Klik Klik

Sunday, October 7, 2012

Semalam aku pegi interview. Ok Ok. Ramai juga kengkawan yg pelik kat aku napa aku nk 'kena' keje balik. Ini sume kerana aku dh xnak sambung contract kat SP. Kendian aku dh letgo sume kat partner. Kendian original plan aku nk duk umah dh dicompromise oleh kedatangan IL tersayang. Kendian aku sambung bisnes baju dgn membuka spot baru 'Suri Fashion @ Dobi Suri Open Everyday' (later kite cite okek, secara kecil kecilan aje). Kendian setelah dikire2 masih xcukup plak pendapatan aku untuk membantu keluarga (budget soping dh dipotong sungguh bosan), jadik mahu tak mahu dgn stressnye aku terpaksa mencarik keje. Hamboii panjangnye alasan ko! nampak sgt ko malas! hahaha
 
Ok Ok. Continue. Aku tak sangka gak market aku nih masih ade. Iye ekceli aku selalu terima kol dari recruitment agensi kata sekian2 kendian aku malas nk layan aku ckp la aku surirumah sekarang. Setelah mencuba sana sini kontek2 email2 chatting2 flirting2 ade la beberapa interview yg aku attend. Dan macam bese jalan kehidupan aku sungguh berliku dan interesting. Aku kan special :P
 
Jadik aku nk cite satu interview yg aku attend semalam. Tukang interview berkata ' i love your big personality, u communicate very well and i can see u smile all the way...bla bla bla' hamboi2 sungguh melangit ko puji aku. Tau ape aku jawab? 'im 34, i need to smile then i will look younger' hahahaha tak senonoh. Btw yg aku cuba nk mngadu damba disini..
 
Bleh caya dak aku dtg interview bwk copy cert aje haha. jadik si tukang interview cakap
 
You will need to submit original:
 
1. degree cert (iye sumpah aku dh xjumpak kt mana)
2. spm cert (iye aku xpenah nampak pon, aku hanya ade result slip haha)
3. pmr cert (time nih mata aku dh kecik dh.. percent senyuman pon dh kurang 20%)
4. your previous payslip (aku manade la payslip hoi!)
5. SCHOOL LEAVING CERT      --____________--
 
'i really like u, i will forward u to the manager sekian2 for final interview with my recommendation ofkos but u need to show us the original cert and i can say the job is for u'
 


p/s- esok aku ade interview lain tp aku xnk pegi, aku nk bertungkus lumus pegi settle list di atas and tuesday aku ade interview kat kompeni lain pulak, kompeni nih aku teringin nk join walaupon gaji xseberapa ngeeee doa2 kan.
 
 

5 hottie:

Biqque said...

hoi! pi cari sume cert2 ko tu! ish!

sila simpan elok2 benda berharga itu ye. sekian terima kasih.

ps: SURAT BRANAK KO MANA??

Janggel / Rain said...

Smoga ko sesat larat di Putrajaya sebentar tadi berbaloi...penat aku explain jalan sambil kira stock audit. hahah kalo salah kire lantak la hahaha

semoga dapat keja pastu dapat gaji pastu gaji besa pastu dapat blanja aku sorang! ok bye

Ely Hasrul said...

upm tak print blk cert okeh. dia kasik surat pengesahan aje hahahha huwaaa hahaha huwaaa.. p/s- surat beranak aku dh print kt shah alam cantek sungguh, mesti la ade kalu idka cemana aku ade passport hihihi


janggel, iye pasnih ko banje aku kat MV!

Anash said...

huh..
pesal janggel sorang dibelanja?
huh balik


sijil tu sume sila jaga
alo..
cv kena 'make-up' lagi...nak tolongkan tak?

Ely Hasrul said...

haha kak coco, nanti akak belanja saya ye eh pulak haha.. xpe la akak, dh dpt keje, gaji xdek la byk mana tapi mmg blkg umah nih aje.. so ok sgt lah hihihi tengkiu2 kakakku (sekalik kak coco ckp gaji kt opis dia 3kali ganti terus aku polish cv tuh dan2 tu gak haha)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.