Klik Klik

Friday, May 21, 2010

Semalam bawak papi g klinik, bleh plak papi demam. sian dia. Patu sempat la amik set ubat travel utk sami. Tgh nk amik ubat tu ade atuk nih masuk klinik terus tegur sami

'haii sapa nama? haaa buat ape tu' dgn ramahnye gaya mengajak sami main

Patu tetiba aje atuk tu tnya kitorg 'lama lagik ke? jap ye nak beli something' aku ngan papi xdpt tangkap ape dia cuba cakap, kitorg dok angguk2 tersengih2..

Atuk tu masuk klinik pon amik ubat tapi maybe dia dh order awal2 ke xtau la kan sbb dia masuk2 klinik tu terus nurse pas ubat, tegur2 sami dan kuar balik..

Aku cam pelik ah atuk nih nk amik barang ke nk jual barang ke kt kitorg.. then sami plak nak susu.. alih2 tgh susu dlm kete atuk tu dtg kete (time nih papi xsettle lagik kt klinik), atuk tu bwk lolipop ngan vitagen utk sami.. ala syahdu plak aku. sami terus benti susu n excited tgk lolipop tu. untuk tidak mngecewakan atuk tu (dia claim everyday dia akan bagi cucu2 dia n cucu jiran sebelah la sweet n stuff sbb dia mmg suka bebudak), aku pong kasik la lolipop kt sami. Walaupon aku xpenah beli/bagi sami lolipop tapi sebab atuk yang baik hati nih, aku pon dgn senang hati bg sami rasa bende tuh. Jauh gak atuk tu jalan g kedai runcit kt ujung simpang, dh la klinik ujung belah sini. Dah peluh2 gitu xkan la aku nk tolak pemberian dia.

Tengkiu atuk yang baik hati

Sekarang aku nak carik mana lolipop tu sbb sami xmkn sampai habis pon.. buat masa nih aku xjumpa lagik, sami kata dia dh buang.. kalau aku xjumpa.. sure semut jumpa karang..

la la la la la la

3 hottie:

fiza said...

So sweet lah atuk nih, untung cucu² dia dpt atuk mcm nih.

Ko tak pernah bagi sami gula²? Bagusnya. Aku pon klo bley nak elakkan, tapi adik ipar aku suka beli benda² mcm nih, secara tak langsung iman pon terjebak gak, klo dgn aku memang jaranglah dia dpt, tapi klo balik umah PIL...hhmmmm...nak ckp pon payah, kang kecik hati plak.

Bila ko nak gi bercuti? bestnya. Akhir kata dari aku Happy Holiday (^_^)

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

wah rezeki tu sammy..bedal aje.. kalau tunggu mami beli, mmg tak dpt aa..

Ely Hasrul said...

smpai skang xjumpak mana dia buang lolipop tu.. aisehh semut la kangg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.