Klik Klik

Friday, April 24, 2009

Sami nih mmg tau. Mami tau la sami xsuka susu dalam botol. Everyday mami doa, mami pesan minum susu byk sikit. Mmg la mami lega sbb skang sami kuat mkn kat nursery. Ye la kawan ramai. Tapi mami xsuka bila teacher ckp sami suka amik botol susu baby lain (yg isinye air kosong). Betol ke? Makesure sami xminum susu baby lain tau. Susu lain tu susu lembu dgn kata hebatnye susu formula. Mami taknak perlekehkn susu formula sbb mami pon minum susu tu gak masa kecik dulu. Tapi kalu sami teringin mami kasik la bile sami dah benti minum susu mami.

Dr. Kumari ckp berat normal baby setahun, 3 kali ganda berat masa lahir, jadik sami umur setahun patutnye berat 9.36kg tapi sami punye berat cuma 8.5kg. Dr. Kumari ckp ok xdek ape problem, sami sihat je tapi mami risau gak la sbb sami xkuat susu masa kat nurseri. Mami pam susu mcm nak mati. Mami stress kalu pam xbanyak. Mami browse internet everday carik info, carik support utk exclusive breastfeeding nih tapi sami mcm main2 aje kalu minum susu dalam botol. Iye, mami tak marah. Mami xkesah bangun malam2 susukan sami every 2hrs kadang every 1 hr tapi kat nurseri byk la skit susunye.

Minggu nih everyday sami abiskan sebotol aje sehari. sebotol botol mlo tu = 5oz. hamboii the rest of the day? mkn & minum air kosong ke? Mami lega bila blk jumpa mami sami susu xberenti TAPI kena arinih bile mami bekalkn 2 btl susu by kul 1tghari dah abis?? Kebetulan mami xsempat nk blk anta susu jadik sami kena la tunggu smpai kul 5. Memang tau! Mami geram la mcm nih. Nanti mami jumpa sami siap! Mami kiss2 sami!!!

4 hottie:

Hayatie said...

haha..sami mms ku, die kata 'kat nursery sami tak selere minum ebm sbb die eksaited main2 dengan kawans2, kalau nak susu, sami nk tgu mami balek gak, tek dgn mami gak!nyium!takpelah, mami jgn ngelat2 perah, nnti lebih2 leh buat stok frozen, leh mami wat Eskrem ebm...' mms from sami..hihi!

Hayatie said...

wahh..mcm marahh jer, marah dlm sayang...hihihi!

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

miya kalau i pi kelas 9-5, biasanye dia minum 2botol(5-6oz) aje. makan cam bese2 aje.

dia nak kurus cam sammy kot? tp montel gak as ever.

cakap kat sammy, kena badan tough. nnt camne nak angkat miya.

elysuhaili said...

skang sami dah 10kilo.. buleh la angkat miya hahahaha..

skang nih menten pam 2 kali aje sbb pagi2 bese dh sua kat sami. 2 kali tu dpt la dlm 7-9oz. kalu rezeki murah dpt la 10-12oz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.