Klik Klik

Sunday, November 14, 2010

Ari tu i picked papi at his ofis, while on the phone i ignored papi and moved to back seat (ada car seat sami kt depan, iye tahu carseat patut kt blkg tp kalu letak blkg sami bila naik dgn papi dia nk duk dpn jugakk). then about 10mins ended my phone conversation (tk ingat gossip dgn sapa)..

'b! cincin i hilang!!!' adu papi dgn frustnye smbil mulut moncong2. tgn agak menghentak kt stereng kete, aku bet if he was standing sure dia hentak kaki ala2 manja

'ha??? cmne leh hilang?' aku mulakan soal jawab yg aku pasti papi rela hati nk cerita

'kt toilet!! i poop, then i pg surau then terus xnmpak!!' adu papi dgn sore frustnye

'alaa... benci.. i dh cari2 kat surau, kt toilet even i pegi balik public bank tau!!' smbung papi lagik

'u smpai pegi public bank??' aku seorg yg cekap, aku boleh assumed papi lunch kt situ. aku tnya blk sbb sungguh tak percaya dia sanggup jalan kaki dr ofis dia smpai ke public bank. bagi pekerja kuli batak kt KL, papi jalan kaki dr EM HQ Jln Kia Peng smpai ke Public Bank HQ Jln Yap Kwan Seng ye sekalian semata2 nk check kt fudkot dia mkn. nak ckp dekat tidak juga nk ckp jauh pon tidak bagi pengguna jalanan di tgh ibukota

ape perasaan aku?

aku terharu tersenyum sumbing hati berbunga lalang

'i nak cincin baru!! haaaaa gerammm' adu papi tak abis2 dgn harapan aku memujuk

'i kena beli kan baru ke?' tnya aku smbil peluk dr blkg ewah dpt pegang bahu aje la memandangkan papi tgh drive

' i la beli, i yg hilangkan' big grin ok

'i nak cincin baru jugak' reason for grinning :P

bagi aku sungguh la sweet and tidak sangka. yes, papi dh hilangkan cincin nikah and i was so surprised that the ring meant so much to him. ye lah, its not platinum or plodium or watsoever. its just a simple fucking cheap silver. still remember when we are about to get married with super busy preparation. i asked him what kind of ring he wanted and he just said he only want it simple and he want silver. er can u imagine?? why u ask for cheap ring? adekah to avoid the ring hilang kat laut bali masa hanimun? hehe sori uncle c

so i was so berbunga lalang bila tahu the cincin sungguh la bermakna to him. awwww so seksi jugak. BUT we really need to get another ring next week atas sbb2 tertentu. and i bet cincin tu merajuk coz last week when we lunch at Empire, papi checked new ring for us at Pandora. xtau la ape niat papi tp kitorg xbeli pon. 

this week byk down dr ups but thanks to my blood sista biqque for her brilliant post! check her sambungan sonata love story here! hahaha biqque aku sukak!!!

5 hottie:

Liz Rohaizat said...

aku teringin nak laki aku pakai cincin tp dia x suka. sampai skrg aku merajuk psl cincin. hahaha, maksud aku.. kdg2 saja je ungkit. huhuhu

Biqque said...

huh laut bali telah menelan cincin nikah lakiku...cis!

Cawan said...

oh cincin, cawan pun kurang minat nk pakai, ni pun dh mcm ilang dh kot, mane tah taruk.. nasib mmng murah jek :p

kakyong said...

singgah sini jengah ely.. pe kabo?
suami kakyong x suka pakai cincin... hehehhe... xde la beli cincin utk dia masa nikah..

Ely Hasrul said...

liz, kite nih kan sentimentel skit hehehe tp papi mmg suka la pakai konon tunjuk dia dh kawin.. rasa ramai yg xpakai

biq, suh dia ganti balik haha

thanks kak yong sudi singgah ..ekceli bagus kak yong jimat duit kite..

na, cawan tu kena bagi cawan baru dia suka hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.