Klik Klik

Thursday, April 16, 2009

Mama Fiza kite suka tag orang. Kak cik tu skang suka kumpul scarf. Santek2 scarf nye. Errmm meh kite tgk rules tag nye.

The Rule:
1) A title of your hobby.
2) A brief story
3) Photos to support of course lah.
4) Tag others which you think might have an interesting hobby to share. Could be juz one person. Enuff.


Ermm..ape hobi aku skang ek? Mengumpul Fridge Magnet? Hobi ke tu? ok. 2 tahun kebelakangan nih aku gile la sgt2 kumpul fridge magnet. TAPI magnets tu kena la datang dari tempat/location. bukan magnet suka suki perhiasan tuh. Startnye papi la beli magnets byk dr melben. aku siap sound buat pe byk2 nih. bg la org sket. patu start awal kawin kitorg start melancong ke sana sini mcm org byk duit. ha tu la yg start kumpul tu.

Skang magnet banyakkkk sbb asal ade member g jalan je aku uder magnets. Dulu rajin kire, skang dh xlarat, patu byk plak magnets yg jatuh n pecah. sami pon suka ar curi magnets tu patu simpan kt tmpt mainan dia. aku dh ckp siap2 kt papi. penuh fridge lama nih nk fridge baru yg besarrr (sambil aku mendepakan tangan aku luas2). hehehhehe.

Magnets paling aku suka yg beli kat Langkawi. Kepala helang besar nak mampos. aku beli 2 satu bg biqque bab kitorg dh kerat jari bersumpah jiwa raga sapa2 pg mana2 kena bli magnets. dia slalu tunaikn janji, aku jarang sbb aku mengalami sumpahan dimana susahnye nk jumpa magnet. cis. aku ingat lg time nk beli magnet helang tu aku kol biqq smbil gelak gile bahbi. ape taknye kepala helang tu beso tapak tgn aku.

Bende paling ridiculous aku penah buat, aku suh besfren aku (my lovely sista - na cik elly) beli magnets..

'skin, KL ajak elly g London esok boleh tak??? adhoc sungguh.. ermm nak pegi tak?'

'pegi. skin nak magnet'

'ok'

Bleh tak aku suh besfren aku pg London semata2 aku nk magnets??? ahhahahahahaha. Magnets2 ku dtg dr byk tmpt. Dalam mesia dan juga luar. yg murah sampai la mahal nak mampos. mahal bile papi bli kt europe ar. tapi jgn xtau kt mesia pon mahal. ade ke menara condong teluk intan tu pon jual rm8.. hishh menci. aku mmg gile magnets. kalu Setapak ke Gombak ke ade kuarkn magnet kompom aku beli. Ingat nk beli la range Twin Tower sbb kaler lain2 dan santek tapi mahal.. satu 10 hengget.. menci..

Tak terkira magnets smpai xdpt amik gambo satu2.. cuma sila belek gambo dibawah, mak tgh potong buah tapi tgk fridge blkg mak tu.. ha tu magnets aku la sume tu.. sume letak atas kiri kanan sbb makin ke bwh makin la dicuri oleh sami. ehehhehe


Antara tempat dtgnye magnets aku.. singapore, melaka, afamosa, eye of mesia, PICC, twin towers, bukit merah lake town, redang, menara condong, penang, langkawi, krabi, vietnam, bandung, jakarta, bali, cyprus, melbourne, surfer paradise, brisbane, toowoomba, houston, pos mesia, cameron highland, bukit tinggi, hehehehe, london, holand, tokyo, hongkong, budapest dan byk lagi.. patu satu tmpt tu bukan sekadar satu tau.. satu tempat ade la 2-4 magnets lain2 bentuk hahhahaha

Kena tag orang? Sapa lagik kalu tak Biqque.. dia nye magnets sume cun2.. patu dijaga dgn baik..

P/S - jadik sesapa yg pg mana2.. jgn lupe magnets... tengkiu i lap u..

2 hottie:

nonnie78 said...

hi ely... ni mamanya si mila..
thanks for dropping by voting for Mila a.k.a Manja. tak tau nak shout kat mana since yr blog tak de shout box. keep in touch ye mami sammy...... xchange link.

biqque said...

benci la main tag2 niiii! aku tak tahannnnn! hahahaha!

weh, mmg janji mati kerat jari tu masih tetap ok!!! aku ada magnet kuching, tapi kat rumah. ko dah ada lum? if ada, takpe la.

pasal helang tu, mmg sampai skarang aku ingat! the biggest magnet i've ever had! hamik ko! buduh gile!

sama mcm aku, makin lama makin kebawah...nasib baik aku buat side luar negara n dalam negara...tapi bukan sami yg curi, kiki yang curi! boleh? so skang aku letak yg kuat skit kat bawah, so dia cekau pun tak lut...hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.