bagi direction, maap ye ahkak grad tahun 2001, time tuh Engine punye fakulti baru jek nak wujud.. setelah bayo RM10 per copy untuk transcript, utk sijil mintak maap kalu ko hilang smpai kiamat tak re-print, dpt surat pengesahan aje, katanye siap 3ari, tak pe ari kamis aku dtg
  3. Selasa kol la sekolah lama nk bercakap kat cikgu hal ehwal murid, tiada mendapat kepastian boleh dpt balik sijil benti sekolah sbb gaya ciktu tuh cakap mg dia malas la nk punggah rekod lama
  4. Selasa juga attend interview lain (2nd interview) and alhamdulillah petang tuh terus dpt offer keje tuh
  5. Rabu settle ape yg patut and pegi amik letter offer dari kompeni tuh.
  6. Khamis nk pegi amik surat pengesahan kat HEP UPM and menerima panggilan dari kompeni yg mintak aku sedia sijil yg bebukan nih
'can u come tomorow at 9.30am for 2nd interview?'
'in previous interview i need to prepare the original cert first...'
'it's ok u just come tomorow first..'
 
Bleh? Alhamdulillah maknenye peluang tersangat cerah tuh bak ibarat mentari menyinar (ye la sbb ko ade org dalam bagi informasi kan?)
 
 
(image dari google nih sungguh tak melambangkan aku, dgn rambut blonde nye haha)
 
Ari nih sungguh overwhelm sbb rasa byk sungguh bende nk kena settle sebelum start keje baru next week (malas la nk cite atm debit kena block sbb isi minyak swipe kt mesin luar etc, duit kena potong esok baru leh debit blk). Arinih pon puasa gak, bayo nazar, aritu dh nazar kalu dpt mana2 kena nk pose sehari.. aminn..
 
Doa2kan ye.

5 hottie:

Janggel / Rain said...

SEMOGA AHKAK SANTEK DAPAT JADI KERIER WUMEN MACAM DALAM GAMBO TU!
PEACE!

Rozy said...

wohooo!!!
ko keja balik!!
All the best!

BlueEwoke said...

selamat kembali bekerja kakak cantek!!

Ely Hasrul said...

wow janggel, semoga dpt pakai baju cam tuh dgn rambut blonde? erkk hehe


rozy, tu la pasal.. hahahah seriau betol kalu nk dipikirkan tapi kalu betol2 pikir aku xpenah benti keje pon.. sama ja tiap ari kuar carik duit heheh



tengkiu na, semoga aku dpt bayo utang and melancong spt korg hihih

fiza said...

Good luck beb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.