Klik Klik

Sunday, April 26, 2009

Ikea

Ari nih kitorg pegi Ikea. Main point nye nak carik hadiah untuk Heru & Patra. Mmg xdek idea langsung. Reason nak beli kat Ikea sbb kt Bandung xdek Ikea. Tu je. Dah pening2 kitorg belikan dorg frame. Sama aje dedua. Hehehehe lega

Hotdog

Patu cam bese aku tingin la hotdog ikea tapi cam bese gak ramainye la org beratur. Papi mmg malas la tgk line tu ajak g 1901 aje. Petama lagik sedap, kedua dia tensen sbb bila dh beli & bayar barang ikea dh xbg org naik atas dgn barang yg dibeli tadik. Papi nak mkn meatballs xdpt la..

Italian Rice? Risotto

Sempat la singgah cold storage kat ikano, utk kali ke 5 kitorg kecewa sbb dah pg C4 wangsamaju, Giant bukit antarabangsa, Tesco ampang, Cold Storage great eastern & ikano plak xjumpak la ape yg kite panggil italian rice. aku la panggil gitu sbb aku nak sgt masak risotto sdr.. cis.. marahnye..

1901 - great

Then kitorg g mkn 1901 kt the curve. nih pon mendatangkn bengkek gak sbb kata set ade hotdog, air oren ngan mashie. aku bukan nak sgt mashie tu tapi nk suap kt sami. Alih2 mashie xdek patu dorg tolak rm2. patu siap regular xdek ade great aje.. tambah rm2 disitu.

Tesco - Mutiara Damansara

Haaaa... bila dh xjumpak rice tu kitorg g tesco dgn niat nak beli bahan nk masak tomyam and riki2 kalu ade beras kt situ.. xdek gak tapi dpt la beli barang masaknye kecuali mushroom.. ade aje xkena.. patu sampai la sami nk susu siap tunjuk2 breast aku nih..

'i g nursing room, xtau kt mana nak carik jap' aku bgtau papi sbb dia nk bayo dah

'i pon xtau.. xdek sign.. nnti u kol' jawab papi

mmg kalu ikutkn xdek sign baby room langsung tapi aku tuju gak kt toilet mana tau dlm toilet tu ade space ke ape or kt luar2 tu ade tmpt duduk ke. tiada. patu ramai la plak pakcik2 duduk kt situ.. aku pon dgn perasaan nak hangin patah balik pg kat cashier counter

'dik.. ade baby room tak kat sini?' tanya aku kat adik cashier tu..

'ha? ape dia kak?' tanya adik tu smbil kerut muka

'baby room, ade tak?' aku xckp nursing room sbb slalu ramai yg xdek anak xtau.. patu nak ckp changing room pon kang lagik panjang pertanyaan

'xtau la kak, saya tak tau' jawab adik tuh

'ha? xtau kat tesco nih ade baby room ke tak?' tanya aku smbil memberi pandangan tajam. nada sore dh naik nih.. tapi aku terus blah sbb malas nk bazir masa. BODOH! keje kat tesco tapi xtau ade baby room ke tak. ke dia xtau baby room tu ape?

aku terus jln selang 2 kaunter tnya lagik kat adik pakai tudung plak

'dik ade baby room tak kat sini?' mintak2 dia paham la kan..

'ha? ape tu?' skalik dia toleh kt aku bukan adik nih.. akak yg xbape cun

'baby room' aku ckp dgn jelas

'ape tu xpaham' kerut minah nih smbil buat muka

'bilik bayi, bilik baby.. nak bagi susu.. tuka diaper.. bilik baby.. ade?' aku dh keras sket la sore totally bangang nih..

'manade' dgn attitude capital A siap buat muka, muka tu sebijik cam sial, siap nada ckp tu mcm aku nih tau tapi buat2 xtau patu sebok2 tanya dia..

bahbi arr ko jawab mcm nih..

tesco mutiara damansara xdek baby room/changing room/nursing room xpe lagik tapi ko jawab dgn muka mencebik, cara ckp mcm aku nih bukan pelanggan mmg bahbi la ko kan.

Nih la yg dinamakan TAK ALERT.

BODOH NYE TESCO MUTIARA DAMANSARA NIH.


BAHBI


BODOH


BAHBI

end up aku susu sami kat kusi yg tesco dgn baik atinye letak kt luar2 cashier counter tu.. (tu blum lagik tgh susu ade minah arab nih dtg mintak aku ketepi nak duduk situ, tu lagik satu bahbi)

so sesapa nak ke area sana. hanya The Curve, Ikea & Ikano aje ye ade baby room nih. Bangunan ape sblh the curve tu? tu pon xdek. jgn la nk susah2 carik. tu aku belum rate kan tuh baby room kt tiga2 tempat nih..

mmg aku nak buat list


note: bagaimana pon itu bukan la pengalaman paling buruk psl baby room nih. ade lagik teruk jadik kat aku tapi esok2 la bila aku senang aku cite..

eeeiiiii

2 hottie:

biqque said...

orang arab mmg kuang ajar! bodoh! benci aku!

aku suka dgn ulasan ko kat minah bengap tu pasal apa itu baby room! haha!

elysuhaili said...

ko tak tau.. sambil aku ckp bilik bayi tu aku siap dh hentak tgn kat counter dia .. mcm apehal ko nih??..

minah arab tu leh tuju troli kat aku smbil tunjuk2 seat.. aku dgn marahnye ckp 'u want seat here?' sambil jeling muka masam kat dia, patu dia angguk ckp yes.. aku ketepi gak sbb malas nk maki kang tganggu sami nk susu.. hishhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.